acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Doi barbati din Valea Doftanei, retinuti pentru santaj si camata


Doi barbati din Valea Doftanei, retinuti pentru santaj si camata

Politisti de investigatii criminale din cadrul politiilor Ploiesti si Campina au desfasurat ieri, 6 mai, impreuna cu luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, patru perchezitii la locuintele a doi barbati din Valea Doftanei, banuiti ca ar fi savarsit mai multe infractiuni de camata si santaj.

Din cercetarile efectuate pana la acest moment s-a stabilit ca, unul dintre cei doi ar fi oferit cu imprumut sume de bani pentru care ar fi perceput dobanzi intre 100% si 110%. Persoanele in cauza ar fi fost cunoscute ca avand un comportament violent si ar fi recurs la amenintari cu acte de violenta fata de cei care nu le restituiau in termenele stabilite sumele imprumutate, sau care nu achitau dobanzile solicitate.

Mai mult decat atat, cei doi barbati ar fi retinut, ca garantie, de la mai multe persoane vatamate, documentele acestora de identitate sau ar fi incheiat declaratii autentificate la notar, prin care ar fi fost imputerniciti sa ridice personal diverse drepturi banesti, respectiv pensii, alocatii sau indemnizatii la care erau indreptatiti cei imprumutati.

In urma perchezitiilor efectuate, politistii au gasit documente de identitate, in original si copii, cupoane de pensie, acte medicale, certificate de incadrare in grad de handicap, ce apartineau mai multor persoane, procuri si imputerniciri autentificate notarial, precum si caiete si agende in care erau mentionate numele mai multor persoane si sume de bani pe care acestea le-ar fi datorat.

Totodata, la un magazin apartinand unuia dintre cei doi barbati ar fi fost gasite, expuse la vanzare, produse cu termenul de valabilitate depasit si marfuri fara documente de provenienta, stabilindu-se totodata ca incasarile realizate nu ar fi fost inregistrate corespunzator. De la acest punct de lucru au fost ridicate mai multe inscrisuri in care ar fi fost mentionate operatiunile comerciale reale desfasurate prin societatea respectiva, precum si caiete pe care ar fi fost mentionate numele unor persoane si sumele datorate de acestea.

O parte din veniturile obtinute de administratorul agentului economic respectiv ar fi fost generata si prin comercializarea de carne de porc care ar fi provenit dintr-o gospodarie proprie in care acesta ar fi detinut peste 40 de suine, neidentificate conform legii.

Avand in vedere aspectele stabilite, din care reiese ca, prin activitatea comerciala ilicita, ar fi fost cauzat un prejudiciu evaluat la peste 17.000 de lei, prin neachitarea catre bugetul statului a taxelor si impozitelor aferente, cercetarile vor fi extinse si sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. De asemenea, de catre reprezentantii D.S.V. – S.A. Prahova, pentru neregulile constatate, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in cuantum de 45.000 de lei.

Intrucat in locuintele perchezitionate au fost descoperite mai multe materiale pirotehnice, detinute fara respectarea prevederilor legale in vigoare, cei in cauza vor fi cercetati si pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

Fata de cei doi barbati, banuiti de comiterea faptelor descrise, politistii au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca acestia sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Campina pentru a aprecia cu privire la masurile preventive care se impun.

Doi barbati din Valea Doftanei, retinuti pentru santaj si camata
2598 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot69

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova