acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6495 RON
1 GBP = 5.1788 RON
100 JPY = 3.6184 RON
1 USD = 4.0769 RON
* BNR 10.12.2018
Calendar
Decembrie 2018
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Dubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua Scolii


Dubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua Scolii

Elevii din toata tara au avut astazi parte de un program special, dedicat zilei mondiale a educatiei, o sarbatoare marcata in fiecare an pe 5 octombrie, incepand cu 1994. Dar la Scoala Centrala din Campina elevii si profesorii au avut un motiv dublu de bucurie, aniversand totodata si ziua scolii.

Malina Stoian, eleva a Scolii Centrale, discurs despre Ziua Educatiei si Ziua Scolii Centrale (foto):

„Astazi, 5 octombrie, e o zi cu dubla semnificatie.

În primul rand, sarbatorim Ziua Educatiei si, totodata, ziua frumoasei noastre scoli!

La multi ani, draga Scoala Centrala!

Am decis sa valorificam aceasta zi cu diferite activitati alaturi de cadrele didactice.

Avem sali de clasa curate si spatioase, laboratoare amenajate cu echipament specific si o sala de sport aflata la subsol in care gazduim diferite competitii sportive.

Ne mandrim cu rezultatele elevilor nostri obtinute la diferite concursuri si olimpiade scolare.

Suntem cu totii uniti, suntem o familie. Eu sunt mandra sa fiu Centralista!”

Asadar, elevii au fost implicati in activitati creative derulate incinta scolii, dar si in activitati sportive ce au avut loc in sala sau pe Platoul Muscel. Dansuri in amfiteatru, muzica in salile de clase si concursuri de desene. Astfel, cei mici au participat la programul educational „Sa invatam despre animale” unde au confectionat masti cu animalul preferat, iar cei mai mari s-au intrecut in ateliere de lucru in culori.

„Pentru a marca Ziua Educatiei am pregatit o varietate de activitati. Avem la clasele mici concurs de desene, incercarea lor de a reproduce imnul scolii, ateliere creative (ecusoane de ziua scolii). Aceasta zi a educatiei are o dubla semnificatie pentru noi pentru ca serbam si ziua scolii: se implinesc 10 ani de la invatamantul in noua cladire a Scolii Centrale. Spre exemplu, la clasa a VI-a C avem un atelier de lucru in culori care evidentiaza toata activitatea din aceasta perioada. Avem competitii sportive, atat in sala, cat si in aer liber.

Se desfasoara mai multe programe/concursuri: „Copiii au talent” prin care incercam sa descoperim talentul individual al fiecarui elev, concursuri de Karaoke, programe artistice (dansuri populare, dansuri moderne)“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Gabriela Neagu, directorul Scolii Centrale din Campina.

Care este rolul educatiei in viata unui copil?

Director Gabriela Neagu (foto):

„Rolul educatiei in viata unui copil este esential. În primul rand, prin educatie, copilul se formeaza si poate sa devina un om, un stalp al societatii.“

Delia si Ana, eleve ale Scolii Centrale (foto):

„Educatia este un lucru foarte important pentru societatea din ziua de astazi. Prin intermediul ei, tara poate ajunge cat mai sus si cat mai multi oameni pot fi educati. În scoala invatam multe lucruri interesante, ne dezvoltam mai ales cultura generala. Trebuie sa invatam sa ne exprimam punctul de vedere si sa vorbim liber pentru a fi ascultati, dar sa ne si autocontrolam, sa avem grija la fiecare lucru pe care il spunem sau pe care il facem.

Consider ca fiecare copil trebuie sa aiba acces la educatie, din oricare categorie ar proveni. Din pacate, in aceasta tara se fac unele discriminari. Cred ca daca ai o buna educatie devii un om in societate si te poti descurca in orice situatie.“

Ce lipsuri are Romania in sistemul educational?

Director Gabriela Neagu:

„Lipsurile sunt foarte multe. În primul rand, curriculum ar trebui sa fie axat pe abilitatile si inclinatiile fiecarui copil. Disciplinele ar trebui sa fie conforme cu dorintele lor. Unii dintre elevi vad scoala ca pe o povara. Sistemul, in general, a fost supus schimbarii, dar nu stiu daca aceasta schimbare este in directia buna.

Se pune problema alegerii tipului de manual. Dupa 27 de ani inca nu stim daca este bine sa avem manual unic sau manual alternativ. Inca nu stim incotro merge invatamantul tehnic.“

In final, incheiem cu o vorba inteleapta, spusa de Nelson Mandela: “Educatia este cea mai puternica arma pe care o poti folosi pentru a schimba lumea.”

A consemnat Stefan Balas

Dubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua ScoliiDubla sarbatoare, astazi, la Scoala Centrala din Campina - Ziua Mondiala a Educatiei si Ziua Scolii
2189 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot99

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova