acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Sala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia Medis


Sala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia Medis

Fundatia Medis a organizat un nou simpozion medical de succes, vineri, 8 decembrie, la Campina. Sala de la Casa Tineretului a fost plina de medici interesati sa afle noutati si sa puna intrebari pe marginea unui subiect de interes - refluxul gastroesofagian. Dan Florin Ungureanu, medic primar chirurg la Spitalul Witting si profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti, a sustinut aceasta tematica.

„Am propus refluxul gastroesofagian pentru ca e foarte controversat, sunt multe elemente pe diagnostic, pe tehnica chirurgicala si am incercat sa le punem in ordine, sa vedem ce inseamna acest reflux si cum se rezolva el. Chirurgia laparoscopica aduce din ce in ce mai multe surprize, multe procedee din chirurgia clasica se practica pe cale laparoscopica - tehnica este alta, dar principiile sunt aceleasi.

Sala a fost prezenta, foarte interesata, auditoriul a fost numai ochi si urechi si imi place asta, mai ales ca au pus intrebari pertinente, se vede ca erau documentati dinainte.

Vin cu placere de fiecare data aici, la simpozioane. In primul rand, de Campina ma leaga prietenul meu drag si fostul meu rezident, Calin Tiu, iar acum 25 de ani mi-am luat si o casa aici, pe Valea Doftanei. Vin des si cu mult drag“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Dan Florin Ungureanu, medic primar chirurg, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti.

De remarcat faptul ca, in 19 ani de existenta, Fundatia Medis a organizat 77 de astfel de simpozioane medicale creditate ca actiune de educatie medicala continua.

„Fundatia Medis a fost creata in urma cu 19 ani in ideea de a activa in zona educatiei medicale continue si, in acest sens, a fost acreditata de catre Colegiul National al Medicilor din Romania. Ani de zile am organizat cursuri, workshopuri, congrese si nu putem decat sa ne bucuram ca inca un simpozion medical si-a atins tinta pentru ca sala a fost plina.

Am remarcat, pe intreaga durata a lucrarilor, aproape patru ore si jumatate, o liniste deplina in sala, semn ca oamenii au fost interesati de ceea ce s-a prezentat.

Vorbitorii nostri au provenit din mediul academic, acest simpozion fiind organizat in colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti si profesorul Dan Florin Ungureanu de la Spitalul Witting impreuna cu doi colegi mai tineri au sustinut partea importanta a lucrarilor si tema simpozionului, patologia de refluxgastroesofagian.

In sala au fost foarte multi medici de familie, dar si medici din alte specialitati - radiologie, chirurgie, boli interne, pediatrie, am vazut chiar medici oftalmologi si ORL-isti. Iata ca oameni din specialitati diferite au consideriat util simpozionul nostru si au venit. Acesta a fost creditat de catre Colegiul National al Medicilor din Romania cu 5 ore de educatie medicala continua si reprezinta un indemn ca sa continuam si in cursul anului urmator sa propunem noi teme si formule de colaborare cu colegii.“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Calin Tiu, medic primar chirurg si presedintele Fundatiei Medis.

Acest simpozion medical, urmat de Balul Halatelor Albe, este un eveniment de traditie la Campina, numarand 16 editii. Insa, fundatia deruleaza si o serie de proiecte finantate cu fonduri europene si, prin astfel de ocazii, a organizat simpozioane medicale in diverse parti ale lumii, incepand de la Orlando (Florida) si pana la Bangkok (Thailanda), in orase precum Tel Aviv (Israel) sau Barcelona (Spania).

Sala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia MedisSala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia MedisSala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia MedisSala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia MedisSala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia MedisSala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia MedisSala plina de medici la simpozinul organizat vineri de Fundatia Medis
2358 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot32

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova