acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Ziua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul Pensionarilor


Ziua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul Pensionarilor

Ziua internationala a persoanelor de varsta a III-a a fost sarbatorita luni, 1 octombrie, la Clubul Pensionarilor din Campina. Cei prezenti s-au bucurat de compania prietenilor si de un program artistic sustinut, ca in fiecare an, de Alexandru Sasa si grupuri de elevi de la la Liceul Tehnologic Energetic si Colegiul Tehnic Forestier.

Consilierul local Enache Dragomir a sustinut un discurs in deschiderea festivitatii: „Sarbatorirea varstnicilor a fost initiata in 1982 si a fost ridicata la nivel de institutie in 1990 de adunarea generala a Organizatia Natiunilor Unite, in baza unei rezolutii. Dupa 2002 aceasta a cerut sa elaboreze programe si sa infiinteze departamente pentru sprijinirea persoanelor de varsta a III-a. Conform unei predictii statistice din 2013, pentru prima data in istorie se estima ca in 2050 numarul persoanelor de 60 de ani va fi mai mare la nivel mondial decat numarul copiilor. Si in Romania, potrivit aceluiasi studiu, segmentul populatiei varstnice va inregistra o tendinta accelerata de crestere. Daca in 1990 persoanele in varsta de 60 de ani si peste reprezentau 10,3%, iar pentru 2080 se preconizeaza ca vom atinge pragul 21,8%.

Iata de ce ziua internationala a persoanelor varstnice e marcata in fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor de varsta a III-a prin incurajarea de a participa activ la viata economica, politica, sociala si culturala, dar si pentru promovarea unei imagini pozitive a imbatranirii lipsite de discriminare prin incluziune sociala. (…) Cred ca noi toti, varstnicii din orasul nostru, suntem primii la plata taxelor, la alegerea celor care ne indulcesc sau ne amarasc viata, suntem primii care incearca sa pastreze credinta in Dumnezeu prin prezenta noastra la biserica si educarea nepotilor“.

Apoi Enache Dragomir i-a invitat pe pensionari sa se prezinte si sa spuna cateva cuvinte despre ei.

In cadrul acestei intalniri, a mai luat cuvantul si Marian Niculescu, presedintele CARP Campina: „Sunteti peste 8100 de membri in Campina, iar contributia dvs., atat la nivelul fondului social acumulat, cat si al imprumuturile acordate reprezinta cel putin 30% din total pe CAR. Este un lucru semnificativ. Dar perspectiva nu este buna, se restrange mereu numarul de pensionari. Ce sa va mai spun? Ca in 9 luni am inregistrat 809 decese… Dar sa nu vorbim de asa ceva acum. Vrem sa fim uniti, in toate prilejurile in care suntem solicitati“.

Astazi, 3 octombrie, de la ora 19.00, seniorii campineni vor avea parte si de o piesa de teatru - „O casnicie linistita“, un spectacol subventionat de la bugetul local ce se va juca pe scena Casei de Cultura din Campina.

Ziua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul PensionarilorZiua persoanelor de varsta a III-a, sarbatorita la Clubul Pensionarilor
1877 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot4

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova