acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Februarie 2024
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

reclama

Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)


Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)

Duminica, la ora 12.00, 240 de biciclisti si motociclisti si-au dat intalnire in centrul orasului Campina pentru a participa la un mars de constientizare civica. Dintre acestia, 40 au fost copii sub 14 ani, un numar record pentru acest eveniment, mai ales ca actiunea s-a derulat in conditii meteo ploioase.

„Marsaluim pentru ca o singura data pe an avem posibilitatea sa-i plimbam pe copiii nostri pe carosabil si sa facem educatie rutiera cu ei. Iar premiile au fost castigate tot de copii”, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Irinel-Ana Dumitrascu, presedintele Asociatiei Pro Campina.

Evenimentul este organizat anual, incepand cu anul 2011, pentru a atrage atentia asupra respectului in trafic. De-a lungul anilor a avut diferite nume, fiind initial un mars al biciclistilor, dar din 2014 acestora li s-au alaturat si motociclistii devenind astfel „Marsul pe doua roti”.

Organizatori sunt patru asociatii locale: Pro Campina, Caraiman, Roata de Foc si Biciclistii Anonimi. Cu ajutorul sponsorilor, acestia au organizat si o tombola la care au putut participa toti cei care s-au inscris la mars. Premiile au constat intr-o canapea de piele oferita de societatea Lemet si trei plase cu accesorii de bicicleta oferite de Outdoor&Bike. Totodata, compania SanConfind le-a oferit tuturor participantilor vouchere de reducere, iar firma Apa Talea a livrat apa.

„Canapeaua a fost castigata de un pusti, Andrei Aldea, iar restul premiilor tot de copii. Un singur adult a castigat o plasa cu accesorii, dar a decis sa le imparta tot copiilor”, a mai spus Irinel-Ana Dumitrascu.

Traseul a fost conceput pentru a se trece pe langa o serie de obiective de interes: B-dul Carol, B-dul Culturii, Primaria, Liceul Nicolae Grigorescu, Lacul Bisericii, Dealul Muscel, Campinita, Scoala de Politie, Castelul Iulia Hasdeu si Muzeul Nicolae Grigorescu.

Participantii au facut si o oprire pe strada Prutului pentru a intinde un banner cu mesajul: „Aici putem avea parc tematic accesand fonduri europene”, un proiect mai vechi al Asociatiei Pro Campina. La nivelul orasului s-a constituit un grup de dialog pe aceasta propunere, dar ramane de vazut cand va fi putea fi realizat in Campina parcul tematic pentru educatia rutiera a copiilor.

Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)Numar record de copii la „Marsul pe doua roti” (foto)
3830 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot69

Comentariu:
* nu va fi afisat

Camelia

Ma bucur tare mult ca este incurajat mersul pe bicicleta,mai ales in randul copiilor!Cati dintre dumneavoastra stiti ca nu este permis mersul pe trotuar cu bicicleta,decat daca exista amenajata pista?Am aflat si eu dupa ce fiul meu a primit o amenda in valoare de 870 lei,data de Politia rutiera a municipiului Campina.

Incurajator nu?Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2024 Expresul de Prahova