acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6495 RON
1 GBP = 5.1788 RON
100 JPY = 3.6184 RON
1 USD = 4.0769 RON
* BNR 10.12.2018
Calendar
Decembrie 2018
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Nicolae Manasia, director general la Eliro: „Nimeni nu ar semna asa ceva in Romania!“


Nicolae Manasia, director general la Eliro: „Nimeni nu ar semna asa ceva in Romania!“

La inceputul lunii noiembrie au avut loc o serie de discutii si runde de negocieri intre administratia locala si reprezentantii de transport local, societatea Eliro, cu privire la semnarea unui nou contract astfel incat municipalitatea sa poata accesa fonduri europene. Acestea ar duce la modernizarea transportului public local din Campina, insa este nevoie sa fie semnat un contract nou, care sa respecte toate normele europene.

Astazi, societatea Eliro a inaintat o adresa (foto mai jos) administratiei locale referitoare la acest subiect.

Cititi, in continuare, explicatia directorului general al companiei Eliro, Nicolae Manasia, cu privire la refuzul de a semna acest nou contract.

„Ni s-a impus semnarea lui de urgenta, aproape fara sa-l citim. L-am primit miercuri la ora 16.00 si aveau pretentia ca vineri la ora 10.00 sa fim gata sa-l semnam. La cele doua intalniri pe care le-am avut la primarie, pe 3 si 8 noiembrie, am fost tratati fara respect, de catre cei prezenti, de catre initiatorii proiectului, nu ni s-a dat cuvantul, am fost intrerupti mereu si nu ni s-a explicat ceea ce doream sa stim vizavi de contract.

In Romania, la ora actuala, nu exista contract semnat pe baza acestui ordin nr. 1370/2007 al comunitatii europene. Ca atare, nu se stie cum trebuie completat. Ni s-a dat un draft care are multe puncte de suspensie. Contractul este foarte stufos, are peste 100 de pagini cu tot cu anexe. Totodata, are foarte multe cerinte care nu exista in vechiul contract, pe care-l avem acum, si sunt cerinte care nu se pot aplica in Romania in momentul de fata.

Dar, pe de alta parte, nu se precizeaza nicaieri in contract ca aceste cerinte vor fi aplicate numai dupa ce se obtin fondurile europene si se repara strazile. Nu stim daca primaria poate sa emita o hotarare prin care sa stabileasca faptul ca ceilalti transportatori nu au voie sa opreasca in Campina pentru a creste numarul calatorilor care vor circula pe traseele interne. Nimeni nu a putut sa ne explice ce autobuze vor fi cumparate. Initial au spus ca sunt electrice, apoi pe gaz CNG, apoi pe gaz GPL si apoi o sa se vada. Nu se stie ce capacitate vor avea, in schimb ni s-a cerut sa facem calculul daca putem acoperi cheltuielile cu veniturile de atunci. Nu stim nici ce trasee noi se vor infiinta. E o intreaga nebuloasa.

Ni se spunea ca au si alte variante daca noi nu semnam. Cand am intrebat despre ce variante este vorba nu ni s-a spus nimic. Suntem presati si pentru ce? Avem un contract valabil pana in 2020. Nu ne poate obliga nimeni sa semnam altul.

In 2015 cand am semnat actualul contract acesta a fost trimis la Consiliul Concurentei spre consultare pentru a se da avizul pe legalitate si abia apoi a fost semnat.

Acum, la acest contract de la Uniune am facut interventii pentru a fi echilibrate partile, am introdus niste conditii necesare. Cei doi initiatori ai proiectului nici nu au citit contractul, si-atunci ce discutii putem purta? In astfel de conditii nu putem semna.

Am dat contractul la mai multi specialisti si avocati si toti mi-au spus ca trebuie sa fii nebun sa-l semnezi. E un contract cu cerinte impuse de Uniunea Europeana, dar cu conditiile din Romania nu se poate aplica. Nimeni nu ar semna asa ceva in Romania. Daca noi am semna acest contract ni s-ar cere sa indeplinim conditiile din contract.

Si noi vrem ca orasul nostru sa atraga fonduri europene, insa nu putem semna in aceste conditii. De aceea am depus si o adresa la primarie, pentru a vedea cum solutionam aceasta problema.“

Nicolae Manasia, director general la Eliro: „Nimeni nu ar semna asa ceva in Romania!“Nicolae Manasia, director general la Eliro: „Nimeni nu ar semna asa ceva in Romania!“Nicolae Manasia, director general la Eliro: „Nimeni nu ar semna asa ceva in Romania!“
1789 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot31

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova