acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2020
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Imagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovata


Imagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovata

Ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Campina a fost ridicat in 1939. Nu de putine ori, in ultimii ani, conducerea unitatii medicale a vorbit despre necesitatea unei renovari complete sau chiar a unei constructii noi, pentru ca cea existenta nu indeplinea conditiile solicitate in prezent unor astfel de unitati. Cum a ridica o noua Policlinica sau un nou spital era extrem de dificil, s-a mers pe ideea renovarii. Astfel, in 2009 proiectul de Reabilitare, modernizare si echipare a Policlinicii a fost depus la ADR Sud Muntenia pentru a primi finantare europeana. Timp de aproximativ 5 ani nu s-a auzit nimic de acest proiect, insa, in 2013 autoritatile locale au primit vestea la care nu se mai astepta nimeni: proiectul fusese acceptat. De aici incolo, lucrurile s-au miscat, din pacate, extrem de incet: de-abia in 2014, pe 24 aprilie, s-a semnat contractul de finantare, dupa care a urmat o alta perioada lunga pentru actualizarea proiectului si de-abia in primavara lui 2015 a fost semnat, practic contractul de executie. Firma castigatoare, General Service Grup 98, parea una serioasa, cu experienta in domeniu, si, in plus, oferise cel mai avantajos pret pentru realizarea lucrarilor. Singura problema o ridica timpul de executie de doar 9 luni, deoarece dupa 31 decembrie 2015, se incheia transa de fonduri europene accesate, iar lucrarile ramase neterminate urmau a fi platite de administratia locala. Lucru care, din nefericire, s-a si petrecut intocmai. 600.000 de lei au fost dati din bugetul local pentru a termina lucrarile in Policlinica, pentru ca firma constructoare nu a fost gata la timp. E drept ca fata de intreaga valoare a lucrarilor de reabilitare, 4 milioane de lei, nu pare o suma mare, insa, dupa cum am mai scris, poate ca cineva ar fi trebuit tras la raspundere.

Sa revenim, insa, la inaugurarea de ieri, 15 aprilie. La eveniment au fost prezenti, primarul Horia Tiseanu, managerul Calin Tiu, o serie de consilieri locali, de directori ai altor spitale, de angajati ai Municipalului, fosti primari ai Campinei, cetateni de onoare, directori sau reprezentanti ai institutiilor medicale din judet, adica ai Casei de Asigurari Prahova, ai Colegiului Medicilor sau ai Directiei Sanitare. Horia Tiseanu a nu putut rata momentul si si-a invitat si cativa “sefi” de partid de la Ploiesti, persoane care nu au mare legatura cu municipiul Campina, senatorul Iulian Dumitrescu si deputatul George Ionescu.

Cel care a luat primul cuvantul a fost Calin Tiu, managerul Spitalului, care le-a multumit autoritatilor locale pentru sprijinul acordat, le-a multumit colegilor pentru ca timp de 1 an au lucrat in conditii dificile, le-a multumit pacientilor, care au inteles situatia. Tiu a dat si cateva date despre spital, care nu fac decat sa bucure orice campinean. “In ultimii 3 ani, Spitalul nu a inregistrat nici o zi de datorie fata de furnizori, are o balanta pozitiva in relatia cu Casa de Asigurari, a reusit sa fata faca cu brio controalelor. In afara acestui proiect am reusit sa achizitionam echipamente medicale performante. Avem 75 000 de consultatii pe an, 45.000 la CPU, 12.000 de internari, iar indicatorii de performanta si de calitate au fost in crestere”.

Primarul Horia Tiseanu le-a multumit, la randul lui, campinenilor pentru rabdarea aratata si i-a asigurat ca “din cladirea veche, au mai ramas doar peretii. In rest, totul este nou”. A recunoscut ca lucrarile au durat mai mult decat era prevazut, spunand ca “este foarte greu sa realizezi o lucrare de 11 milioane lei (costul total, reabilitare plus dotare echipamente) in 9 luni. A punctat si faptul ca municipiul este singura localitate, unde s-a realizat o astfel de investitie cu fonduri europene.

La final, cativa preoti au oficiat serviciul religios de sfintitre a locului. Oaspetii au fost, apoi, invitati in tururi ghidate, pentru a putea vedea renovarile facute in intreaga cladire. Trebuie sa va spunem, de la inceput, ca Policlinica arata acum ca oricare alta de top din Europa. Si aici nu ne referim numai la peretii proaspat vopsiti, la linoleumul medicinal de pe jos, la corpurile de iluminat moderne sau la mobilierul nou. Ne referim, mai ales, la accesibilitatea pe care a dezvoltat-o pentru persoanele cu dizabilitati, care au acum toalete speciale, la rampa de acces in cladire pentru cei cu carucioare, la liftul absolut necesar pentru batranii care de-abia urcau etajele, la indicatoarele clare care te indruma precis catre cabinetul cautat. Si, bineinteles, ne referim la echipamentele si aparatele medicale, care au fost achizitionate si care erau absolut necesare pentru a oferi un serviciu performant: ecografe, tomograf, endoscop, aparat de radografii, aparate pentru recuperea medicala si fizioterapie. Dar, veti avea ocazia sa vedeti toate acestea de luni, 18 aprilie, incolo, cand activitatea medicala in Policlinica va fi reluata.

Imagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovataImagini de la inaugurarea Policlinicii. De luni, activitatea medicala se va desfasura in cladirea renovata
1957 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot36

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova