acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2020
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Prima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui Norocel


Prima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui Norocel

Saptamana viitoare, luni, 14 mai, va incepe prima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Aceasta se va desfasura pe parcursul a patru zile, fiind prelungita datorita numarului mare de doritori care s-au inscris. Initiativa apartine membrilor Asociatiei „Arca lui Norocel“, o organizatie nonprofit ce lupta pentru bunastarea animalelor fara stapan, dar si pentru bunastarea comunitatii, prin masuri de reducere a numarului animalelor de pe strazi. Campania este finantata de Asociatia Germana WAVE e.V. si Thierhilfe-Hunde-Freiheit e.V., fiind realizata in parteneriat cu clinica veterinara Center of Hope, Piteasca.

Ce a insemnat organizarea acestei campanii si cum este ea primita de campineni si de catre autoritati, aflati din interviul urmator, acordat de Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei „Arca lui Norocel“.

1. Ce a insemnat organizarea acestei prime campanii de sterilizari gratuite pentru cainii cu stapan?


Organizarea campaniei nu a fost foarte dificila, dar nici usoara, deoarece avem resurse limitate, existand doar aproximativ 5 membri activi in asociatie, in afara de cei doi-trei voluntari. Campinenii asteptau campania inca de anul trecut, de cand am strans un numar impresionat de semnaturi pentru sterilizari gratuite. Din pacate, primaria Campina nu a fost de acord sa finanteze aceste sterilizari, asa ca am facut tot posibilul sa gasim o solutie pentru cei cu venituri reduse, pentru a beneficia de sterilizari gratuite pentru animalele pe care le au in grija.

2. Ce feedback ati primit din partea campinenilor?


Campinenii au fost si sunt foarte deschisi in ceea ce priveste sterilizarea cainilor si pisicilor. Au inteles ca aceasta este singura solutie de a scadea semnificativ rata abandonului. Singura problema este ca nu au inteles foarte bine de ce animalele trebuie transportate pana in Piteasca, Ilfov.
Ne pare rau ca nici de aceasta data primaria nu a vrut sa ne ajute. Nici dupa ce am gasit sponsori de la asociatii de protectia animalelor din Germania pentru aceasta campanie, nu au vrut sa ne ajute macar cu un spatiu in Campina unde sa se poata desfasura campania de sterilizari. Astfel, suntem nevoiti sa transportam animalele pana in Piteasca, Ilfov la Clinica Center of Hope.

3. Ce alte campanii mai pregatiti?


Pe langa campania de pe 14, 15 mai pe care a trebuit sa o prelungim inclusiv pe data de 16, 17 atat pentru caini, cat si pentru pisici, pregatim o viitoare campanie pe data de 27, 28 mai (caini si pisici) care vor fi transportati tot in Piteasca, Ilfov.
Urmeaza, de asemenea, sa cautam un sprijin si la alte primarii din localitatile invecinate orasului Campina, astfel vom depune solicitari pentru a ni se aloca spatii in vederea desfasurarii activitatilor pentru campaniile de sterilizari gratuite.
Nu dorim sa ne oprim la o singura campanie.
Avand in vedere numarul alarmant de abandon, consideram ca trebuie sa ii ajutam pe cei care nu isi permit sau nu vor, din cauza unor conceptii invechite, sa isi sterilizeze animalele.

4. De cand ati infiintat Asociatia lui Norocel si pana in prezent ce actiuni ati initiat si cu ce rezultate?


De la infiintarea asociatiei, 28.12.2017, am salvat foarte multe animale, inclusiv din adapostul public de la Campina. Am ajutat oamenii cu posibilitati reduse sa isi trateze, sterilizeze sau sa isi vaccineze animalele. Am interactionat cu foarte multe persoane si intentionam ca pe langa campaniile de sterilizari, sa incepem campaniile de informare, atat din casa in casa, cat si in scoli, cu privire la beneficiile sterilizarii si bineinteles, cu aceasta ocazie, sa descurajam abanondul.

5. Ce planuri aveti pentru animalele fara stapan din Campina si cum le veti concretiza?

Problema animalelor fara stapan va fi rezolvata in momentul in care oamenii vor realiza importanta sterilizarii animalelor pe care le au in casa sau in curte. Dorim sa se implementeze pe plan atat local, cat si judetean, sanctionarea celor ce nu isi sterilizeaza si microcipeaza animalele. Avem de gand sa organizam targuri de adoptii prin care sa incurajam atat Campinenii cat si restul cetatenilor din celelalte localitati, sa adopte animale abandonate. Desi organizarea targurilor de adoptie este o conditie contractuala pentru concesionarul actual al adapostului public de caini din Campina, astfel de targuri nu au fost organizate niciodata.

Pana in prezent au fost inscrise in aceasta campanie aproximativ 150 de animale de catre stapanii lor. Cei care doresc, o pot face in continuare si vor fi trecuti pe o lista de asteptare. Ii multumim Iuliei Burloiu pentru interviu si va invitam sa vizitati pagina de Facebook a Asociatiei pentru a fi la curent cu actiunile pe care membrii acestia le desfasoara pentru binele animalelor cu si fara stapan.

Prima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui NorocelPrima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui NorocelPrima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui NorocelPrima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui NorocelPrima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui NorocelPrima campanie de sterilizari gratuite pentru animalele cu stapan, la Campina. Interviu cu Iulia Burloiu, presedintele Asociatiei Arca lui Norocel
2681 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot23

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova