acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Octombrie 2020
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08

reclama

Spitalul Municipal din Campina, la raport


Spitalul Municipal din Campina, la raport

Dr. Calin Tiu, managerul general al Spitalului Municipal Campina, a prezentat, la finele saptamanii trecute, in fata consilierilor locali, raportul cheltuielilor si investitiilor realizate in ultimii cinci ani in cadrul institutiei pe care o conduce. Intalnirea a avut loc in sala de sedinte a spitalului, iar la final, consilierii prezenti au fost invitati sa faca un tur pe sectii, pentru a vedea modernizarile realizate, dar si ce mai este de facut.

„Pana in 2013 spitalul a fost in permanenta pe datorii, dupa aceea veniturile proprii au crescut constant, aportul Consiliului Local a fost substantial astfel incat au existat bani de investitii, ne-a ajutat foarte mult proiectul cu fonduri europene. A fost foarte greu sa schimbam mentalitatea oamenilor de la „nu avem bani“, la „hai sa vedem ce facem cel mai bine cu banii pe care ii avem“. In afara de Policlinica s-au renovat complet trei etaje in spital“, a detaliat dr. Calin Tiu, managerul general al Spitalului Municipal Campina.

Astfel, 80% din bugetul institutiei medicale se duce pe salarii, iar restul pe utilitati sau alte cheltuieli obligatorii. „Am ajuns la concluzia ca pacientul ne costa cel mai putin si ca daca n-am avea niciun pacient tot acestea ar fi costurile si atunci nu am limitat in niciun fel accesul oamenilor spre sanatate, ba mai mult ne asumam si din afara judetului si reusim, cu banii pe care-i incasam din contractul cu Casa de Sanatate, sa tratam cu 50-60% mai multi decat contractati. Am avut, in aceasta perioada, si aportul de 2 milioane de euro rezultat din programul pentru care primaria a castigat un proiect cu fonduri europene. Ne-a ajutat foarte mult pentru ca ambulatorul este ceea ce avem nevoie, peste medie chiar“, a mai spus managerul.

De mentionat faptul ca dr. Calin Tiu a prezentat, pe larg, fiecare sectie in parte, cu modernizarile si investitiile care s-au realizat. Totodata, consilierii locali au fost receptivi si au intrebat unde mai sunt necesare investitii si cum pot fi realizate si acestea in cursul anului urmator. De asemenea, s-a discutat si despre personalul medical, in special despre garzile foarte aglomerate din Pediatrie, dar si despre Camera de Primiri Urgente care se confrunta atat cu personal medical putin (doar cinci medici dintr-un normativ de 10), cat si cu pacienti nemultumiti care vin cu probleme cronice si cer sa fie tratati intr-o sectie de urgente. O alta problema este lipsa unei parcari cu suficiente locuri pentru angajati, dar si pacienti.

La final, copiii din spital au avut parte de o surpriza foarte frumoasa. Mos Craciun a venit intre ei, a ascultat cu drag colindele cantate cu foc de „Micii Melomani“ - corul de la Clubul Copiilor condus de prof. Ruxandra Brezeanu si le-a impartit tuturor daruri de Craciun.

Spitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raportSpitalul Municipal din Campina, la raport
3590 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot32

Comentariu:
* nu va fi afisat

ined

Ma intreb: Recipientele pentru sapun din saloane si toalete tot goale sunt? Se facea economie la consumabilele ineficiente cumparate de la Hexipharma...... acum????Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova