acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Iunie 2024
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)


Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)

Timp de 3 zile (15-17 septembrie), traficul este inchis pe portiunea dintre Notariate si sensul giratoriu de la Fibec. Asta, deoarece se lucreaza la canalizare, acel proiect al HidroPrahova cu fonduri europene.

Anuntul trebuia facut de Primaria Campina, avand in vedere ca extrem de multi soferi au fost nevoiti sa se intoarca din drum, nestiind de restrictia de trafic. Potrivit unui reprezentant al firmei care se ocupa de executarea lucrarilor, cei din Primarie ar fi fost anuntati cu 2 zile inainte de a se apuca de treaba, insa... hartia s-ar fi ratacit pe undeva.

Azi, 16 septembrie, a aparut si un anunt, scris de mana, pe semnul Interzis Lucrari, in care populatia e anuntata de durata interventiei, dupa ce ieri, muncitorii montasera doar barierele de restrictie si atat.

Purtatorul de cuvant al Primariei Campina, Mariana Patrasca, a explicat ca traficul a fost intrerupt deoarece ”se executa lucrari la canalizare, mai exact se monteaza caminele de mare adancime. Se sapa la adancime mare, de 4,70 m”.

In jurul acestei lucrari, au aparut cateva ”povesti”, cum ca muncitorii ar fi dat de un perete din caramida vechi, un soi de vestigiu, care s-ar fi surpat in timpul interventiei. Ba, mai mult, ca, in apropiere, s-ar fi gasit si oseminte umane. Informatiile nu sunt insa confirmate, nici de purtatorul de cuvant al Primariei, nici de muncitorii de pe santier. ”E posibil sa se mai fi surpat malul, desi s-a facut sprijinire, caci se lucreaza la adancime mare. De un vestigiu descoperit in zona nu stiu nimic”, a declarat Patrasca.

Am mers si noi la fata locului si am vazut, in groapa sapata, o mica portiune de zid din caramida, nu prea inalt. Muncitorii spun insa ca acesta ar fi al fostului camin, caci pe vremuri, aceste constructii se faceau din caramida.

Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)Povesti cu vestigii si oseminte, in jurul lucrarii de canalizare din zona bisericii de la linie (foto)
3134 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot42

Comentariu:
* nu va fi afisat

Madalin Focsa

Acel zid gasit atunci de muncitori nu era niciun camin, era fundatia zidului de nord al incintei patrulatere a Manastirii Lupoienilor, incinta construita acum vreo 3 secole si demolata de primarie in anul 1898, cand ajunsese in ruina. Edilii ar fi trebuit sa stie aceste lucruri, sa aibe in evidenta ceea ce este in subteran. Strada Golesti a fost croita pe acea portiune atunci in 1898, trecand pe locul zidului demolat, dar fundatia din pamant a zidului a ramas acolo. Dreptunghiul zidurilor de incinta inconjoara biserica de azi, si la orice sapaturi care se vor mai face in zona pe viitor, ar fi bine sa se stie acest lucru. In orice caz, tot acest spatiu trebuie protejat ca sit arheologic


constantin (chris) ghigeanu

cea mai tare veste ar fii sa o gaseasca pe elodia......la Campina...

constantin (chris) ghigeanu

guelph, ontarioCautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2024 Expresul de Prahova