acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Miercurea alarmelor! Maine, de la 10.00, vor suna sirenele in tot judetul


Miercurea alarmelor! Maine, de la 10.00, vor suna sirenele in tot judetul

Miercuri, 7 noiembrie 2018, intre orele 10.00 – 11.00, se va derula un exercitiu pentru testarea sirenelor de alarmare publica, in tot judetul, transmite ISU Prahova.

Astfel, incepand cu 2 august, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara lunar exercitii pentru testarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

Sirenele de alarmare publica existente la nivel national vor fi actionate in prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10.00 – 11.00, simularile vizand atat verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), dar si a celor cu actionare locala.

La nivelul judetului Prahova, sunt 314 sirene (86 electronice si 228 electrice), astfel de mijloace, care pot fi utilizate in cazul unor dezastre sau alte situatii de protectie civila, modul de actionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

În anul 2018 s-au desfasurat un numar de 23 exercitii de verificare a modului de cunoastere, organizare si desfasurare a activitatilor de instiintare, prealarmare, avertizare, alarmare si evacuare in localitatile Gura Vitioarei, Lipanesti, Magurele, Dumbravesti, Paulesti, Gornet Cricov, Iordacheanu, Plopu, Filipestii de Padure, Floresti, Filipestii de Targ, Magureni, Drajna, Fantanele, Jugureni, Lapos, Gura Vadului, Gornet, Pacureti, Podenii Noi, Gorgota, Cocorastii Colt si Manesti.

Responsabilitatea mentinerii in stare de operativitate a sistemului de instiintare - alarmare revine autoritatilor publice locale, iar reprezentantii inspectoratului deruleaza, periodic, actiuni de verificare in teren. Pe parcursul acestui an, personalul specializat a verificat 31 mijloace de alarmare a populatiei (9 electronice si 22 electrice).

Prin modul de actionare al mijloacelor tehnice de alarmare exista posibilitatea de a crea disconfort in spatiul public, motiv pentru care asiguram cetatenii ca astfel de exercitii periodice sunt necesare si benefice. Recomandam cetatenilor sa ramana calmi si sa urmareasca informarile transmise de catre inspectoratul pentru situatii de urgenta si administratiile publice locale.

Obiectivele acestui demers vizeaza pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale, pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare si centralizarea permanenta a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare.

Conform legislatiei in vigoare privind organizarea si asigurarea activitatii de instiintare, avertizare, prealarmare si alarmare in situatii de protectie civila, semnalele de alarmare a populatiei, institutiilor publice si operatorilor economici sunt : alarma aeriana, alarma la dezastre, prealarma aeriana si incetarea alarmei.

Semnalul ALARMA AERIANA se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele.

Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele.

Semnalul PREALARMA AERIANA se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele.

Semnalul INCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.

Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

Sursa: ISU Prahova

Miercurea alarmelor! Maine, de la 10.00, vor suna sirenele in tot judetul
1580 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot3

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova