acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Mai 2020
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina


„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina

Marti, 20 martie 2018, a fost organizat la Casa de Cultura un spectacol caritabil pentru un tanar din Ploiesti diagnosticat cu cancer limfatic avansat. Numele lui este Vladut Constantinescu si are 15 ani. El este elev la Colegiul National Mihai Viteazul din Ploiesti la grupa de Excelenta-Fizica. Nu a putut fi tratat in Romania asa ca medicii i-au recomandat o clinica in Istambul, de asemenea foarte costisitoare.

Un alt spectacol caritabil pentru aceeasi cauza va avea loc duminica, 25 martie, la Filarmonica din Ploiesti.

Spectacolul a fost organizat de Iulia Barbulescu, eleva si director al departamentului de activitati la Colegiul Tehnic Forestier Campina cu ajutorul altor voluntari, elevi si ei la liceele din Campina. Prin momente deosebite, elevii campineni de la mai multe licee si ploiesteni de la Colegiul National Mihai Viteazul, au imbinat muzica, dansul si teatrul intr-o atmosfera foarte placuta.

La sectia de muzica ne-au incantat Andreea Motoroiu (pian), Eugen Munteanu (violoncel), Alexandru Acatrinei si Daniel Stanciucu (chitara), Andrei Raduta Petrescu (pian), Cristina Negrei, Rebeca Toma si Maya Dogaru (voce). Dansurile au fost oferite de Ansamblul Braduletul din Banesti (dans popular), Adina Pavel si Adelin Ionut Rusen (dans latino) si Iulia Barbulescu, Claudia Constantin, Daria Pilescu, Gabriel Andreoiu, Mihaela Moise, Ana Dobre, Laurentiu Stoica, Alexandru Pascu, Raluca Voineag, Iulia Dan, Costel Vilcu (dansuri moderne). Punctul culminant al acestui spectacol a fost momentul oferit de trupa de teatru Mircea Albulescu din Campina printr-o piesa inedita numita „Cioburi Cazatoare”, autorul fiind tanarul actor campinean Daniel Stanciucu.

Din pacate, publicul nu a avut o reactie tocmai potrivita, mare parte facand galagie sau stand pe telefoane, deranjand artistii. Au fost atentionati de catre organizatori de mai multe ori pe parcursul spectacolului sa faca liniste.

Am reusit la final sa luam un scurt interviu Iuliei Barbulescu, organizatoarea acestui spectacol caritabil.

1. Spune-ne cateva cuvinte in legatura cu spectacolul care tocmai s-a terminat.

„A fost un spectacol caritabil organizat pentru Vladut Constantinescu, un elev de la Colegiul National Mihai Viteazul Ploiesti. Are 15 ani si este la grupa de Excelenta-Fizica. Mama lui este profesoara la Centrul de Excelenta Fizica, iar cazul lui ne-a fost adus prin pricina unor profesori de la Mihai Viteazul care au facut anumite concursuri cu noi. Asa ne-am cunoscut si am tinut legatura.

Ni s-a spus ca Vladut are cancer limfatic agresiv. A incercat sa urmeze un tratament in Romania, insa nu a dat roade, dupa care a trebuit sa plece la Istambul. Acolo a avut nevoie de foarte multi bani si atunci a hotarat sa ceara ajutor scolilor.

Eu, fiind director al departamentului activitati la mine in liceu, am hotarat sa organizez un spectacol caritabil. Mai intai m-am gandit sa fac doar momente cu liceul nostru, dar apoi, gandindu-ma ca sunt intr-o trupa de teatru (Trupa Mircea Albulescu – Campina), m-am decis sa vorbesc cu ei sa ne dea sala, sa isi rupa din orele lor de repetitie astfel incat sa avem noi timp sa punem la punct spectacolul.

Am reusit sa facem totul cu un efectiv de 84 de persoane in doar doua saptamani, ceea ce este o mandrie pentru noi. Bineinteles, cateva dintre momente au fost pregatite deja de la Mihai Viteazul. Au venit de acolo cativa campioni la diferite categorii de arta, dupa cum s-a vazut.”

2. Ce parere ai despre reactiile publicului?

Noi, in principal, ne-am adresat unui public linistit, peste 20 de ani. Momentele noastre au fost facute pentru un public caruia i se poate capta atentia. Insa spectatorii au constat in elevi de la diferite licee, probabil obligati de profesorii lor sa participe. Si bineinteles, au venit doar de gura profesorilor, nu pentru a fi atenti la spectacol. Insa noi ne-am adaptat cum am putut, am incercat sa le captam atentia cat de mult am putut, mai ales la piesa de treatru.

3. Cat ati reusit sa strangeti din donatii?

Doar din bilete am strans in jur de 2000 de lei, insa am avut si o urna in care spectatorii puteau dona orice suma. Din aceasta urna am mai strans inca 2500-3000 de lei, fapt pentru care suntem foarte multumiti.

4. Vreti sa duceti acest spectacol si in alte orase?

Nu prea avem cum. Avand in vedere ca suntem din licee diferite nu putem organiza o delegatie. Neavand acelasi director nu ne putem coordona toti, insa putem face spectacole de genul doar cu trupa de teatru care mereu este pregatita. Insa spectacole pentru Vladut se mai fac si au mai fost facute. Urmeaza unul in aceasta duminica, pe 25 martie, la Filarmonica in Ploiesti.”

Ne dorim ca pe viitor sa asistam la mai multe spectacole de acest gen. Suntem foarte incantati cand artistii campineni se implica in asftel de proiecte promovandu-si talentele si ajutand oameni, cum este in cazul lui Vladut Constantinescu.

A consemnat Stefan Balas.

„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina„INDIVIZII”, spectacol caritabil la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina
2573 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot27

Comentariu:
* nu va fi afisat

Mosmon Banditescu

Ati omis numele unor persoane importante care s-au implicat foarte mult in acest spectacol , chiar mai mult decat unele mentionate mai sus.Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova