acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Aprilie 2024
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

reclama

Discursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei Romane


Discursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei Romane

Ziua Armatei Romane a fost sarbatorita si la Campina ieri, 25 octombrie, la Troita Eroilor din Cartierul Slobozia. Ca in fiecare an, cu aceasta ocazie se pregatesc discursuri patriotice, depuneri de coroane si momente artistice sustinute de elevii campineni. Din cadrul festivitatii nu a lipsit un ceremonial religios, sustinut de soborul preotilor din oras si nici clasica defilare de final, a elevilor de la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina si Colegiul National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Au sustinut alocutiuni col. (r) Marian Dula, presedintele Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere - Filiala Campina, ing. Horia Tiseanu, primarul municipiului si un elev al Colegiului National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

„De Ziua Armatei Romaniei, cu gandul la trecutul glorios, sa aducem un pios omagiu celor care si-au dat viata pentru apararea patriei si sa purtam respect celor care au pregatit pentru viata generatii dupa generatii de tineri, onorandu-si juramantul fata de patrie. Totodata, sa uram succes celor care sunt in misiuni internationale sau se pregatesc pentru ca cetatenii Romaniei sa traiasca in siguranta. Va amintesc ca Armata Romana are poate cel mai mare procent din increderea populatiei, fiind un pilon de stabilitate pentru tara noastra. La multi ani Armatei Romane“, a spus Horia Tiseanu. Bineinteles, acesta a multumit detasementelor Scolii de Politie „Vasile Lascar“ din Campina, Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir“, jandarmilor si pompierilor pentru contributia la reusita ceremonialului.

Un moment important al festivitatii a fost depunerea de coroane, in fata troitei, din partea municipalitatii, a partidelor, a spitalelor, a unitatilor de invatamant si a altor institutii si societati comerciale din oras.

De ce 25 octombrie?

Pentru ca in aceasta zi, acum 74 de ani, Armata Romana a eliberat de sub ocupatia horthysta Transilvania de Nord,[1] in urma Bataliei de la Carei. Sarbatorirea Zilei Armatei Romane este stipulata de Decretul nr. 381 din 01.10.1959, potrivit Wikipedia.

Discursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei RomaneDiscursuri solemne, momente artistice si clasica defilare, de Ziua Armatei Romane
1510 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot5

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2024 Expresul de Prahova