acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Decembrie 2021
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09

reclama

Zeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana Blandiana


Zeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana Blandiana

Mai bine de o suta de campineni, oameni de cultura, politicieni, directori de institutii, dar si liceeni au venit ieri la Casa de Cultura „Geo Bogza“ din Campina ca s-o vada pe Ana Blandiana. Scriitoarea, cunoscuta mai ales datorita poeziilor din manualele de limba romana, a venit in orasul nostru ca sa sustina o conferinta pe tema Centenarului, in cadrul unui eveniment care usor-usor devine traditie la Campina - „Conferintele Culturale Lemet“.

Totodata, cu acest prilej Ana Blandiana si-a lansat si cea mai recenta publicatie, volumul „Istoria ca viitor“, o colectie de conferinte pe care le-a sustinut in mai multe universitati din strainatate.

„Aceasta intalnire a pornit de la ideea domnului Codrut Constantinescu de a face o lansare a acestei carti - un volum de conferinte pe care le-am tinut in Germania, Italia, in diverse universitati. Prima conferinta a fost la Sorbona, in 1990, o perioada in care noi eram foarte respectati, pe cand acum suntem judecati mai rau decat meritam. Este felul meu de a evolua in judecarea lucrurilor de la noi si in Europa, conexiunea lor. Pornind de la aceasta idee, am fost de acord, dar am zis sa aduc o conferinta care nu este in carte, pe care am scris-o dupa ce acest volum a aparut si care este absolut la zi si face parte din sumarul ideal al acestei carti, o conferinta despre Centenar.

Sunt convinsa ca nu exista mod mai potrivit, mai util si mai onest de a participa la sarbatoarea Centenarului decat incercand sa ne comparam si sa tragem concluziile noi, cei de azi, cu cei ce in urma cu 100 de ani au reusit nu numai sa realizeze unirea, acest proiect latent al romanilor dintotdeauna, ci si sa construiasca pe temelia ei, avand puterea sa recunoasca raul si sa-l indrepte, infaptuind cea mai mare si mai adanca schimbare din istoria poporului roman“, a spus Ana Blandiana, in cadrul conferintei.

La finalul evenimentului, cei prezenti i-au pus scriitoarei intrebari, au aplaudat-o indelung si i-au cerut autografe.

Zeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana BlandianaZeci de campineni au venit s-o vada si s-o asculte pe Ana Blandiana
1600 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot5

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2021 Expresul de Prahova