acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.7383 RON
1 GBP = 5.3832 RON
100 JPY = 3.8045 RON
1 USD = 4.2016 RON
* BNR 15.02.2019
Calendar
Februarie 2019
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

reclama

Tinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campaniei


Tinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campaniei

Un grup de tineri campineni incearca sa faca o schimbare in orasul in care traiesc! Iubitori de animale, acestia au iesit in strada si au strans peste 4500 de semnaturi pentru sterilizarea cainilor si pisicilor fara stapan. Si pentru a-si sustine punctul de vedere, ei au venit in fata consilierilor locali, din nou, in cadrul ultimei sedinte ordinare. Iulia Burloiu, initiatoarea acestei campanii, a vorbit in numele tinerilor. Ea a prezentat argumente, cifre si imagini de la adapostul public de caini de la Zorile, finantat din bugetul public, despre care s-a tot scris in presa locala si chiar nationala, din cauza conditiilor precare in care traiesc aceste animale.

„Am vrut sa adoptam si noi niste animalute din adapostul din Campina, dar ne-am trezit cu ele murindu-ne in brate. Bineinteles, am mers cu vaccinurile in buzunar, cu pastile de deparazitare, cumparate din banii nostri. Avem inregistrari pe telefon in care medicul veterinar spune ca acolo nu se dau bani pentru toate aceste lucruri“, si-a inceput, cu mult patos, Iulia Burloiu discursul pe care l-a sustinut in fata alesilor locali.

Puteti urmari aici intregul discurs, filmat in direct, pe facebook, de catre acesti tineri, cu solicitarea lor de a se aloca bani din bugetul public pentru sterilizarea cainilor fara stapan.

Pana la urma, sterilizarea este o solutie umana pentru a preveni inmultirea patrupedelor, care este aplicata si de alte orase din tara.

„Nu suntem o comunitate de criminali, doamnelor si domnilor. Nici de barbari. Pretindem ca suntem civilizati. Un om civilizat se preocupa de soarta animalelor. Nu ii este indiferenta suferinta lor din pricina bolilor, a foamei, a setei. Un om civilizat hraneste un animal, nu-l lasa sa moara, fara nicio logica, demonstrand o incapacitate de a gandi rezonabil si uman, autorul regulamentului cu privire la cresterea si detinerea cainilor in municipiul Campina ne-a obligat, prin votul dvs. favorabil, sa fim necivilizati, inumani, sa lasam animalele sa moara de foame si de sete. Domnule primar, doamnelor si domnilor consilieri, tineti cont de vointa noastra, a cetatenilor din Campina si nu ne ignorati. Vom fi din ce in ce mai multi aici, in aceasta sala, reclamand dreptul animalelor la viata si dreptul nostru de a convietui intr-o societate civilizata si nu una barbara“, a incheiat Iulia Burloiu.

Totodata, tinerii au dorit sa le arate consilierilor ca este si o solutie mai ieftina, prezentand pe larg cele doua scenarii: eutanasiere si sterilizare.

Tinerii le-au impartit consilierilor locali documente cu imagini privind starea cainilor din adapostul de la Zorile, condus de Alexandru Chirobocea prin firma sa, Alextib Construct SRL Telega. Acesta primeste 14.187 lei in fiecare luna de la bugetul local pentru a avea grija de animale, alocatie care a fost marita de la suma de 9.000 de lei. In paralel, tinerii le-au oferit si un exemplu de ASA DA, de la adapostul de stat de la Bacau, unde se fac sterilizari si parteneriate cu firme care livreaza carne pentru animale.

Care a fost raspunsul?

„Problema ridicata de dvs. este o problema reala care trebuie rezolvata daca Consiliul Local consimte ca trebuie rezolvata. (…) In legatura cu ilegalitatile, trebuie sa demonstrati acest lucru si daca Consilul Local si Primaria a comis o ilegalitate va raspunde in fata organelor de drept“, a spus primarul municipiului Campina, Horia Tiseanu.

Ne bucuram sa vedem tinerii implicati in societatea civila, exprimandu-si convingerile si incercand sa schimbe in bine locul in care traiesc. Am fost curiosi sa aflam cum s-au implicat in aceasta campanie, ce ii motiveaza si ce vor face mai departe. De aceea am stat de vorba cu Petrut Bucuroiu, un tanar campinean in varsta de 18 ani, prezent si el alaturi de Iulia Bucuroiu la sedinta Consiliului Local din 28 noiembrie 2017.

1. In ce fel te-ai implicat in aceasta campanie?

De mic am incercat sa ajut animalele abandonate. Le aduceam acasa, le ingrijeam cum stiam eu si le cautam stapan. Cu ajutorul retelelor de socializare, am gasit-o pe Iulia Burloiu, care lupta pentru aceiasi cauza. Am mai gasit si o postare in care apareau cainii de la adapostul public de caini fara stapan, acela de la Zorile, si nu puteam ramane indiferent la suferinta animalelor de acolo. Prima actiune a mea a fost vizita la adapost, impreuna cu mama pentru a ajuta acesti caini si pentru a adopta unul din ei, dar nu am fost primit in incinta adapostului. De aici a pornit revolta mea si am hotarat sa ma alatur Iuliei si celorlalti tineri, ca impreuna sa incercam sa facem ceva pentru aceste suflete nevinovate. Ne-am documentat si am vazut ca singura solutie ar fi sterilizarea, fiindca doar prin sterilizare s-ar diminua numarul puilor. In lipsa sterilizarii, catelele vor fata pui care vor fi sortiti apoi mortii. Sterilizarea s-ar putea realiza cu sustinerea financiara din partea Primariei Campina, asa cum se intampla in alte locuri, ca de exemplu la Ploiesti, chiar in aceasta perioada. Ne-am mobilizat, am strans semnaturi, care pe unde a putut: pe la cunostinte, la rude, la terenul de fotbal, pe strada, la marile magazine ale orasului. Zile intregi am adunat semnaturi, explicand oamenilor beneficiile sterilizarii, spunandu-le ca nu vom mai avea atat de multe animale abandonate pe strazi, cele sterilizate nu vor mai fi agresive si nu vom mai avea atat de multe focare de infectie.

2. Ce te-a motivat sa vii in fata Consiliului Local?

M-am implicat in aceasta cauza constatand ca numarul animalelor abandonate pe strazi creste alarmant si vazand conditiile groaznice in care se afla cainii de la adapostul public. Am mers in fata Consiliului Local cu speranta ca cei care conduc orasul nostru vor intelege gravitatea situatiei acestor animale neajutorate, caini si pisici cu si fara stapani, si vor lua masuri, in sensul sustinerii financiare a sterilizarii lor. Aceasta fiind unica metoda civilizata si eficienta de a reduce numarul patrupedelor.

3. Ce feedback ati primit din partea Consiliului Local?

Am fost foarte dezamagit vazand reactiile consilierilor si ascultand raspunsul domnului primar, care, dupa ce ca nu a fost trimis in termenul legal, a fost si unul superficial, fara masuri concrete in privinta cerintelor celor 4525 de semnatari. Conducatorii orasului nu au acordat importanta necesara cauzei fiind insensibili la suferinta acestor animale. Ne-au ironizat. In timp ce Iulia expunea cauza, unii o inganau facand remarci jignitoare. Cel mai trist este ca ne-au considerat niste tineri manipulati, care au venit acolo nu din proprie initiativa ci la ordinul cuiva, lucru total neadevarat. Iubirea fata de animale este cea care ne-a determinat sa stam pe strazi zile in sir, sa vorbim cu oamenii, sa le cerem sa semneze alaturi de noi petitia prin care cerem alocarea de fonduri publice in vederea sterilizarii cainilor si pisicilor. Daca petitia semnata de 4.525 de oameni nu conteaza pentru autoritatile administratiei publice locale, credeti ca ar fi contat petitia semnata de un singur cetatean, sa spunem de mine sau de Iulia Burloiu?

4. Ce veti face mai departe?

Nu vom depune armele si vom lupta pentru aceasta cauza, deoarece consideram ca este singura cale prin care putem sa ne facem auziti. Vom veni la sedintele Consiliului Local, vom prezenta programe de sterilizare facute de alte primarii, pentru ca la altii se poate, vom monitoriza indeaproape situatia de la adapostul public care de fapt este un lagar de exterminare, un loc in care cainii fie sunt lasati sa moara, fie sunt omorati. Si din banii nostri, ai cetatenilor, se intretine acel adapost-lagar. Avem dreptul sa cunoastem ce se intampla acolo si sa cerem sa se puna capat atrocitatilor din acel lagar si de pe strazile municipiului Campina, pline cu animale abandonate - de unde se vede clar ca doar STERILIZAREA este solutia si nu omorarea atator suflete nevinovate.

Tinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campanieiTinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campanieiTinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campanieiTinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campanieiTinerii care cer sterilizarea animalelor fara stapan din Campina, din nou in fata consilierilor locali. Interviu cu Petrut Bucuroiu, unul dintre initiatorii campaniei
4252 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot66

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2019 Expresul de Prahova