acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6495 RON
1 GBP = 5.1788 RON
100 JPY = 3.6184 RON
1 USD = 4.0769 RON
* BNR 10.12.2018
Calendar
Decembrie 2018
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (I)


Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (I)

Dupa primul an de mandat, viceprimarul Ioan Adrian Pitigoi trage linie si spune care sunt provocarile acestei functii pe care o detine. Are mai multe proiecte in derulare si raspunde cu optimism problemelor care apar. Cum se vede Campina din biroul lui si care sunt planurile sale pentru perioada urmatoare, aflam din interviul urmator.

1. Cum a fost acest an pentru dvs., in calitate de viceprimar al Campinei?

Anul care s-a scurs a fost un an interesant si spun asta pentru ca administratia publica locala reprezinta o provocare si ameliorarea activitatii din administratie este o munca pe care o desfasuram zilnic. Pot sa spun ca, dupa primul an, am reusit sa inteleg aproape in totalitate principiile si mecanismele de functionare ale administratiei campinene si sa amelioram fluxurile de lucru intre departamentele care sunt in subordinea mea. Dupa cum bine stiti, ma ocup de urbanism, administrarea domeniului public si transporturi. Intre urbanism si administrarea domeniului public - ADPP, pe scurt, exista o conlucrare buna, o conlucrare permanenta si asta deoarece urbanismul are in subordine si serviciul Atelier Strazi, cu care noi facem lucrari in regie proprie. Si-atunci, am definitivat procedurile de lucru, care nu existau intre aceste doua departamente. Pe de alta parte, in urma unei bune colaborari cu domnul primar si Consiliul Local, am reusit sa initiem proiecte benefice pentru cetatenii campineni, in diverse sfere de activitate. Asadar, pentru mine a fost, in primul rand, un an in care am incercat sa ma familiarizez cu administratia publica locala, cu legislatia si am incercat sa imbunatatim modul de lucru.

2. Ce mai este de facut? Ce proiecte sunt prioritare pe agenda dvs.?

Intotdeauna este de lucru. Urmeaza, la nivelul primariei, implementarea unui sistem informatic integrat care este un nou pas in modul de abordare al activitatii din primarie si a relatiei primarie-cetateni-alte autoritati. Un astfel de sistem scuteste foarte mult timpul de reactie si scade nivelul erorilor existente. In momentul acesta totul va fi arhivat, orice departament poate vedea, in momentul in care o persoana vine sa solicite catre primarie un anumit lucru, istoricul respectivei persoane, de cate ori a venit cu acea problema, cine a preluat-o, in cat timp s-a rezolvat, etc. Este un pas important care va creste calitatea prestatiei in administratia publica locala.

3. Acest sistem informatic va scuti si birocratia cu care se confrunta cetatenii?

Implicit va scuti birocratia intrucat acum, dupa cum bine vedeti, suntem inconjurati de hartii care inseamna, de cele mai multe ori, o munca umana, poate si greseli, chiar si o intarziere neplacuta pentru cetatean. Dar acest sistem informatic ne faciliteaza o reactie mult mai rapida si transparenta, in acelasi timp, a problematicilor.

4. Cand este preconizat sa fie functional acest sistem?

Daca lucrurile merg bine si licitatia pe SEAP nu intampina probleme, probabil ca implementarea lui va incepe in vara anului viitor astfel incat sa inchidem anul 2018 cu implementarea lui in toate departamentele. Conform legii, trebuie sa-l implementam la departamentul taxe si impozite locale pentru ca anul fiscal sa inceapa cu un sistem informatic nou. Nu putem face trecerea de la un sistem la altul pe parcursul unui an fiscal. Probabil ca un termen realist va fi sfarsitul anului 2018.

5. Ce alte probleme sunt de rezolvat, in perioada urmatoare?

La inceputul anului, cand am discutat in Consiliul Local despre buget, partea de administrare a domeniului public a avut o anexa la buget unde noi ne-am prezentat in fata campinenilor si a Consiliului Local cu lucrarile de modernizare si reparatii pe care dorim sa le efectuam in cursul anului 2017. Avem un grafic precis, pe care-l urmarim indeaproape si va pot spune ca acum, la inceputul lunii septembrie, suntem la 80% realizat. Avem putine intarzieri din cauza procedurilor de achizitie publica, dar recuperam.

De asemenea, in perioada urmatoare avem lucrari la Parcul Soldat care, din cauza unor greseli sau inadvertente in activitatea de proiectare, a intarziat regretabil de mult, dar sunt convins ca, de data aceasta, vom avea un constructor la jumatatea lunii octombrie si, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate reusim sa finalizam lucrarea pana la sfarsitul anului.

O alta lucrare care este aproape de a incepe este Skate Park-ul - un parc tematic pentru tinerii campineni si nu numai, pentru cei care sunt aplecati catre sporturile acestea din ce in ce mai dorite. Avem foarte multe solicitari de la parinti care ne spun: “Copilul meu vrea sa se dea cu rolele. Copilul meu vrea sa se dea cu placa si nu are unde, in conditii de siguranta”. Dar viitorul parc indeplineste toate cerintele, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si din punct de vedere al obiectelor specifice aflate acolo.

6. Si va fi finalizat pana in 2018?

Noi asa speram pentru ca are doar doua luni termen de executie. Probabil vom avea un castigator la sfarsitul lunii septembrie, nu sunt constructii de mare amploare, asadar n-am avea motive sa nu-l finalizam.

De asemenea, achizitionam o cisterna noua la sere, care va asigura o activitate mai buna in sectorul intretinerii spatiului public, iar Politia Locala va fi dotata cu o masina noua. La capitolul reparatii strazi, mai multe alei si parcari vor intra in reparatii. Astfel, la inceputul lunii viitoare incep lucrarile pe strada Parcului, cu fonduri de la PNDL. Aceasta va fi asfaltata integral, inclusiv spatiul vechiului poligon. Totodata avem o lucrare inceputa pe aleea din strada Romanitei si vor fi reparate parcarile de pe Tudor Vladimirescu, Toma Ionescu, Ana Ipatescu, Odobescu, Maramures, plus alte alei pietonale si trotoare intre blocuri.

Mai amintesc faptul ca am finalizat de circa o saptamana lucrarile de reparatii aferente scarilor de la Gura Leului, cum le cunoastem cu totii, si consideram ca a iesit o lucrare frumoasa, de care suntem mandri. Acolo era o rusine pe obrazul campinenilor pentru ca sunt aflate pe B-dul Culturii, o zona frumoasa, renovata, de promenada pentru campineni, iar scarile erau degradate de multi ani. Urmeaza sa reabilitam si scarile din partea dreapta a Ocolului Silvic, cele de pe Podului care coboara spre podul lui Rache. Si mai avem in program reabilitarea scarilor de pe Aleea Gornistului - sunt importante deoarece toti campinenii din cartierul respectiv, dar si elevii de la Scoala de Politie scurteaza drumul pe aici. Mai avem de reparat un cabinet medical aflat pe strada Castanilor.

Cititi zilele urmatoare partea a doua a acestui interviu din care veti afla pozitia viceprimarului Ioan Adrian Pitigoi in legatura cu lucrarile Hidro Prahova, noile planuri de investitii ale orasului, situatia locuintelor sociale de la caminul Energetic si colaborarea, pe plan politic, cu colegii din Consiliul Local.

Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (I)Interviu cu Ioan Adrian Pitigoi, viceprimarul municipiului Campina, dupa primul an de mandat (I)
2073 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot43

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova