acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6635 RON
1 GBP = 5.2853 RON
100 JPY = 3.6394 RON
1 USD = 4.1283 RON
* BNR 15.11.2018
Calendar
Noiembrie 2018
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09

reclama

Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (II)


Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (II)

Ati citit, in prima parte a acestui interviu, care sunt proiectele in lucru aflate pe agenda viceprimarului Ioan Adrian Pitigoi, inclusiv despre noul sistem informatic integrat care va moderniza modul de functionare al administratiei locale campinene. In continuare, viceprimarul le da un raspuns campinenilor in legatura cu lucrarile Hidro Prahova, dar si alte chestiuni care ii framanta si constituie subiect de audiente.

7. Ce le puteti spune campinenilor despre stadiul lucrarilor Hidro Prahova, atat de intarziate, mai ales celor care locuiesc pe Bobalna si Calea Doftanei?

Intr-adevar este o problema spinoasa a Campinei, poate cea mai spinoasa, care deranjeaza pe toata lumea si vreau sa va asigur ca ne deranjeaza si pe noi. Dupa mai multe intalniri pe care le-am avut impreuna cu domnul primar, domnul Olarasu si conducerea Hidro Prahova, am reusit sa primim acceptul acestora de a asfalta cele doua strazi, chiar daca ele sunt grevate in proiectul cu fonduri europene pentru introducerea canalizarii, proiect blocat cu firma Cast din cauza unui litigiu.

Asadar Hidro Prahova ne-au dat acceptul de a le asfalta urmand ca ei, la finalizarea proiectului, sa aduca strazile la forma initiala. Din punct de vedere juridic, pana acum n-am avut acest accept. Este foarte important pentru ca multe luni am asteptat acest document care nu venea. Poate campinenii au crezut ca noi tergiversam si nu ne dorim sa refacem Bobalna si Calea Doftanei, dar nu era asa. Noi am incercat sa obtinem legalitatea acestor actiuni.

Acum suntem in faza de selectie de oferte in SEAP a activitatii de proiectare pentru cele doua strazi. Am avut niste proiecte vechi, de acum 3-4 ani, insa am descoperit, in cadrul comisiei tehnice din primaria municipiului Campina, ca ele aveau multe minusuri. De exemplu, pe Calea Doftanei, de la moara in jos, nu mai erau prevazute trotoare, tot aici nu era prevazuta preluarea apelor pluviale de pe Strada Dealului si Soseaua Voila, nu erau prevazute traversarile pe sub strada a unor ape de torent, iar pe strada Bobalna nu era prevazuta, in totalitate, drenarea apelor pluviale. Toate aceste minusuri ale proiectelor existente de mai multi ani au condus catre activitatea de reproiectare.

Probabil ca proiectarea va dura 30-45 de zile, iar la inceputul lunii noiembrie proiectele vor fi gata. Insa lucrarile, ce au un termen de executare este de 3-4 luni, vor incepe in primavara. Astfel, vara viitoare ne va prinde cu Bobalna si Calea Doftanei realizate.

9. Totusi, cand vor fi finalizate lucrarile Hidro Prahova?

Ei sunt in litigiu cu firma Cast la Curtea de Arbitraj, iar urmatoarea faza este recunoasterea gradului de realizare a lucrarilor, atat de catre Hidro Prahova, cat si de catre Cast. Expertiza va fi facuta de o firma neutra, iar apoi, pentru diferenta ramasa este posibil si legal sa se reia licitatia, proiectul fiind in fazare. Nu pot sa va dau un termen, dar noi ne dorim cat mai repede. Bine ar fi ca in primavara, cand noi ne vom apuca de Calea Doftanei si de Bobalna, ei sa-si fi rezolvat problemele si sa inceapa, in paralel, lucrarile.

10. Dar despre planurile de modernizare pentru cele doua institutii culturale din Campina: Casa Tineretului si Casa de Cultura, ce ne puteti spune?

La Casa Tineretului problema spinoasa este lipsa unui strand pe perioada verii. Multi campineni ne scriu, vin si in audiente pentru ca noi nu mai avem in Campina un strand descoperit unde sa mergem cu totii. Dar avem o veste buna si sper ca la anul va fi reabilitat acest strand. Consiliul Local a prevazut in bugetul acestei institutii bani pentru proiectare si din cate stiu este aproape gata aceasta activitate. Cu siguranta, vom avea vara viitoare un strand nou, reabilitat, in conditii moderne pentru campineni. Este un lucru care ne lipsea si ne bucuram ca se intampla. Pe de alta parte, si cladirea de la Casa Tineretului, impreuna cu aleile de jur imprejur, este parte a unui proiect de reamenajare. Tot undeva spre jumatatea anului viitor lucrarile vor fi in curs.

Referitor la Casa de Cultura “Geo Bogza”, aici urmeaza un proiect amplu. Doamna directoare are in lucru schimbarea in totalitate a salii de spectacole. Asta inseamna schimbarea mochetei, a peretilor salii care sunt intr-o stare de degradare avansata si, ce e cel mai important, schimbarea tututor scaunelor cu niste fotolii confortabile, respectiva locatie urmand sa aiba o fata noua, moderna. In plus, s-au refacut scarile de la intrare care arata foarte bine, sunt din granit si iluminate cu led pe timp de noapte. Aceasta lucrare era esentiala pentru ca era o rusine sa intri pe acele scari vechi si crapate. Tot in zona se continua modernizarea spatiului verde. Aici mobilierul stradal era degradat, avea 30 de ani, bancile erau rupte, iar campinenii stateau cu picioarele in noroi. Vom avea banci noi, pavele, iar parcul va fi iluminat. Consideram ca trebuia sa amenajam acest spatiu fiind in apropiere de Casa de Cultura si de Colegiul Tehnic Constantin Istrati.

10. Cu ce vin campinenii la dvs. in audiente? Care sunt problemele lor majore?

Problematica audientelor este diversa. In primul rand, campineanul isi doreste curatenie. Sunt multe probleme pe partea de curatenie, de toaletare a arborilor, a vegetatiei. De asemenea, sunt multe probleme pe partea de asfaltare si reparatii strazi si, bineinteles, mai sunt probleme de urbanism. Primele pe care le-am enumerat sunt rezolvabile, dar sunt si chestiuni de urbanism aparute din cauza ca multi campineni, din pacate, realizeaza constructii fara autorizatie sau nu respecta autorizatia pe care au primit-o. Si-atunci primesc control de la Politia Locala, serviciul control urbanism, iau amenzi, sunt nemultumiti si nu inteleg de ce li se intampla acest lucru. Noi incercam sa-i indrumam ca sa nu se mai repete.

In rest, foarte multi intreaba de Bobalna, de Calea Doftanei, de caminul Energetic si pot sa va dau o veste buna. Acum doua saptamani a fost postata pe SEAP licitatia si o sa avem un castigator in aceast saptamana. Asta inseamna ca in 10 zile, daca nu sunt contestatii dupa, incep lucrarile si prin ele rezolvam multe probleme sociale ale municipiului.

11. Cum este colaborarea pe plan politic?

Pe plan politic, partidul din care fac parte, Partidul Miscarea Populara, are un protocol semnat cu partidul liberal, iar colaborarea este foarte buna. O colaborare excelenta avem si cu formatiunea ALDE, reprezentata de domnul Ionita care a pus intotdeauna umarul constructiv la dezvoltarea orasului si a sustinut proiectele PNL, PMP si invers - daca dansul a avut initiative fructuoase au fost sustinute de catre PNL si PMP pentru ca noi am considerat ca ne aflam, cu totii, in slujba cetateanului si urmarim interesul public si rezolvarea problemelor Campinei.

O colaborare foarte buna in plan politic avem si cu cei PSD care, desi uneori mai au niste pareri personale, in general au o atitudine constructiva si sprijina si ei rezolvarea problemelor orasului. Una peste alta, eu sunt multumit de colaborarea cu domnul primar si cu PNL, dar si cu celelalte partide din consiliu, cu animozitatile normale care exista. Pana la urma e normal sa fie asa, exista intotdeauna o lupta fireasca intre putere si opozitie, dar care nu trebuie sa fie patimasa, ci dimpotriva, constructiva, sa genereze idei bune astfel incat municipalitatea si administratia campineana sa poata avansa.

12. In final, ce mesaj aveti pentru campineni?

Pentru partea de final a interviului, as vrea sa le transmit campinenilor un singur lucru: se intampla lucruri, chiar daca nu sunt vizibile. Ele dureaza, dar cu rabdare. Suntem convinsi ca spre sfarsitul anului, cand vom trage linie si vom face bilantul, vom avea lucruri bune pe care, impreuna cu domnul primar, am reusit sa le facem pentru Campina si campineni. Doresc sa le transmit ganduri bune si ca nu suntem aici, in primarie, decat pentru a le asigura servicii de administratie de calitate. Apelam la bunavointa si rabdarea cetatenilor pentru a putea pune proiectele in aplicare.

Ii multumim viceprimarului Ioan Adrian Pitigoi pentru timpul acordat si speram ca, prin acest interviu, le-am oferit campinenilor o serie de raspunsuri in legatura cu chestiunile ce tin de administrarea orasului in care locuiesc.

Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (II)Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (II)
1615 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot35

Comentariu:
* nu va fi afisat

Pitigoi Ioan-Adrian

Buna ziua!In 10 zile vom efectua lucrarile necesare rezolvarii situatiei aparute din cauza apelor pluviale.Cu stima,


Visan Adelin

Buna ziua

Am adresat primariei o sesizare in data de 14.07.2017 in legatura cu problemele care apar dupa ploi la gospodaria de pe str.Al Odobescu nr 39 datorita solutiilor tehnice total neprofesioniste adoptate la realizarea parcarii de pe str Al Odobescu paralela cu proprietatea mentionata mai sus.In sesizarea facuta am mentionat un nr de tel (0724002168 ) la care ma asteptam sa fiu sunat ptr.a gasii impreuna solutii.Stiu ca dl viceprimar a fost la lucrarea respectiva dar poate din timiditate nu a sunat ptr. a putea discuta dar nici in scris nu am primit ceva.

Am asteptat prea mult fata de un termen rezonabil in care sa primesc un raspuns si ma voi adresa asa cum am promis Inspectoratului de Stat in Constructii si Oficiului de Protectie a Consumatorului.

Visan Adelin

P.S.

Str. Tineretului cand se asfalteaza ?Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova