acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6618 RON
1 GBP = 5.3339 RON
100 JPY = 3.6337 RON
1 USD = 4.0162 RON
* BNR 15.06.2018
Calendar
Iunie 2018
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08

reclama

Interviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in Campina


Interviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in Campina

O curte plina de copii ce au stat cuminti pe bancute, la iarba verde si au ascultat povestea gargaritei uriase care voia neaparat sa ajunga in America. Asa putem descrie, in cateva cuvinte, prima zi a atelierelor ce se desfasoara pe perioada vacantei de vara in curtea Asociatiei Frizzly din Campina. Clara Leica, profesor de limba straina si coordonatoarea proiectului “Gargarita Uriasa - O POVESTE CU ENGLEZA”, le-a povestit celor mici, cu mult haz, aventurile unui baiat-gargarita si a zanei care s-a oferit sa-l ajute sa ajunga la Vrajitorul din OZ.

Cea mai mare dorinta a eroului nostru este ca fiecare copil sa citeasca mai mult. S-au facut vraji, au aparut monstri si s-a cantat. Cei mici s-au bucurat de o lectura interactiva, ei fiind invitati sa raspunda intrebarilor povestitoarei si sa-si puna “ochelarii imaginatiei”.

Atelierele de povesti imbinate cu limba engleza sunt gratuite si se tin de doua ori pe saptamana, lunea si miercurea, de la ora 10.00, la sediul Asociatiei Frizzly din strada Chisinau nr.18. Fiind insa vacanta de vara, o perioada de concedii, parintii trebuie sa sune inainte, pentru a confirma fiecare participare, la numarul de telefon 0723-493.912.

Astazi vor avea loc sesiuni de limba engleza distractiva si activitati fizice pe echipe care au scopul de a puncta momente esentiale din povestea gargaritei. Dar mai multe detalii despre proiect aflati chiar de la Clara Leica, coordonatoarea proiectului si presedintele Asociatiei Frizzly.

1. Cum a fost prima zi de proiect?

Copiii au raspuns cand au fost intrebati, au fost atenti, au ras cand a fost de ras, dar au si cascat cand a fost de cascat - copiii sunt sinceri si iti arata exact unde povestea este buna si unde mai trebuie modificata. Vremea a tinut cu noi, ora aleasa-zece dimineata- perfecta pentru colaborare. As face asta zilnic.

2. Cati copii au participat?

Am avut 60 de inscrisi, desi locurile initial pregatite au fost 32. Duminica s-au mai inscris 6. Facem tot posibilul sa nu refuzam pe nimeni, mai ales ca vor lipsi si prin rotatie, cate o saptamana, probabil. Este perioada de concedii.

3. Ce feedback ai primit de la copii si de la parinti?

Toata lumea este hotarata sa vina si la celelalte intalniri, care vor avea loc lunea, respectiv miercurea, de la ora zece dimineata. I-am rugat, totusi, sa repete mesajele de inscriere /confirmare. Se pare ca va trebui sa facem grupe mai mici, mai ales la activitatile de engleza. Asa, la final de eveniment erau destul de euforici, dar anumite activitati nu le pot face doar bazate pe promisiunea exprimata verbal. Ma bucur ca au facut poze si le-au facut publice. Sunt draguti. In acest fel ii incurajeaza si pe alti copii sa se inscrie.

4. Ce va urma?

Luni a fost prima zi din proiectul pe care, sprijiniti de Primaria Municipiului Campina si Consiliul Local, il desfasuram timp de cinci saptamani. Vom face intalniri de doua ori pe saptamana, asa cum am spus, pe cat posibil. Activitatile care urmeaza lecturarii interactive efectuate urmaresc sa ii determine pe copii sa faca cat mai multe exercitii de imaginatie, de exprimare verbala sau plastica si, nu in ultimul rand, fizice.

In acest sens, le-am dat ocazia de a se transforma in co-autori si de a schimba firul povestii dupa plac – pot schimba infatisarea sau actiunile anumitor personaje si acest lucru sa il exprime in desenele pe care le vom face in atelierele lui Artistotel - pictura si creatie. Pot, de asemenea, sa intervina in anumite paragrafe prin exercitiile de engleza. De exemplu, facem o prezentare personala. E un exercitiu bun si in limba materna, nu numai in limba engleza. Prin exercitii de tip “multiple choice”- completarea spatiilor goale intr-un text cu raspunsuri multiple, ei pot sa faca un text serios, care sa reflecte realitatea despre ei insisi, sau pot face un text din care sa rezulte ca sunt un monstrulet din Tara Halloween-ului, iar universal sau - casa, familia, prietenii, hobby-urile, sunt in consecinta. Materialele de engleza le proiectez eu, caci sunt profesor de limba straina si am aceasta competenta.

La jocurile de miscare si acolo se vor face lucruri diverse, in curtea noastra sau in alte locatii, in functie de numarul de prezenti in ziua respectiva. Cu copiii de 10-11 ani avem in plan sa facem si o drumetie de cunoastere a strazilor orasului nostru - “Omida Uriasa” – verisoara Gargaritei (care, da fapt, este un baietel gargarit). Daca vor fi si parintii de acord, vom pleca la drum, intr-o zi cu soare.

5. Ce iti doresti, in continuare, de la proiect?

Imi doresc ca acest proiect, in primul rand, sa isi atinga scopul. Sa modeleze ceva frumos in acesti copii, sa ajute pedagogii si parintii care vor sa le ofere valori adevarate si amintiri frumoase specifice copilariei. Cititul este una dintre conditiile de baza pentru a cunoaste lumea la aceasta varsta si pentru a te dezvolta.

Multi profesori si parinti incurajeaza cititul, dar trebuie sa recunoastem ca tehnologia, in care copiii nostri sunt tot mai competenti, face o concurenta din ce in ce mai mare acestei activitati - lectura cartilor tacite, printr-o grafica de exceptie si o dinamica ce in mod natural captiveaza copilul. Nu spun ca este un lucru rau ca ea exista si, desigur, jocurile pe calculator dezvolta si ele anumite abilitati necesare in zilele noastre, dar, din pacate, o face in detrimentul altora. Cum ar fi creativitatea (imaginatia) si prezenta de spirit in plan fizic. Despre asta s-au scris multe randuri, nu sunt eu prima care o spune. Poate ar fi bine sa punem in practica orice idee prin care putem apropia copilul de citit. Noi, aici, facem putina interdisciplinaritate - un pic de arta dramatica, putina joaca in acuarele sau in aer liber. Este un proiect de vacanta. Cred ca e bine asa.

Desigur, daca prin acest proiect reusim sa inspiram si alti oameni mari care vor sa ni se alature sau fac independent de noi proiecte similare, probabil ca ne-am atins scopul. De aceea suntem recunoscatori oricui ne promoveaza sau ne sustin, profesorilor si parintilor care si-au inscris copiii, presei care ne promoveaza, diferitelor firme si artisti care ne-au ajutat in anumite momente in organizare si, desigur, Primariei Municipiului Campina si Consiliului Local, care co-finanteaza proiectul.

Clara Leica a organizat, pe parcursul a cinci ani, diferite proiecte culturale si sportive, in cadrul Asociatiei Frizzly.

Interviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in CampinaInterviu cu Clara Leica, povestitoarea de la Frizzly care-i duce pe copii in lumea fermecata a povestilor. Ateliere gratuite pentru cei mici, in Campina
4233 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot29

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova