acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Se fac inscrieri in concursul national ecOprovocarea pentru liceeni


Se fac inscrieri in concursul national ecOprovocarea pentru liceeni

A treia editie a concursului national ecOprovocarea a fost lansata in aceasta toamna! Elevii si profesorii de liceu din toata tara sunt invitati sa se inscrie pentru a aprofunda cunostintele legate de protejarea mediului si a derula activitati practice de ingrijire a naturii. Valoarea totala a premiilor este de 25.200 lei. La primele doua editii ale concursului au participat 200 de licee din 38 de judete.

Inscrierea se face de catre profesori, completand formularul din acest link https://www.ecoprovocarea.ro/formular-inscriere/, dupa ce in prealabil au citit Regulamentul concursului (regasit in acelasi link).

Perioada de inscrieri se incheie pe 1 martie 2019, insa cu cat activitatile pentru protectia mediului incep mai repede, cu atat cresc sansele participantilor de a acumula mai multe puncte in concurs. Premiile constau in participarea la Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea – o altfel de tabara, cu multa distractie si activitati educationale non-formale. Mai multe detalii, cititi aici: https://www.ecoprovocarea.ro/tabara/.

 

Concursul National ecOprovocarea este un proiect extra-scolar de educatie non-formala, implementat de Asociatia ViitorPlus si derulat in acest an scolar cu sprijinul Raiffeisen Bank, prin Programul de granturi "Raiffeisen Comunitati" 2018. 

Echipe formate din minimum 4 liceeni si un profesor coordonator se pot inscrie sa organizeze actiuni din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de constientizare si targuri de economie circulara.

 

De asemenea, profesorii vor beneficia de participarea gratuita la o serie de webinarii despre metodele non-formale de predare si organizarea eficienta a actiunilor de protectie a mediului, in timp ce elevii vor lua parte la ateliere educationale non-formale privind provocarile actuale ale mediului si solutiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.

 

La primele doua editii ale Concursului National ecOprovocarea au participat peste 11.000 de elevi si profesori voluntari din peste 200 de licee (38 de judete). Cei mai multi dintre participanti au fost extrem de motivati si de multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut in cadrul competitiei.

 

„As vrea sa devin trainer [in Tabara] anul viitor si daca voi avea posibilitatea mi-as dori foarte, foarte mult sa fac parte din proiect si dupa terminarea liceului. Imi doresc sa raman in programul ecOprovocarea cat de mult se va putea”, a spus  Ioana D., eleva.

 

„Experientele de care am avut parte au fost unice si cu siguranta vor ramane intiparite in memoria tuturor participantilor. Mi-am facut prieteni alaturi de care am trait clipe de neuitat si am reusit sa vizitez locuri impresionante pe care sunt mandru ca le-am putut „ajuta”. Va multumesc din suflet!” – Eduard S., elev.

 

Liceenii au reusit pana acum sa recicleze 75.000 de kg de deseuri, sa planteze aproape 50.000 de puieti si sa colecteze din natura peste 1.000 de saci de deseuri.

Concursul National ecOprovocarea se va incheia pe 25 mai 2019 cand se vor desemna echipele castigatoare pe fiecare categorie de concurs in parte.

 

Pentru mai multe detalii despre beneficiile participarii in Concursul National ecOprovocarea, accesati pagina web: https://www.ecoprovocarea.ro/despre-concurs/.

 

De asemenea, clipul video de prezentare a programului poate fi gasit aici: https://www.youtube.com/watch?v=QAabg1Y09sg&t=58s

Se fac inscrieri in concursul national ecOprovocarea pentru liceeniSe fac inscrieri in concursul national ecOprovocarea pentru liceeniSe fac inscrieri in concursul national ecOprovocarea pentru liceeni
1342 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot2

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova