acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Dupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimar


Dupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimar

Greu de crezut ca intr-o comuna, la cativa kilometri de Campina, in 2015, au loc asemenea sedinte de consiliu, cum a fost cea de aseara, 29 ianuarie. Spiritele s-au incins la maximum pentru ca, pe ordinea de zi, se afla si un proiect prin care 7 alesi locali cereau demiterea viceprimarului.

Vazandu-se fara functie (majoritar in consiliu fiind PSD), Mihai Ungureanu (PNL) a facut ceea ce promisese cu cateva zile inainte: a incercat sa faca presiuni asupra colegilor, aducand in sala de sedinta aproximativ 50 de banesteni, care sa il sustina. De aici, si pana la un circ in toata regula nu a fost decat un pas. Din nefericire, lucrurile au degenerat in asemenea hal incat, timp de doua ore, consilierii nu au reusit sa tina sedinta din cauza urletelor oamenilor prezenti in sala. Ce disciplina, ce ordine, ce regulament de desfasurare a unei sedinte? Tot ce a contat a fost cine tipa mai tare. Presedintele de sedinta a incercat sa faca liniste, sa evacueze sala, insa, putem spune fara sa gresim ca, la un moment dat, s-a simtit in aer teama. Teama ca cei multi care vociferau sa nu devina violenti. Fapt pentru care, dupa un anumit timp, politia a fost solicitata sa vina, iar oamenii scosi afara.

Despre ce mizerii, ca altfel nu putem sa le spunem, s-au aruncat in cei ce vroiau demiterea viceprimarului, nu merita sa vorbim. Acuze de tot felul fara vreo proba, amenintari cu denunturi la DNA, injuraturi si mult, mult tupeu. De asemenea, multe discutii pe langa subiect, fiecare amintindu-si de “matrapazlacurile” celuilalt, fiecare acuzandu-se si promitandu-si plangeri penale. Viceprimarul si-a amintit brusc de toate neregulile facute de primar (pe care cica le cunostea demult dar nu le-a spus pentru ca… a avut obraz), i-a cerut unui consilier independent “sa plece acasa” si si-a luat atributii care nu ii apartineau (a organizat votul, a modificat ordinea de zi, le-a dat voie sa vorbeasca oamenilor in timpul sedintei).

Probabil, pentru a mai echilibra balanta acuzatiilor, presedintele de sedinta a incercat sa le prezinte consilierilor doua hartii, de fapt, doua plangeri aduse viceprimarului de doi reprezentanti ai unor societati private. In ambele, Ungureanu era acuzat de insusirea unor bunuri care nu ii apartineau. Nu va faceti, insa, iluzia ca cineva a ascultat ce avea de spus presedintele de sedinta, acesta fiind acoperit de tipetele simpatizantilor vicelui. Amenintati cu evacuarea din sala pentru perturbarea linistii, iata cateva dintre raspunsurile oamenilor de calitate: “Da cine esti tu, ma, sa ne dai afara? Ne pui pumnul in gura? Noi spunerm ce avem de spus. Dar de ce n-avem voie sa vorbim in sedinta, ca noi v-am ales? Pe cine dai tu afara? Pai cine pleaca de aici?”.

Cu toate acestea, cei 7 semnatari ai proiectului de demitere nu s-au lasat intimidati si au cerut trecerea la vot. Mihai Ungureanu a solicitat, in disperare de cauza, in repetate randuri, retragerea proiectului de pe ordine de zi, spunand ca “mi se face o nedreptate”, “mi se strica viitorul” si “sper ca vazand atatia oameni o sa va razganditi”. Tot acesta a cerut imperativ sa i se spuna care sunt motivele demiterii sale. Degeaba a incercat avocatul Primariei sa ii explice ca, potrivit legii 215 “nu e nevoie de o motivatie, fiind un post politic, poti fi numit sau revocat, in functie de preferintele consilierilor”. In necunostinta de cauza, cei prezenti in sala strigau ca ei l-au ales si ca nu sunt de acord cu demiterea. O imagine de un penibil absolut, care arata doar cat de putin cunosc oamenii de rand legile si cum functioneaza un Consiliu Local.

Dar ce sa le ceri oamenilor simpli, cand insusi viceprimarul nu a inteles ca, atunci cand se voteaza demiterea lui, el nu are dreptul la vot. Trecand peste spusele avocatului, acesta a insistat si a votat, scorul fiind, insa in defavoarea sa: 8 pentru demitere si 6 impotriva. Anuntati de rezultat, oamenii de afara s-au mai pus pe o serie de apostrofari:“hotilor, tradatorilor, rusine”.

Cei care au votat pentru demiterea vicelui au declarat, in plina sedinta, ca “se simt amenintati” ,”ca nu se poate vota sub presiunea strazii”, “ca le e teama ca se vor trezi cu masinile zgariate sau sparte”. De asemenea, colegii din Consiliu i-au reprosat lui Ungureanu aducerea oamenilor, spunandu-i ca “s-a discreditat prin acest gest, ca nu se poate impune cu forta si ca nu aceia sunt cetatenii reprezentativi din comuna”. Ba mai mult, s-a spus clar ca roseala din obrajii unora dintre cei prezenti s-ar datora alcoolului consumat la carciuma din sat, inainte de venirea la sedinta. Dar, ca sa nu fim noi rautaciosi, daca veti studia pozele, veti trage singuri concluziile.

A doua zi dupa sedinta de pomina, Mihai Ungureanu declara, pe Facebook, ca ii va actiona in justitie pe cei care au contribuit la demiterea sa. In mod eronat, acesta spune ca motivele invocate de acestia ar fi cele doua plangeri la adresa sa, insa, in proiectul de hotarare nici vorba de asa ceva: singura motivatie trecuta in acte, fiind articolul din legea 215/2001, care spune ca “viceprimarul poate fi demis la propunerea unei treimi din numarul consilierilor in functie, cu votul majoritatii”.

Dupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimarDupa tipete, amenintari, injurii si chemarea politiei, consilierii din Banesti au decis: Mihai Ungureanu nu mai e viceprimar
3765 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot48

Comentariu:
* nu va fi afisat

Flavius

Asa intelege Mihai Ungureanu sa argumenteze? Nu stiu de ce, dar nu ma mira aceasta atitudine a lui, bine ca nu a venit cu mamica si cu taticu la sedinta. Hai sa-l analizam social pe acest om si vom ajunge la aceeasi concluzie ca si el.


mircea

Daca negriciosii astia din sala sunt adevaratii reprezentanti ai PNL-ului, au decazut rau... :(Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova