acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Mai 2020
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Dupa o serie intreaga de discutii, au decis ca pretul transportului local ramane neschimbat: 2 lei


Dupa o serie intreaga de discutii, au decis ca pretul transportului local ramane neschimbat: 2 lei

Au vrut sa mareasca pretul pentru traseele interne la maxi-taxi, de la 2 lei, la 2,5 lei, dar nu le-a iesit. E vorba despre reprezentantii firmei Eliro care se ocupa de traseele Slobozia-centru, Muscel si Voila. Motivele invocate de acestia tin de cresterea preturilor la carburanti, la asigurari, la piese auto. Reamintim ca nu e prima data cand apare pe ordinea de zi acest proiect. In sedinta de luna trecuta, consilierul PSD Horatiu Zagan avusese aceasta initiativa, dar a retras-o in ultima clipa, motivand ca proiectul trebuie supus dezbaterii publice, lucru care s-a si intamplat.

Acum, Horatiu Zagan a venit, din nou, in fata colegilor din Consiliu cu acest proiect controversat. Spunem controversat pentru ca a iscat o serie intreaga de discutii, intrebari si propuneri. In continuare, aveti doar cateva exemple.

Enache Dragomir: “Sa se ia in calcul posibilitatea de a face un pret mai mic la bilet pentru cei care merg doar o statie”

Liberalul a punctat spunand ca nu e normal sa platesti 2,5 lei daca te urci in Slobozia si mergi pana in centru, adica la fel ca cei care merg tot traseul, de la un capat la altul. “In acest mod, firma ar atrage si mai multi calatori, daca pretul este mai accesibil”.

Florin Fratila: “Oamenii spun ca nu se respecta programul si ca masinile sunt niste catarage”

Adevarate controverse a starnit si programul dupa care functioneaza masinile. Unii stiau ca vin din 20 in 20 de minute, altii la jumatate de ora, iar unii au vorbit chiar de distante de o ora intre masini. “Cine minte? E clar ca ceva e neclar aici si oamenii nu sunt multumiti.nici de program nici de calitatea masinilor”, a spus Fratila.

Monica Clinciu: “Am informatii ca nu se dau bilete calatorilor”

De data aceasta si consilierii opozitiei ( cei ai PDL) au fost de acord ca firma are si ea la randul ei destule probleme de rezolvat. “Calatorii se plang ca soferii nu dau bilete. Poate ca de aici pleaca problemele dvs”.

Horatiu Zagan: “Trebuie sa ii ajutam. S-au marit preturile la toate cele”

Initiatorul proiectului a vorbit despre faptul ca societatea risca sa intre in faliment daca nu e ajutata. “Subliniez ca nu au marit salariile. Au crescut, in schimb costurile. Nu e ca si cum s-ar schimba regula jocului in timpul acestuia”.

In cele din urma, s-au conturat doua variante, ambele propuse de PDL. Prima ar fi subventionarea diferentei de 0,5 lei, de la bugetul local. A doua, si cea mai corecta, ne-am permite noi sa spunem, ar fi reluarea licitatiei, care s-a facut, initial, pe un termen mult prea lung, 6 ani.

Viceprimarul nu ia in calcul subventionarea biletelor si ar vrea un serviciu de transport persoane al administratiei locale

“Deja se scurg foarte multi bani de la bugetul local pe subventionarea unor activitati, cum este si Centrul Social sau Bazinul de Inot. Nu cred ca ar trebui sa luati in calcul si subventionarea biletelor. Atunci, nu mai are rost sa ne intalnim, ca oricum ramanem fara buget si nu mai putem realiza lucruri vizibile. Poate ar trebui sa ne gandim la un serviciu propriu de transpot, pe care noi sa il putem controla”.

Lesne de inteles, dupa atatea discutii si puncte de vedere opuse, proiectul a fost respins de consilierii locali, cu 11 abtineri.

Dupa o serie intreaga de discutii, au decis ca pretul transportului local ramane neschimbat: 2 lei
1125 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot36

Comentariu:
* nu va fi afisat

Adi

Au circulat mariile sale consilierii locali cu firma asta? si alte firme de tranziteaza Campina distribuie masinile preferentiar in functie de statutul calatorilor.Ma opresc aici.Transportul in comun este O RUSINE.


Daniel

Dl.Horia Francu,cu tot reswpectul dar consilierii PDL au avut interventii usturatoare la adresa proiectului,iar cuvantul dl.Telegescu prin care cerea initiatorului retragerea proiectului si initerea altuia de subventionare si promisiunea ca PDL-isti vor vota un astfel de proiect a fost corecta mai ales ca Telegescu a inceput prin a spune ca din punctul lui de vedere un astfel de proiect este o alta piatra de moara agatata de gatul Campineanului de cine altcineva decat un partid SOCIAL in speta PSD !


horia frincu

Felicit pe cei de la PPDD.Datorita lor a fost respins acest proiect.Unii USLiati-nu le mai dau nume-au criticat proiectul,dar l-au votat,pe principiul ca fac altfel de politica.Fratilor,ati mers vreodata cu un microbuz spre Voila,sau va dati numai cu Mercedesuri?Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova