acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Nou la MEDI S: Holter de ECG si de Tensiune Arteriala (P)


Nou la MEDI S: Holter de ECG si de Tensiune Arteriala (P)

Masurarea tensiunii arteriale (T.A) este un parametru extrem de variabil, de aceea o singura masuratoare are valoare diagnostica doar cand cifrele sunt foarte mari si ATENTIE, la primul consult masuratoarea trebuie facuta la ambele brate.

Unele persoane au “hipertensiune de halat alb”, desi la domiciliu au valori normale. Acestea au insa, si in alte momente solicitante, cresteri de T.A., deci trebuie urmariti. Exista si situatia inversa, cand pacienti cu valori normale la cabinet, fac acasa salturi hipertensive.

Masurarea tensiunii arteriale pe 24 de ore (Holter T.A), la un interval de 30-60 minute, poate oferi informatii suplimentare pentru diagnostic si tratament. Pacientul poarta la brat o manseta de masurare a tensiunii arteriale conectate la un aparat mic, legat pe un cordon in jurul taliei si poate apasa pe un buton pentru o masuratoare suplimentara daca apar simptome. Valorile inregistrate, prelucrate si redate grafic pe computer vor fi INTERPRETATE DE MEDIC!

Avantajul monitorizarii holter a ECG si TA este dat de faptul ca medicul va avea o imagine a problemelor de sanatate ale pacientului in mediul obisnuit al acestuia. Iar acum aceste dispozitive se pot gasi si la Policlinica Medi s din Campina. Programari si informatii la numerele de telefon 0731-319.352 si 0244-373.108.

Desi ECG si masurarea TA sunt de neinlocuit in diagnosticul bolilor cardiovasculare, uneori sunt necesare teste mai complexe pentru a raspunde unor intrebari. Inregistrarea continua a Holterului ECG este necesara pentru diagnosticul unor palpitatii sau dureri toracice care apar in cursul unor activitati cotidiene sau in imprejurari special si nu pot fi surprinse in cadrul consultatiei:

- Episoade de ameteli

- Sincope

- Aprecierea efectului unui tratament

Pacientul poarta asupra lui 24 de ore un aparat mic legat, pe o curea in jurul taliei, conectat la niste electrozi aplicati in anumite puncte ale toracelui si desfasoara activitati obisnuite sau despre care stie ca ii vor provoca simptome. Va nota totul intr-un jurnal. Cand apar simptomele “asteptate”, apasa pe un buton de alarma. Evenimentele inregistrate vor fi prelucrate si redate grafic cu INTERPRETAREA MEDICULUI!

Ghidurile internationale de cardiologie recomanda ca in cazul in care se identifica o tensiune arteriala de 140-90 mmHg sau mai mult, pacientul sa-si verifice tensiunea acasa si in timpul activitatilor de zi cu zi. Cea mai buna metoda de a face acest lucru este cu ajutorul unui aparat de monitorizare a tensiunii (cunoscut ca „Holter de tensiune”) pe care pacientul il poarta timp de 24 de ore - o data pe ora in timpul noptii si o data la 30 de minute in timpul zilei. Manseta se umfla pentru a masura tensiunea arteriala, insa aceasta dureaza doar 1-2 minute, fara sa fie foarte deranjant pentru majoritatea pacientilor. Este indicat ca in aceste momente, in limita posibilitatilor, persoana sa tina bratul intins si relaxat.

Nou la MEDI S: Holter de ECG si de Tensiune Arteriala (P)Nou la MEDI S: Holter de ECG si de Tensiune Arteriala (P)
2111 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot31

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova