acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Martie 2023
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09

reclama

Virgil Guran, un nou demers pentru ajutorarea AISI


Virgil Guran, un nou demers pentru ajutorarea AISI

Parlamentarul PLR a raspuns pozitiv solicitarii celor de la Asociatia Inima Sfanta a lui Isus si a redactat, in 2012, o cerere prin care solicita Ministerului Educatiei sa recunoasca aceasta institutie ca fiind una de utilitate publica. Presedintele Asociatiei de binefacere, italianul Paolo Gozzo, nu a ascuns ca isi dorea acest lucru pentru a putea accesa mai usor diferite tipuri de fonduri guvernamentale sau de alta natura. Asta pentru ca sustinerea financiara a AISI doar din banii proveniti din sponsorizari devenea din ce in ce mai dificila.

In prima faza, raspunsul celor de la Minister a fost ca Asociatia nu depusese documentatia completa. Conducerea AISI s-a conformat repede si a depus toate hartiile necesare pentru acreditare, undeva sfarsitul lui 2013. Ar fi urmat, logic, ca in termen de 60 de zile, sa apara o Hotarare de Guvern in acesr sens. Cu toate acestea, nici pana in prezent, acest lucru nu s-a petrecut.

Revoltat de maniera in care se misca lucrurile in Guvern, deputatul Virgil Guran a trimis zilele acestea inca o intrebare in scris catre Minstrul Educatiei, in care ii cere sa afle motivul pentru care AISI nu a fost recunoscuta ca fiind o institutie de interes public. ”Va rog sa imi raspundeti in cel mai scurt timp posibil si va rog sa indepliniti tot ceea ce legea a stabilit in competenta dumneavoastra pentru ca acestei asociatii sa-i fie recunoscut statutul de utilitate publica. Precizez ca in municipiul Campina in care activeaza, aceasta are o activitate prodigioasa si unanim recunoscuta in domeniul extrem de sensibil al educarii copiilor proveniti din familii defavrizate, in care statul roman s-a dovedit incapabil sa actioneze eficient”.

Reamintim ca AISI se ocupa de copiii cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani, proveniti din familii sarace sau dezorganizate, cu risc crescut de abandon scolar. La sediul din Casa Tineretului, acestia au ocazia sa socializeze, sa isi faca lectiile sub supraveghere si beneficiaza de o serie de activitati recreative si educative.

Virgil Guran, un nou demers pentru ajutorarea AISI
8871 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot73

Comentariu:
* nu va fi afisat

iuliana

Sa luam exemplu de la dl. Gozzo, pentru ca luptandu-se cu morile de vant, nu se lasa invins de un sistem bolnav si merge inainte pentru o cauza nobila.


mihaela D

Pentru ONG-uri orice ajutor este binevenit. Felicitari dl.Guran pentru initiativa sa.


Victor

Felicitari demersurilor facute pentru o asociatie care a dovedit ca se poate.


Jenica Tabacu

Educatia este unul din pilonii societatii. Ma bucur ca deputatul Virgil Guran intelege acest lucru si actioneaza pentru binele copiilor de la A.I.S.I.


Marilena S.

Am tot respectul si aprecierea pentru aceasta initiativa a domnului Paolo Gozzo!

Activitatea desfasurata de AISI are in centrul ei copiii mai putin norocosi ai comunitatii noastre, familiile lor, pe care uneori este mai comod sa ne prefacem ca nu ii vedem, ca nu stim de existenta lor; pentru ca altfel ne-am simti obligati sa facem ceva pentru a-i ajuta!

Este in puterea noastra sa schimbam in mai bine viata unor copii, sa ii ajutam sa viseze, sa spere, sa creasca cu nadejdea intr-o viata decenta, alaturi de oameni carora le pasa!

Fara acest ajutor, riscul ca ei sa fie obligati sa abandoneze scoala, sa se implice in activitati antisociale - ca singura optiune pentru a trai, tipar comportamental deprins din mediul din care provin multi dintre ei - este foarte mare.

Sunt copii care vor si pot sa invete,copii talentati, veseli, care au nevoie de intelegere, de afectiune si de incredere, pentru care acest Centru de zi reprezinta Speranta!

Consider ca activitatea AISI este deosebit de utila comunitatii noaste si, chiar daca notiunea de voluntariat nu ne este - inca - familiara, ar trebui sa ne gandim cat de mult s-ar schimba in bine viata noastra, a tuturor, daca am fi mai dispusi sa oferim ajutorul nostru, fara sa asteptam recompense materiale/financiare in schimb.

Multumesc tuturor oamenilor cu suflet mare care - prin activitatea de voluntariat sau prin sponsorizari - fac posibila existenta si functionarea acestui centru "altfel" pentru copii!


D.Elena

Multumiri singurului politician campinean care a avut curajul sa se implice in sustinerea neconditionata a unei asociatii care nu se vrea ,decat sa ofere o alternativa la needucatie, la nerespectul de sine unui numar din ce in ce mai mare de copii din Campina.Si incerc o rugaminte aceluiasi domn deputat sa tina aproape de Asociatia INIMA SFANTA A LUI ISUS,sa sprijine functionarea ei,sa medieze legatura intre asociatie , organele locale si conducerea scolilor din oras.Beneficiarii sunt COPIII.


C Bucur

In anul 2013 am fost o perioada voluntar la aceasta asociatie si am fost surprinsa sa vad acolo copii care invatau ca exista si un alt fel de viata. Erau copii care primeau si ei atentia celor din jur, copii care simteau ca nu mai sunt respinsi, ca exista si pentru ei cineva vrea sa-i ajute sa rezolve tema pentru a doua zi. Erau copii care incercau sa viseze ca pot fi orice : artisti , pictori, cantareti, balerini. Unii visau sa ajunga medici veterinari, altii sa fie invatatori, altii se bucurau ca invata sa coasa...

AISI pentru ei reprezinta speranta.

Cand se termina programul si pleacau acasa se bucurau ca si maine se vor intoarece in acest loc.

Imi dau seama ca nu este simplu sa organizezi un asemenea gen de activitate. Efortul este mare si inseamna consum de timp, energie ,griji pentru tot felul de probleme care apar de la o zi la alta si este si mai greu cand nu gasesti sprijin si te lovesti de indiferenta sau rea vointa.

Este trist ca autoritatile romane devin mute tocmai atunci cand este nevoie sa le vedem ca se implica efectiv in rezolvarea problemei legate de educarea copiilor proveniti din familii defavorizate.

Este trist ca statul roman este incapabil sau dezinteresat .

Este trist ca nimanui din Ministerul Educatiei nu-i pasa ca indiferenta calca in picioare sperantele unor copii care au indraznit sa viseze intr-un loc numit AISI.

Este trist ca nimeni din forurile abilitate nu-i respecta pe acesti copii macar dandu-le un raspuns la solicitarile depuse.


marian

Un demers foarte bun !Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2023 Expresul de Prahova