acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6635 RON
1 GBP = 5.2853 RON
100 JPY = 3.6394 RON
1 USD = 4.1283 RON
* BNR 15.11.2018
Calendar
Noiembrie 2018
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09

reclama

„Implementarea povestilor terapeutice”, un proiect european (Erasmus+), derulat in Scoala Centrala din Campina


„Implementarea povestilor terapeutice”, un proiect european (Erasmus+), derulat in Scoala Centrala din Campina

Scoala Centrala din Campina a castigat, in acest an, un proiect european prin programul Erasmus+. Acesta se adreseaza copiilor din invatamantul primar, grupul tinta fiind cei de 6-9 ani si trateaza un subiect delicat si actual zilelor noastre: de ce copiii nu mai citesc si cum ii afecteaza lipsa povestilor clasice din viata lor.

Alaturi de alte trei scoli din Italia, Slovenia si Estonia, Scoala Centrala din Campina va implementa acest proiect pe o perioada de doi ani. Dar multe detalii puteti afla din interviul urmator, acordat de Laura Andreea Arman, profesoara de limba romana si coordonatoarea acestui proiect, pentru Expresul de Prahova.

1. Care este scopul acestui proiect?

Scopul acestui proiect „Erasmus +” este pe inovatie stiintifica si se doreste de la Bruxelles sa integram in scoala niste notiuni teoretice, metodologice, ca apoi sa vedem daca aceste metode dau randament. Dupa aceea sa le diseminam si chiar sa le implementam in toate scolile din Uniunea Europeana, deci este un proiect de anvergura europeana.

In programul „Erasmus +” sunt 5 parteneri - 4 scoli si un ONG Laborator pe domeniul stiintific din Italia. Scoala organizatoare este din Herculanum, langa Napoli (Italia), iar celelalte scoli partenere sunt din Ljubljana (Slovenia), din Estonia si respectiv Scoala Centrala Campina.

2. Va rugam sa oferiti mai multe detalii despre acest proiect.

Proiectul este pe inovatii stiintifice, mai precis are ca tema „Implementarea povestilor terapeutice” la copiii de invatamant primar 6-9 ani, grup tinta.

S-a ajuns la concluzia, la nivel european, ca acesti copii nu mai citesc si ca lipsa povestilor clasice ii afecteaza emotional si social. Si atunci se doreste urmarirea unui astfel de grup tinta, incepand cu copii de 6 ani, care sa fie supusi povestilor clasice pentru a le urmari evolutia emotionala si sociala.

Se doreste, in prima faza, supunerea atentiei copiilor la aceste povesti clasice, apoi sa se treaca la pasii urmatori: sa vedem daca ei sunt in stare sa creeze propriile povesti, cum anume se regasesc ei in povesti (ce fel de personaje se vad ei, fie pozitive, fie negative) si cum creaza relatii intre personaje in propriile basme.

Noi, profesorii, le urmarim evolutia in urma povestilor si vedem daca este cazul sau nu sa renuntam la povestile clasice (le vom reintroduce in scoli ca obligativitate sau lasam la latitudinea parintilor sa aleaga alte lecturi), pentru ca noi credem ca aceste povesti clasice au rol terapeutic. Dar acest lucru trebuie demonstrat! Din acest motiv, in grupul de lucru sunt 6 invatatoare dispuse sa urmareasca acesti copii pe parcursul a 2 ani scolari (2017/2018 si 2018/2019). Mai avem, de asemenea, in grupul de lucru, un psiholog si un psihoterapeut care vor urmari activitatile.

3. Care este primul pas in desfasurarea acestui proiect?

Urmeaza sa plecam pentru prima intalnire de organizare si asezare a meetingurilor internationale, cu unul dintre invatatori si cu un psiholog sau psihoterapeut, in Italia, la Herculanum, in perioada 15-19 noiembrie, in care vom elabora pasii de lucru ai programului.

Noi, Scoala Centrala, suntem o scoala partenera a acestui proiect „Erasmus+ K2” care este pe inovatii stiintifice pentru invatamant primar „Fairytales – Lumea povestilor”.

Ii multumim doamnei profesoare Laura Andreea Arman pentru interviul acordat.

Credit foto: Stefan Balas

„Implementarea povestilor terapeutice”, un proiect european (Erasmus+), derulat in Scoala Centrala din Campina„Implementarea povestilor terapeutice”, un proiect european (Erasmus+), derulat in Scoala Centrala din Campina„Implementarea povestilor terapeutice”, un proiect european (Erasmus+), derulat in Scoala Centrala din Campina
2057 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot70

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova