acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.7564 RON
1 GBP = 5.5660 RON
100 JPY = 3.7657 RON
1 USD = 4.1881 RON
* BNR 19.03.2019
Calendar
Martie 2019
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Schimbare radicala in Scoala Centrala din Campina! Interviu cu Gabriela Neagu, directoarea institutiei de invatamant


Schimbare radicala in Scoala Centrala din Campina! Interviu cu Gabriela Neagu, directoarea institutiei de invatamant

Elevii Scolii Centrale din Campina vor invata doar de dimineata, pentru prima data in istoria acestei unitati de invatamant, potrivit informatiilor date de Gabriela Neagu, directoarea scolii. Aceasta schimbare va fi implementata chiar din semestrul al II-lea, dupa vacanta de o saptamana de care se bucura acum elevii.

Dar mai multe detalii despre aceasta masura, plus alte proiecte ce vizeaza Scoala Centrala din Campina, aflati din interviul acordat de Gabriela Neagu, directoarea unitatii de invatamant.

1. In ce a constat aceasta procedura de a trece intr-un singur schimb de invatare in cadrul scolii pe care o conduceti?

Procedura in sine nu a constat in actiuni foarte laborioase, dar a trebuit sa conving oamenii din scoala pentru ca erau foarte reticenti la schimbare. Nu stiu ce motive au, dar s-au invocat tot felul de argumente impotriva ideii. Insa am intrebat parintii, de la bun inceput, cu privire la acest aspect, iar ei si-au dorit foarte tare sa se invete de dimineata. Bineinteles ca au fost si voci impotriva acestei schimbari, cateva persoane exprimandu-si dezacordul, insa trebuie sa tinem cont de vointa majoritatii. Comitetul Reprezentativ al Parintilor a fost alaturi de noi in acest demers si pentru acest lucru tin sa le multumesc.

2. De ce a durat atat de mult sa implementati aceasta schimbare?

Trebuia ca fiecare clasa sa aiba sala ei. Asa ca am decis sa folosim laboratorul de fizica, laboratorul de biologie si cabinetul de muzica, avand in vedere ca nu aveau dotari specifice si erau utilizate foarte putin, ca si sali de cursuri. Totodata, mai aveam o sala de sedinte care era mai tot timpul goala si am hotarat sa transformam inclusiv biroul directorului intr-o sala de clasa. Au ramas de sine statatoare laboratorul de chimie unde se desfasoara 12 ore pe saptamana si laboratorul de informatica, acestea fiind dotate corespunzator. Si laboratorul de fizica este partial dotat, dar avand in vedere ca profesoara de chimie preda si fizica, elevii pot merge, deocamdata, in laboratorul de chimie pentru anumite experimente.

3. Cate clase sunt in Scoala Centrala?

Avem 662 de elevi impartiti in 25 de clase 0 - VIII: 13 la ciclul primar si 12 la ciclul gimnazial. Avem tot ce este necesar pentru fiecare clasa. In vacanta intersemestriala ce abia a inceput vom dota biroul directorului cu banci si scaune, vom monta si un videoproiector, iar in laboratoarele de fizica si de biologie vom schimba scaunele astfel incat sa fie cu spatar, asa cum sunt in toate clasele.

4. Iar pe dvs. unde va vom gasi, acum ca nu mai aveti acel birou?

Ma voi muta intr-un birou pe jumatatea acestuia, aflat chiar deasupra, la etajul I. Am descoperit faptul ca in scoala sunt multe anexe, multe spatii ce pot fi folosite.

5. Cum va simtiti acum dupa aceasta victorie, ca dupa aproape cinci luni ati reusit sa implementati o schimbare majora, pe care vi-ati propus-o inca de la inceputul mandatului de director al scolii, din septembrie 2017?

Pentru mine este o mare realizare, dar nu e suficienta. A fost o provocare si inca mai sunt voci care spun ca nu e bine, dar le vom demonstra contrariul pe parcurs. Acum deja ma gandesc la alte proiecte pentru scoala. Primul pe lista este amenajarea terenului de sport, iar apoi sa vedem ce putem propune in locul scolii vechi - o cladire ce se afla in stadiu avansat de degradare si care e un pericol pentru copii.

Totodata, avem un spatiu foarte bun la demisol si ma gandeam sa initiem si sa amenajam acolo niste ateliere pentru scoala. Avem o trupa de teatru cu copii foarte talentati si premiati, care ar putea face repetitii in acest spatiu generos si luminos. El ar putea fi folosit de catre elevi pentru diverse activitati extracurriculare, sa-si descopere inclinatiile si talentele pentru ca invatamantul este bazat pe formare de competente, nu mai este cel traditional, unde se pune accent doar pe memorare si reproducere. Noi, ca profesori, suntem datori sa-i descoperim. Copiii nu vin la scoala doar sa le spunem noi teorii si ei sa ne creada.

Ne-am gandit si la posibilitatea accesarii de fonduri europene pentru a realiza diverse amenajari, insa scoala este neintabulata si din acest motiv, dar si alte aspecte tehnice, nu putem inca sa aplicam. Dar cei de la primarie au demarat actiunea de intabulare astfel incat vom fi pregatiti pentru urmatoarele axe cu fonduri europene.

Referitor la terenul de sport, exista in acest moment fonduri in Asociatia de Parinti, destul de consistente, care ne-ar putea ajuta sa realizam un gazon artificial si sa dotam terenul pentru jocuri de fotbal, baschet sau handbal. Insa deocamdata suntem la nivel de discutii cu parintii din Asociatie. Mai sunt inca multe de facut pentru scoala.

Ii multumim doamnei prof. Gabriela Neagu, directorul Scolii Centrale din Campina, pentru interviul acordat.

Schimbare radicala in Scoala Centrala din Campina! Interviu cu Gabriela Neagu, directoarea institutiei de invatamant
8040 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot49

Comentariu:
* nu va fi afisat

Flori

O matematica si mai simpla, arata ca sala de sport este deschisa de luni pana joi 6 ore pe zi, iar vineri 5 ore. Tot simpla matematica arata ca rezultatul este 29 de ore. In aceste conditii nu sunt totdeauna doua clase in sala de sport. Dar exista posibilitatea de a efectua orele de educatie fizica afara pe terenul de sport, dar care nu este amenajat. Cu siguranta acest lucru va fi realizat de urmatoarea conducere, deoarece sunt semnale ca directoarea este deja "FOSTA". Inspectoratul se pare ca a demis-o. A incurcat multe ploi.


Elena

Pacat ca se revine la modelul asta.... pripit! Scoala Centrala a trebuit sa renunte la laboratoare, la cancelarie si birouri si la respectul pentru cadru didactic, elev si parinte,! Nu stiu exact care sunt avantajele acestor schimbari, inafara de confortul catorva dintre noi si o degrevare minora a bugetului local, dar stiu care sunt dezavantajele: intoarcerea la un invatamant teoretic, au ramas doar doua laboratoare, in conditiile in care ar fi fost nevoie de cel putin 6, copii nu vor mai avea acces la sala de sport (matemetica simpla arata ca sunt 25X2=50 de ore de sport saptamanal in program, iar sala de sport este deschisa doar 25 de ore pe saptamana). Pe culoare , in pauze, se vor alerga, impinge si juca nazdravani (e normal, sunt copii) atat cei de clasele a VIII , adica i 14 - 15 ani si minim 45 Kg cu cei de clase pregatitoare de 6 anisori abia impliniti, care nu depasesc 20 de Kg, fapt ce mi se pare periculos. Mai exista si ale neajunsuri si nemultumiri datorita acestui program mult felicitat, printre care si nebunia si haosul creat dimineata, cand un numar muuuult mai mare de parinti incearca sa opreasca masina in dreptul scolii, pentru a-si lasa copilul. Mi se pare ca renuntam la calitatea invatamantului pentru asigurarea comoditatii. Mi se pare ca , prezentam o greseala, ca fiind un mare succes.


Mihai

Felicitari pentru frumoasele si beneficele proiecte doamna Director! Dar v-ati pus intrebarea daca acestea pot fi realizabile,atata timp cat in conducerea politicii campinene raman oameni precum Domnii L.Tiseanu si Florin Fratila? Va pot prezenta o intreaga lista cu fosti si actuali elevi ai Scolii Centrale Campina,ce i-am antrenat,gratuit,in conditii vitrege (pe maidanele Campinei),care, totusi,au devenit CAMPIONI AI ROMANIEI la Atletism.Dar datorita acestor doi"distrugatori de valori sportive campinene"acesti copii,tineri,ai campinenilor nu s-au bucurat de drepturile lor legitime,de a fi finantati si sa se antreneze in baza sportiva a scolii in care au invatat si invata! Stiindu-va ca pe o persoana total diferita fata de cele doua persoane susamintite,va rog sa retineti cateva nume de fosti elevi,ai scolii dvs,care in ultimii 20 de ani au devenit sportivi,ce v-au reprezentat Soala,Municipiul,Prahova si Romania la competitii nationale si internationale: Codrut Dumitru,Campionul si vicecampionul Romaniei la DECATHLON si Octatlon:Vlad Voiculescu,2 m.inaltime,Recordmenul national si multiplu medaliat la aruncarea discului si a greutatii:Sau Prof.univ.Adrian Onea,Medicul Mihail Izvoranu,etc.Va doresc succes in realizarea frumoaselor proiecte propuse,atat Dvs.cat si Colectivului de parinti care doresc dezvoltare,progres,educatie si civilizatie la nivelul Uniunii Europene,ci nu la nivelul gandirii unor oameni care ne saboteaza activitatea,benefica populatiei si ne mentin in subdezvoltare de aproape 30 de ani!...Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2019 Expresul de Prahova