acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Aprilie 2024
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

reclama

S-a lansat Fiipregatit.ro, o platforma online ca sa stii ce sa faci in situatii de urgenta


S-a lansat Fiipregatit.ro, o platforma online ca sa stii ce sa faci in situatii de urgenta

Stii ce sa faci in caz de cutremur? Stii sa acorzi primul ajutor sau ce sa faci cand te confrunti cu furtuna sau inundatii? Poti sa te informezi de pe Fiipregatit.ro, o platforma nationala de pregatire pentru situatii de urgenta, lansata in aceasta luna de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Platforma, dezvoltata de Civictech si sustinuta de Electrica, isi propune sa devina locul de referinta pentru educarea si informarea populatiei in domeniul dezastrelor, dar si in cazul oricaror situatii de urgenta, se arata intr-un comunicat transmis de ISU Prahova.

Fiipregatit.ro va ajuta cetatenii sa inteleaga mai bine riscurile si ii va informa asupra masurilor de prevenire si comportamentului pe care trebuie sa-l aiba in diferite situatii de urgenta de amploare sau dezastru. Acest proiect este necesar avand in vedere faptul ca, in ultimii ani, suntem martorii unor intensificari ale situatiilor de urgenta de tot felul, atat pe plan international cat si pe plan local. În astfel de situatii-limita cateva secunde pot schimba totul, iar reactia rapida si educata a celor afectati este esentiala pentru supravietuire.

Platforma fiipregatit.ro cuprinde urmatoarele functionalitati:

• ghiduri informative pentru situatii de urgenta (cutremur, inundatii, prim ajutor, canicula, viscol, avarii la reteaua electrica sau pericole de electrocutare); • trusa de supravietuire: reprezinta un plan detaliat cu recomandari pentru supravietuire, de la pregatirea unui rucsac pentru situatii de urgenta, stabilirea unor puncte de intalnire cu familia in caz de dezastru, pana la materiale care pot fi imprimate astfel incat oricine sa aiba la indemana informatii esentiale, daca nu functioneaza caile de comunicare clasice (telefon, internet);

• campaniile derulate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cum ar fi Nu tremur la cutremur, RISC - Siguranta nu e un joc de noroc! sau FOC – Flacarile Omoara Copii.

Fiipregatit.ro este o platforma web usor accesibila care se bucura si de o versiune si pentru mobil, in conditiile in care un studiu al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) arata ca, in Romania, trei sferturi dintre utilizatori acceseaza zilnic sau aproape zilnic mediul virtual prin intermediul internetului mobil. De aceea, fiipregatit.ro a fost dezvoltat pro-bono de echipa de profesionisti a Civictech, un start-up non-guvernamental si non-profit pornit in primavara lui 2017.

„FiiPregatit.ro marcheaza unul dintre primele proiecte realizate in regim de colaborare deschisa si transparenta intre sectorul public si cel privat din Romania si demonstreaza ca voluntarii din sectorul IT&C pot ajuta concret autoritatile din Romania, punand la dispozitie cunostintele lor de specialitate si experienta in design, programare, comunicare s.am.d. Prin astfel de initiative dezvoltate voluntar in comunitatea CivicTech vom continua digitalizarea serviciilor publice din Romania si implicarea directa a cetatenilor in proiecte dedicate societatii.” - a declarat Lucian Stuparu, Presedinte CivicTech Romania.

Platforma fiipregatit.ro va fi in permanenta imbunatatita, prin adaugarea de informatii relevante furnizate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: ISU Prahova

S-a lansat Fiipregatit.ro, o platforma online ca sa stii ce sa faci in situatii de urgenta
2091 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot22

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2024 Expresul de Prahova