acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.7564 RON
1 GBP = 5.5660 RON
100 JPY = 3.7657 RON
1 USD = 4.1881 RON
* BNR 19.03.2019
Calendar
Martie 2019
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!


Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!

„Cu fiecare copil, un inger vine in lume“. Cu acest mesaj, alaturi de altele asemenea, in jur de 200 de oameni au marsaluit, in liniste, pe strazile Campinei, sambata, la orele pranzului. Vremea nefavorabila nu i-a descurajat pe tineri sa-si sustina in continuare cauza: viata e un dar si, mai mult decat atat, viata este primul si cel mai important drept al omului.

Inarmati cu baloane colorate, pancarte, steaguri si icoane, copii, tineri, parinti si bunici, cu totii au mers pe centrul orasului pentru a sustine dreptul la viata.

Romania a pierdut 24 de milioane de copii

„Anul acesta celebram 100 de ani de la Marea Unire. Pentru ca decretul de la Alba Iulia din anul 1918 sa fie posibil, in Primul Razboi Mondial au murit 1.259.000 de oameni. Aceste jerfe sunt cele care stau la baza libertatii noastre si a intemeierii Romaniei ca neam unitar.

In ultimii 60 de ani, din cauza avorturilor, Romania a pierdut peste 24 de milioane de copii. De oameni, de romani. Inca o Romanie.

Iar aceasta nu spre un "mai bine" al nostru, al celor care traim. Caci nu stim cate genii, cati atleti deosebiti, cati medici talentati, cati conducatori dedicati am pierdut intre ei. Nu am pierdut acesti copii spre bine, ci spre claustrarea interioara a parintilor care i-au omorat (vezi nenumaratele consecinte pe care avortul le are asupra trupului si psihicului) si spre o degradare acceleranta a societatii. Pentru ca raul odata acceptat, intra in toate domeniile vietii.

Acestea sunt principalele motive pentru care am ales sa iesim anul acesta in strada, pentru a ne arata atasamentul fata de valorile vietii, ale credintei si ale bunului simt moral“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Ioana Marica, presedintele Ligii Tinerilor Crestin Ortodocsi Romani.

„Marsul pentru Viata“ este o manifestare ce a avut loc, simultan, in peste 300 de localitati din Romania si Republica Moldova. La Campina s-a ajuns la a patra editie si a fost organizata de Liga Tinerilor Crestin Ortodocsi Romani.

De ce ies tinerii in strada?

„Ne dorim ca si conducatorii nostri sa observe aceasta initiativa. Ne dorim ca femeia insarcinata sa fie sprijinita, atat de familie, cat si de societate, ne dorim ca fetele, femeile, mamele sa cunoasca consecintele avortului si sa li se ofere posibilitatea de a-si naste si creste copilul intr-un mediu stabil si protector. Pentru asta e nevoie, in primul rand, de informare responsabila, apoi de consiliere pentru femeile in criza de sarcina si, nu in ultimul rand, de sustinerea financiara din partea statului a mamelor si a familiilor cu copii.

Eu cred ca acolo unde doi-trei oameni se unesc, in numele unei cauze, rezultatele nu intarzie sa apara, cu atat mai mult cu cat astazi mii de oameni s-au unit pentru a marturisi si a celebra Viata. Lucrurile se vor aseza, in timp, pe un fagas ascendent.

Sper ca in acest an al celebrarii Marii Uniri, sa ne asumam acest curaj, de a alege Viata, de a marturisi viata, de a lupta pentru ea, in mod concret, pentru ca impreuna sa construim o Romanie mai buna. O Romanie vie“, a mai declarat Ioana Marica.

Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!Marsul pentru Viata, sarbatorit, inca o data, la Campina!
1695 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot22

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2019 Expresul de Prahova