acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Unde in Prahova avem primul Sat European de Tineret?


Unde in Prahova avem primul Sat European de Tineret?

Unde-s tinerii din mediul rural? Cum sunt ei incurajati sa se implice activ in problemele comunitatii din care fac parte? Satul European de Tineret ar putea fi raspunsul! Astfel, incepand cu 5 Decembrie 2018, satul Izvoarele din judetul Prahova va deveni oficial primul Sat European de Tineret. O comuna de nu mai mult de 6577 de locuitori va deveni astfel una din cele patru prime comune purtatoare ale acestui titlu, impreuna cu comunele Copalnic-Manastur (jud. Maramures), Sascut (jud. Bacau) si Sanpaul (jud. Cluj), se arata intr-un comunicat remis de Asociatia Curba de Cultura.

Proiectul de tineret din spatele acestui titlu este implementat in Izvoarele de Curba de Cultura, ONG de tineret ce lucreaza activ in zona in ultimii 6 ani. Satul European de Tineret e un proiect de dialog structurat sustinut de Programul Erasmus+ si implementat de asociatiile partenere: Asociatia ADA din Bacau, Asociatia DEIS din Maramures si Asociatia Go Free din Cluj.

Luand in considerare realitatea provocatoare cu care tineretul din mediul rural se confrunta, obiectivul acestui proiect pilot este de a dezvolta sectorul de tineret in zonele rurale din Romania prin incurajarea dialogului dintre tineret si autoritatile publice, precum si sustinerea tinerilor in implicarea activa in vietile comunitatilor lor.

Data inceputului oficial al Satului European de Tineret nu este aleasa intamplator. Pe data de 5 Decembrie comunitatea de voluntari sarbatoreste Ziua Internationala a Voluntarilor. In aceasta zi Izvoarele va gazdui un eveniment de deschidere in care publicul general va avea sansa sa afle mai multe despre proiect, sa asculte povestile voluntarilor inclusi in program si aibe sansa sa contribuie cu propriile lor idei pentru activitatile pe care le-ar placea sa le vada in anul dedicat tineretului.

Evenimentul, care va avea forma unei conferinte deschise, se va desfasura la Caminul Cultural din Homoraciu incepand cu ora 14.00, miercuri 5 decembrie 2018.

Activitatile care se vor desfasura pe parcursul anului 2019, an in care Izvoarele poarta titlul, au fost propuse, proiectate si (vor fi) implementate de catre tineri din comunitate. Acestea acopera domenii precum cultura, educatie, voluntariat si politici publice si sunt pe cat de diverse posibil: de la Olimpiada Rurala, un eveniment de vara in aer liber in care tineretul isi va exersa abilitatile in lumea rurala, la intalniri periodice peer-to-peer intre elevi si la targuri de oportunitati in liceele locale prin care tinerii isi vor informa colegii despre forme si locuri in care se pot implica activ la nivel local, national si international.

Sursa: Asociatia Curba de Cultura

Unde in Prahova avem primul Sat European de Tineret?Unde in Prahova avem primul Sat European de Tineret?
1719 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot2

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova