acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Aprilie 2024
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

reclama

Imagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana Campina


Imagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana Campina

Parcul este situat in zona stadion-gara si a fost inaugurat vineri, 25 octombrie, in aceeasi zi in care se sarbatoreste si Ziua Armatei Romane. Simbolul parcului il constituie bustul impresionant al maresalului Alexandru Averescu, statuie ce a fost donata de catre Radu Calin, directorul CSR Bucuresti si detinatorul stadionului Poiana Campina.

Trebuie sa precizam ca parcul arata foarte bine, este destul de mare si se vede ca a fost amenajat de un arhitect. Desi realizat toamna, cand florile nu mai sunt chiar din belsug, proiectantul a inlocuit coloritul plantelor cu cel al aleilor realizate din pietre multicolore. Bancile, aleile, arbustii ornamentali intregesc imaginea unui parc deosebit si ingrijit. Mentionam si ca, in acel loc, inainte de realizarea zonei de agrement, se afla un spatiu viran cu un aspect destul de neplacut.

Inca un punct in plus il constituie faptul ca parcul a fost realizat de catre Primaria comunei fara niciun leu de la bugetul local, toti banii necesari amenajarii venind din sponsori privati, o sumedenie de firme din Poiana, din Campina dar si din alte localitati.

La eveniment au participat un numar mare de reprezentanti ai institutiilor Ministerului Administratiei Publice si Internelor, asociatii, fundatii si societati private, printre care Radu Calin de la Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii Bucuresti; maestrul Ioan Bolborea, deputat Roberta Anastase, senatorul Georgica Severin, arhitectul Monica Popescu, cea care a proiectat parcul, primarul Horia Tiseanu, primarul Ion Manea, viceprimarul Ionut Bocioaca, primarul Elena Cosmoiu. Din cadrul Prefecturii Prahova au venit directorul de cabinet Bianca Bora, de la Consiliul Judetean Prahova, Rares Enescu, Catalin Nita, consilierul judetean Adrian Dobre, directorul adjunct APDRP, Cezar Grama. Nu au lipsit nici oficialitati locale: Politia Campina, reprezentanti ai Scolii de politie ”Vasile Lascar”, scoala ”Invatator Ion Mateescu” Poiana-Campina, Consiliul Local Poiana-Campina, fosti primari, profesori, invatatori.

Discursuri despre semnificatia zilei si a statuii donate au tinut edilul-sef, Calin Radu, reprezentantii fundatiei Maresal Averescu, de la Buzau, si Marian Dula, presedintele Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere.

Dupa ce primarul Alin Moldoveanu a dezvelit bustul maresalului Averescu, preotul paroh, Laurentiu Buchiusi, si preotul Constantin Musat au oficializat slujba de sfintire a monumentului. La final, au fost depuse flori si coroane cu flori din partea elevilor scolii din comuna si din partea oficilitatilor prezente.

Imagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana CampinaImagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana CampinaImagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana CampinaImagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana CampinaImagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana CampinaImagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana CampinaImagini de la inaugurarea parcului ”Maresal Alexandru Averescu”, din Poiana Campina
4836 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot91

Comentariu:
* nu va fi afisat

tovarasul

Vrajeala pentru imaginea lui Moldoveanu, \"sponsorizarile\" sunt facute cu un scop, firmele astea au primit si vor primii lucrari, specialist tovarasul Moldoveanu. Stadionul si IRA la un pret de nimic astea sunt realizarile lui marete. Injura securistii la sedintele de partid si acum vad ca e pe mana cu ei :).

Cei care l-au votat isi merita soarta!



Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2024 Expresul de Prahova