acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.7564 RON
1 GBP = 5.5660 RON
100 JPY = 3.7657 RON
1 USD = 4.1881 RON
* BNR 19.03.2019
Calendar
Martie 2019
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Gabriela Neagu, directorul Scolii Centrale din Campina, explica de ce a fost demisa


Gabriela Neagu, directorul Scolii Centrale din Campina, explica de ce a fost demisa

Gabriela Neagu, directorul Scolii Centrale din Campina, a fost demisa saptamana trecuta din functie. Inspectoratul Judetean va organiza maine, 6 martie, interviuri pentru ocuparea postului vacant si va evalua candidatii inscrisi.

Gabriela Neagu este profesor de 8 ani in invatamantul preuniversitar, avand specializarea de economist si inginer constructor. Anterior a avut catedra la Colegiul Mihail Cantacuzino din Sinaia, in perioada 2011-2015, iar de doi ani s-a transferat la Campina, la Colegiul National Nicolae Grigorescu. De precizat faptul ca doamna profesoara preda nu doar la noi in oras, ci si la Liceul “Aurel Vlaicu” din Breaza si Liceul "Simion Stolnicu" din Comarnic.

Cititi in continuare un interviu acordat de Gabriela Neagu in care aceasta explica, din punctul dumneai de vedere, de ce a fost demisa si cum s-a ajuns la aceasta situatie conflictuala.

1. De ce ati fost demisa? Ce vi s-a comunicat?


In urma anuntului ca se va trece la invatamant intr-un singur schimb, in data de 06.02.2018, inspectorul de management din cadrul ISJ Ph a venit intr-o inspectie la scoala, impreuna cu doamna inspector general adjunct. Atunci au putut sa asculte si parerea unor membri din consiliul de administratie, cat si parerea unor cadre didactice, care au precizat ca atunci cand li s-a cerut parerea cu privire la invatamantul intr-un singur schimb, din retinere in a-si exprima opinia nu au facut-o. In urma inspectiei au fost facute recomandari care se refereau la schimbarea autorizatiei DSP, in conformitate cu noile conditii. Inca din 01.02.2018, la DSP Prahova era depus dosarul in vederea schimbarii autorizatiei, dar in ziua in care ar fi trebuit sa obtin acest document, un parinte (C.M), in calitate de vecepresedinte al Asociatiei de parinti, desi nu il mandatase nimeni in acest scop si la semnalele aduse de profesorii de fizica, chimie, biologie si educatie fizica, adica 5 profesori, in procent de 12,5%, au reclamat la DSP si ISJ Ph, “gravele nereguli” cum spuneau ei. In data de 15.02.2018, dupa inceperea semestrului II, au revenit aceeasi domni inspectori, au mers in toate clasele, au vazut cum se desfasoara activitatea si au intocmit un alt proces verbal, si de aceasta data tot in lipsa mea, neputand sa dau niciun fel explicatie. Crezand ca totul s-a terminat, in data de 21.02.2018, doamnei contabile i-au fost cerute si alte documente. In data de 22.02.2018, am avut o intalnire cu dl.inspector scolar general, incercand sa-l instiintez cu privire la realizarile din scoala, dar dumnealui invoca nelinistea creata aici, iar realizarile nici nu au contat. Ca scoala nu detine autorizatie ISU, ca nu este inscrisa in cartea funciara nu au contat pentru dansul. Acelasi sentiment am avut cand i-am spus ca patrimoniul nu a fost inventariat de cinci ani. In aceeasi zi, la sedinta Consiliului de Administratie al ISJ Ph, dl. Inspector de management a prezentat un raport in urma caruia s-a decis incetarea detasarii mele. Cu toate ca aceasta hotarare s-a luat in 22.02.2018, nu mi s-a comunicat nimic pana in data de 28.02.2018, printr-un mail pe adresa scolii, cand am si cerut motivarea acestei decizii, prin cererea nr. 581/28/02.2018.

2. Cine va tine locul in prezent?

Detasarea mea conform deciziei 889/23.08.2017, inceteaza cu data de 15.03.2018, in baza deciziei nr. 346/22.02.2018, iar in data de 06.03.2018, ISJ Ph a programat interviu pentru ocuparea acestui post.

3. Este adevarat ca nu ati luat concursul pt ocuparea functiei de director? Atunci, pe ce baza ati fost numita la conducerea institutiei?

M-am inscris la concursul de directori din vara lui 2017 pentru aceasta unitate de invatamant, fiind singurul candidat. Am obtinut peste 40 de puncte atat la proba scrisa, cat si la proba de CV. La ultima proba, dupa ce am plecat si secretara comisiei a confirmat ca atat eu cat si candidata dinaintea mea, luasem punctajul de trecere, in momentul afisarii, am descoperit cu stupoare ca punctajul meu afisat era 33.80 puncte (minimum era 35 de puncte). La intrebarea adresata de mine doamnei secretare, am primit raspunsul ca atunci cand mi-a comunicat ca am trecut, era vorba de punctajul de la CV, desi acesta fusese afisat inca de dimineata, el fiind conditie pentru a putea sustine proba interviului. Am depus contestatie ca urmare a celor intamplate, iar rezultatul acesteia a fost ca punctajul probei de interviu a devenit 27 puncte. Fiind hotarata sa aflu care dintre comisii evaluase corect, am decis sa merg in contencios, dar in data de 04.08.2017, a fost emisa Nota MEN 1836/ DGMP/ 04.08.2017, privind numirea in anul scolar 2017-2018, prin detasare in interesul invatamantului in functiile  de director / director adjunct din unitatile de invatamant ramase vacante dupa concurs, prin care s-a organizat interviul pentru ocuparea posturilor din invatamantul preuniversitar. M-am inscris la interviu, si de aceasta data a participat si fostul director care ar fi dorit sa fie numit cu delegatie si nu mai putea. In urma interviului pe care l-am sustinut, am obtinut un punctaj mai mare decat al dansului, obtinand postul.

4. Cu ce provocari v-ati confruntat de cand ati preluat mandatul?

Cu decizia m-am prezentat la Scoala Gimnaziala Centrala, Campina. Aici secretara, care avea o atitudine de director, mi-a spus ca eu va trebui sa vin la post dupa 01.09. 2017. Atmosfera a fost ostila si nu mi s-au predat documentele scolare conform unui proces verbal de la fostul director Necula Nicolae.

A fost nevoie de multa munca pentru a intocmi toate documentele necesare, avand in vedere faptul ca in acel birou am gasit un calculator din care totul era sters. Secretara nu colabora, nu dorea sa-mi predea niciun fel de document. Totul a fost un cosmar. Cand am cerut ajutor de la ISJ Prahova, acesta nu a venit. Mi s-a predat o singura cheie de la biroul directorului, fara un proces verbal de predare-primire, neavand certitudinea existentei duplicatelor, fapt ce a condus la sustragerea registrului de procese verbale al Consiliului de administratie (registrul a reaparut, gasit de domnisoara secretara, dupa plangerea penala facuta la politie). Neacceptarea pozitiei mele de catre secretara s-a concretizat prin refuzul acesteia de a comunica orice lipsa a ei din secretariat, fara sa fiu anuntata, obstructionand de multe ori comunicarea cu cadrele didactice, parintii, persoane din afara scolii si, nu in ultimul rand, refuzul de a avea acces la mail-ul scolii, spunand ca acesta este creatia ei.

5. De ce au aparut aceste conflicte in Scoala Centrala, intre dvs. si o parte din angajati?

Dupa cum am mai spus, profesorii contestatari sunt foarte putini si lucrurile chiar incepuse sa mearga bine. Profesorul pensionar de sport Ghica Ion este cel care a facut presiuni, reclamatii, impreuna cu singurul parinte care si-a arogat dreptul de a vorbi in numele asociatiei de parinti. Eu am adresat parintilor aceasta intrebare cu privire la programul de dimineata, inca de la inceputul anului scolar, iar raspunsul a fost “DA” in proportie de peste 90%. Am mai aplicat si un chestionar cu zece intrebari, printre care si aceasta, iar raspunsul a fost de asemenea “DA”. Parintii isi doreau acest lucru, tocmai de aceea am si continuat.

6. O schimbare importanta pe care ati reusit s-o faceti in timpul mandatului dvs. a fost trecerea la invatamantul de zi pentru toate clasele. Cat de greu aeste fost sa duceti la bun sfarsit acest plan?Cine s-a opus?

Nu a fost foarte greu pentru ca identificasem spatiile aferente, iar mobilierul necesar schimbarii a existat in scoala. Laboratoarele folosite ca si sali de clasa, pot fi utilizate dupa grafice stabilite fara niciun fel de problema. Cat priveste sala de sport, nu sunt niciodata mai mult de doua clase in intervalul 08:00-13:00, iar in inervalul 13:00-14:00 este o singura clasa. S-au opus din nou aceleasi persoane: profesorul Ghica Ion, pensionar de educatie fizica, care a mers cu elevii la competitie joi pe 01.03.2018, fara a detine certificatele de nastere ale elevilor, lucru pentru care echipa a fost descalificata. A mai fost doamna profesoara de biologie, detasata in scoala noastra, carora li s-au alaturat profesorii de fizica.

7. Cine este responsabil pentru faptul ca scoala nu are avize DSP si ISU? Acesti factori nu permit trecerea la invatamantul de zi?

Noua structura de functionare a scolii, impunea reautorizarea DSP, care era precedata de schimbarea mobilierului din laboratoare. Acest lucru a fost realizat in vacanta intersemestriala, iar in data de 01.02.2018 am depus documentatia la DSP Prahova in vederea autorizarii. Lucrurile au fost blocate de reclamatia acelui parinte despre care am vorbit impunand si un control amanuntit. Am indeplinit toate cerintele si speram sa obtinem curand aceasta autorizatie.

Cat priveste autorizatia ISU, am pornit intreaga masinarie, in sensul ca realizarea tuturor cerintelor de autorizare presupune obtinerea autorizatiei de constructie pentru amplsarea statiei de semnalizare la incendiu. Implicit obtinerea certificatului de urbanism, care presupune existenta extrasului de carte funciara. Cu acest prilej am descoperit ca scoala nu era inscrisa in cartea funciara. Am instiintat primaria, care a comandat lucrarea de ridicare topo in vederea intabularii. Doua luni au trecut pana cand diferentele constatate la masuratoare au fost discutate in sedinta de consiliu local, dar s-au realizat. Urmeaza intabularea, proiectarea lucrarilor si realizarea lor. Primaria a prevazut in bugetul acestui an sumele necesare lucrarilor in vederea autorizarii, 70.000 lei. Multumim pe aceasta cale.

8. Ce veti face in continuare?

Pana in data de 15.03.2018, voi fi directorul acestei scoli. Mai departe nu stiu daca voi mai intra in aceasta valtoare, chiar daca se vor mai organiza concursuri. A fost foarte urat ceea ce mi s-a intamplat, desi o decizie foarte buna pentru toti a avut un astfel de deznodamant. Oare ISJ Ph va mentine aceasta decizie care-mi apartine si pentru care eu platesc acum? Oare nu ar trebui sa aiba onoarea sa renunte la ea daca aplicata de mine nu a mers? Ce asteptari vor avea de la viitoarea directoare care de ceva timp spune ca va merge la concurs si cu siguranta il va lua? De ce este asa de sigura? Poate cineva va raspunde la aceste intrebari…

Ii multumim doamnei director Gabriela Neagu pentru ca a acceptat sa vorbeasca deschis despre situatia conflictuala ce exista in Scoala Centrala din Campina. Speram ca aceasta se va rezolva, iar interesele copiilor ce invata acolo vor fi pe primul plan.

Gabriela Neagu, directorul Scolii Centrale din Campina, explica de ce a fost demisa
6512 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot43

Comentariu:
* nu va fi afisat

Popescu Ionut

Luni 19.03.2018 se pregătește revenirea la învățământul în doua schimburi. Se va organiza un consiliu profesoral la care sunt invitați și cei doi inspectori care au demis-o pe vechea directoare, probabil pentru intimidarea celor care doresc sa se invete dimineata. Se pare ca nu se tine cont de dorința celor 600 de părinți care au votat pentru învățământul într-un singur schimb. De asemenea consiliul este organizat intr-o zi (lunea) în care majoritatea profesorilor pro învățământ intr-un schimb, nu au ore în scoala. Deci se pare ca noua directoare, dna Dumitrașcu, este condusa din umbra de același cuplu Necula - Popa și apară interesele unor profesori pensionari sau netitulari care trag speranțe sa mai primească ore și la anul.

Dna Dumitrașcu, dacă aveți coloana vertebrala și nu sunteți moluște, țineți cont de dorința părinților de a se învata intr-un singur schimb! Cred ca știți ce inseamna moluște, doar sunteți profa de biologie!


Un parinte

Sunt consternata de luptele acestea pe care ISJ PH le tine in brate si le alimenteaza in functie de interes. Apoi ne plangem ca in tara asta nu se face nimic.Parintii ar trebuii sa ia atitudine pentru binele copiilor.Nu cred ca unsingur parinte poate face regula pentru 90% dintre parinti. In felul acesta ne pleaca oamenii buni.Nu cunosc nici parintii, nici profesorii si nici directorii acestei scoli pentru ca nu sunt din localitate, dar doream sa imi trimit copilul aici incepand cu clasa a 5-a, la o ,,scoala buna,, sa zicem. Se vede insa clar cat de putin conteaza calitatea educatiei, iar profesorii(unii) nu isi mai merita statutul de dascali fiind obsedati doar de lupte mizerabile, interese financiare, pregatiri, etc. Dezamagitor!


Parinte

Ruşine! Madam secretara ar trebui sa-şi vadă de atribuţiile dumneaei,să nu se mai creadă lider. Păcat de circul creat, copiii vor avea de suferit. Dar aşa este la Şcoala Centrala- clasele se fac după banii şi poziţia socială a părinţilor,iar copilul degeaba este inteligent şi are rezultate bune dacă mama nu are bani nu este apreciat.


Justme

Din pacate traim in tara in care omul cu initiativa trebuie rastignit. Din pacate nu am apucat sa o cunosc pe doamna Neagu, dar in calitate de parinte decizia dansei de a respecta dorinta parintilor ca toate clasele sa invete dimineata, mi s-a parut minunata.

Doamna Gabriela Neagu, parerea mea este ca sunteti un om cu verticalitate, iar acest lucru intr-o societate normala (nu a noastra), ar fi apreciat.


Popescu Ionut

Laurence,

Sigur în sacoșele acelea erau extemporașele la educație fizica, ca doar de anul ăsta avem și manuale


Un cetatean

Ops!

Iar mi-a fost ridicata mingea la fileu si imi amintesc de o alta directoare numita la conducerea Scolii Centrale Campina, dupa dl "cinstitul domn Necula", respectiv prof. Simona Banciu, care nici nu a apucat bine sa intre pe usa institutiei si.......i s-a pus in fata demisia din aceasta functie, sa o semneze, ca ulterior sa fie tinut interimatul tot de "cinstitul domn Necula".

Si daca nu este credibil, verificati pe ce perioada a fost condusa scoala de dna profesor si care a fost motivul pentru care a fost destituita din functie. Floare la ureche, nu?

Speram ca de aceasta data sa nu ne confruntam cu asa ceva.

Mai oameni buni, hai sa nu mai fim asa rai, dl "cinstitul domn Necula", in acele "sacosele" avea echipamentul sportiv (ca doar este profesor de sport) pe care il ducea acasa sa-l spele, cu toate ca......ops! atat la ore cat si pe culuarele scolii este vazut numai la costum si cravata si.......masina de spalat pe care o avea in scoala si de care s-au legat cei din comisia de avizare, poate s-a stricat subit. Cat de naivi ne cred unele "personalitati" din Scoala Centrala Campina.

Si sa mai amintim una pentru dna secretara care se bate cu pumnul in piept ca stie la perfectie legea, stimata doamna, dvs nu sunteti "cadru didactic auxiliar" ca nu a auzit nici Drak de aceasta titulatura, ci...."personal didactic auxiliar", care este cu totul altceva, dar cum spunea Caragiale "e grele taica, e grele"

Si sper sa-mi fie iar ridicata mingea la fileu

:))


Parinte

Intr-o institutie unde profesorii buni sunt dirijați către clasele create special pentru elevii ai căror părinți au funcții și bani,intr-o școală în care portarul si femeia de serviciu fac legea iar angajatii scolii nu cooperează pentru ca nu le convine noul sef ,unde nu contează dacă 90% dintre părinți sunt de acord cu noua directoare se vede clar ca fostul director,băiat bun cu toată lumea era la mâna subalternilor .Nu suntem pregătiți să schimbăm ceva în sistemul educational care functioneaza incă pe bani pile si cunostințe.


Laurence

Nu suntem naivi! Toata Campina stie si vorbeste pe la colturi de "prostitutia" educationala care se deruleaza la Scoala Centrala si va spun o povestioara traita de mine in urma cu doua saptamani: eram parcat vizavi de scoala, iar la un moment dat Prof. Necula asa ca hotii ziua, pe poarta doi iesind se apuca sa incarce intr- un logan verde mai multe plase, dupa ce in prealabil a scanat zona de potentiali curiosi...posibil ca doamna directoare sa le fi stricat ploile acestor pseodo-dascali secretare & camarila Chiriacopol


Popescu Ionut

Explicatie: "un parinte (C.M), in calitate de vicepresedinte al Asociatiei de părinți" = dna Ciriacopol Mihaela care face jocul aceluiași domn Necula


Un cetatean

Poate cineva nu stie despre ce profesor este vorba ca o sa vina pe post de director: profesoara de biologie care doreste sa se transfere de la Scoala Campineanu si pentru care doreste domnul Necula sa asigure reusita transferului, prin impunerea unor criterii pe care numai dansa le poate atinge...Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2019 Expresul de Prahova