acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Mai 2020
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Zeci de parinti au venit astazi la sedinta profesorilor de la Scoala Centrala Campina


Zeci de parinti au venit astazi la sedinta profesorilor de la Scoala Centrala Campina

Mai multi parinti s-au strans astazi in fata Scolii Centrale din Campina, ingrijorati ca s-ar putea reveni la programul de invatamant de dupa-amiaza. La ora 14.00 a inceput sedinta profesorilor la care a participat noul director, Florentina Dumitrascu - profesor de biologie, dar si doi inspectori scolari de la ISJ Prahova.

Parintii au intrat in sala si si-au exprimat punctele de vedere cu privire la programul de invatamant al copiilor.

Liliana Tenescu, inspector general adjunct la ISJ Prahova, le-a adresat cateva cuvinte parintilor:

„Astazi am solicitat conducerii institutiei de invatamant sa organizeze o intalnire cu cadrele didactice, asa cum era firesc, dupa schimbarea in functie a unui director. (…) In primul semestru, prin venirea unui alt cadru didactic la conducerea scolii, s-au creat niste momente pe care nimeni nu si le-a dorit, nici dvs., ca parinti, nici dvs., ca colegi, nici noi, ca inspectorat scolar. Consideram ca incepand din luna martie a acestui an scolar pasim intr-o noua etapa in care sa nu mai existe niciun fel de animozitati nici intre parinti, nici intre cadrele didactice sau cei care vin sa evalueze activitatea scolii. Sunt convinsa ca parintii doresc sa ne comunice ceva. Noi ne bucuram ca au venit pentru ca scoala este a lor, a comunitatii. Este si a noastra, dar in primul rand a copiilor.“

Iulian Dobrescu, presedintele Consiliului Reprezentativ al Parintilor si membru in consiliul de administratie, a vorbit in numele parintilor prezenti. Acesta a amintit de reusita de a se trece, in sfarsit, la invatamantul de zi, cu toate greutatile intampinate. S-a discutat despre faptul ca sunt mai putine toalete pentru fete, ca trebuie pus parchet in laboratorul de muzica, dar mai ales despre faptul ca acum copiii au timp de activitati extrascolare dupa-amiaza.

„Speram ca prin aceasta masura copiii buni care termina clasa a cincea la aceasta scoala sa nu mai fie nevoiti sa plece la alte institutii de invatamant, optand pentru programul de dimineata. (…) Noi o vom sustine pe doamna director. Am precizat tot timpul ca pe noi, parintii, nu ne intereseaza cine desfasoara actul managerial in aceasta institutie, asta e treaba inspectoratului scolar. Pe noi ne intereseaza ca ai nostri copii sa invete in continuare de dimineata“, a adaugat el.

Liliana Tenescu a tinut sa-i asigure pe parinti ca programul copiilor nu va fi schimbat, cel putin pana la 1 septembrie 2018. „Din punctul de vedere al inspectoratului scolar programul scolii se aproba de cadrele didactice si de parintii elevilor. Inspectoratul nu intervine in vreun fel in stabilirea programului. (…) Nu este problema noastra cum va organizati dvs. - intr-un schimb sau in doua. Problema noastra a fost aceea de a avertiza fostul director sa rezolve niste probleme legate de buna functionare a spatiilor, sa nu ne expunem unor riscuri, sa nu facem niste greseli, dar nu programul in sine. Daca de la 1 septembrie 2018 va schimbati opinia si vreti sa reveniti, va rugam sa o faceti, dar sa o faceti in scris si sa comunicati conducerii unitatii de invatamant. Vor fi consultate si cadrele didactice pentru a se stabili orarul.“

Dupa raspunsul doamnei inspector, parintii au inceput sa paraseasca sala de sedinte. Insa noul director, Florentina Dumitrascu, a avut un mesaj pentru acestia: „Va rog frumos, inainte sa mai faceti gesturi de genul, aflati toate parerile din toate directiile. Eu va spun acuma parerea din ceea ce stiu, nu de la dvs., ci din presa. Va rog frumos, se face instigare la violenta. Niciunul dintre noi, factorii implicati, nu cred ca doreste raul acestei scoli. Haideti sa nu gandim unidirectional si haideti sa traim, asa cum spunem noi, biologii, intr-o simbioza. Adica ne ajutam reciproc pentru un scop comun. Nu este nevoie de proteste“.

„Cine a pornit aceasta problema, pentru ca ea a venit din interior, trebuia sa se astepte ca se va rostogoli si ca va lua amploare. Cine a pornit-o si-a asumat-o.“, a spus Iulian Dobrescu.

Doamna director le-a vorbit celor prezenti despre crearea unei noi relatii intre scoala si partenerii educationali, o relatie binevoitoare, cum a numit-o dumneai.

„Stimata doamna, eu sunt un parinte si am trei copii, doi invata in aceasta scoala, al treilea probabil tot aici va invata. Puneti-va in situatia mea si a altor parinti care au doi, trei copii si intrebati-va ce inseamna sa-i duci si la un sport dupa-amiaza, si la o pregatire sau la alte activitati“, i-a spus unul dintre parinti.

Imediat, doamna director a dat replica „De ce e nevoie de pregatire?“, moment in care parintii, uimiti, au inceput sa argumenteze fiecare, creandu-se zarva in sala. La final s-a pus si problema violentei asupra unor copii de care este acuzat profesorul de sport, Ion Ghica, insa rezolvarea acesteia va fi data ulterior.

Parintii au parasit sala de sedinte multumiti ca nu se va reveni asupra programului de dupa-amiaza.

Cititi, in continuare, doua declaratii date de doi reprezentanti ai parintilor care participa la sedintele pe scoala.

Iulian Dobrescu, presedintele Consiliului Reprezentativ al Parintilor:

„S-a reprosat de catre Inspectoratul Scolar Judetean ca hotararea consiliului de administratie privind trecerea la programul de invatamant intr-un singur schimb in Scoala Gimnaziala Centrala a fost luat fara a fi consultat consiliul profesoral, lucru care nu este adevarat. Eu sunt si membru in consiliul de administratie, din partea parintilor, si inainte de a se lua aceasta decizie, consiliul de administratie a solicitat inca o data consiliului profesoral sa se pronunte. Motivele pentru care nu s-a pronuntat nu le cunosc.

S-a transmis ca pe ordinea de zi se pune in discutie si aprobarea schimbarii acestui program, de dimineata, prin consultarea consiliului profesoral. Eu am impresia ca se incearca si schimbarea componentei consiliului profesoral. Mesajul doamnei inspector general adjunct, Tenescu, in sedinta consiliului profesoral, este foarte clar - decizia consiliului de administratie trebuie respectata pana la sfarsitul anului scolar. De la 1 septembrie se schimba din nou componenta consiliului de administratie, care este format din director, trei cadre didactice desemnate de consiliul profesoral, doi reprezentanti ai Consiliului Local, un reprezentant al Primarului si doi reprezentanti ai parintilor. Asadar consiliul de administratie are 9 membri, iar decizia privind trecerea la invatamantul de dimineata a fost luata de cinci membri pentru ca patru nu au fost prezenti la sedinta, desi cunosteau ordinea de zi.“

Florin Calarasu, prim-vicepresedinte in Consiliul Reprezentativ al Parintilor:

„Am venit la sedinta ca sa ne asiguram ca aceasta scoala isi desfasoara activitatea sub domnia legii si nu sub domnia institutiilor. Nu vrem sa dicteze Inspectoratul Scolar deciziile consiliului de administratie. Am plecat cu vesti bune, in prima faza. Ne-am asigurat ca nu se discuta modificarea programului, cel putin pana la 1 septembrie. Sper ca noul director sa conduca unitatea scolara cum ii dicteaza constiinta si nu sa asculte ordine. Consideram ca noi, la Campina, stim ce e mai bine pentru noi si nu trebuie ca altii, din afara, sa ne impuna lucrurile „bune“.

Zeci de parinti au venit astazi la sedinta profesorilor de la Scoala Centrala CampinaZeci de parinti au venit astazi la sedinta profesorilor de la Scoala Centrala CampinaZeci de parinti au venit astazi la sedinta profesorilor de la Scoala Centrala Campina
3453 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot30

Comentariu:
* nu va fi afisat

Aldea Miruna

Mi-e greata de atitudinea unor profesori care se cred intelectuali.Si dau un exemplu din Scoala Centrala : profesoara de fizica Nistorescu.De buna ce e a fost data afara de la Energetic(liceu).Este un progres intai sa predai la liceu apoi sa treci la gimnaziu? Sau adevaratul motiv este ca la banchet in loc sa vina decat cu sotul,si-a luat toate rubedeniile.Lipsea catelul.


Un parinte

Scoala a fost construita din bani publici și nu din banii d-lui Necula. Nu cumva are de ascuns ceva matrapazlacuri de tine cu dinții de conducerea scolii. Poate ca un control pe linie financiara ar fi util. De altfel se pare ca el menține aceasta stare de tensiune și teroare prin noua sa ustensila, dna Dumitrașcu , pe care o manipulează


Gabriela Neagu

Oameni fara verticalitate... Nu au curajul sa sustina pana la capat lucrurile rele la care se gandesc. Nu se cred nicio secunda in slujba elevilor si parintilor. In viziunea lor parintii nu trebuie sa aiba pretentii si nici pareri cu privire la organizarea scolii.

Oare de ce? Pentru ca "au construit scoala" si acest lucru le confera drepturi depline.


Un parinte

Doamna directoare era hotărâtă sa treacă la programul în doua schimburi, dar când a văzut părinții la ușă a întors-o ca la Ploiești. Dintr-o data s-a creat o simbioză. Părinți nu va lăsați!Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova