acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2020
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

De la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei case


De la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei case

Liliana Maxim Minculescu de la Grupul de voluntariat „Pentru Tine“ ne aduce in atentie o noua situatie in care campinenii dau dovada de solidaritate! Este vorba despre cativa motociclisti campineni, din Happy Street Brotherhood MF (HSBMF), care au hotarat ca in weekend sa nu iasa la plimbare, ci sa intre in santier, sa ajute la reconstructia casei Mariei Radea din Comarnic, cea care si-a pierdut locuinta in decembrie 2016, in urma unui incendiu. Cazul a fost luat in maini de grupul „Pentru Tine“, Maria Radea fiind ajutata si in campaniile trecute.

In continuare, va invitam sa aflati cum a fost toata aceasta experienta, prin ochii jurnalistei Liliana Maxim Minculescu.

„Criticati si evitati, adesea, pentru pasiunile lor si stilul vestimentar, etichetati ca „donatori de organe“, „haoticii din trafic“ etc, cativa motoclisti din Campina ne ofera, inca o data, o lectie despre cat gresim atunci cand ne limitam la a judeca oamenii doar dupa aparente.

Dincolo de pasiunea pentru motoare, pentru hainele din piele, pletele si tatuajele lor, muzica rock, aceste persoane sunt in viata de zi cu zi ingineri, IT-isti, directori de firme, agenti de vanzari, psihologi etc, dar, mai presus de toate, OAMENI cu mult suflet.

Un gest demn de toata admiratia ni l-au oferit, in acest week-end, cativa motociclisti campineni, din Happy Street Brotherhood MF (HSBMF), care au „uitat“ de zilele lor libere si s-au mobilizat pentru a ajuta si cu munca fizica la reconstructia unei case. Este vorba despre cea a Mariei Radea, din Comarnic. Femeia si-a pierdut locuinta in decembrie 2016, in urma unui incendiu care i-a inghitit toata munca si agoniseala de-o viata.

„Fiorosii“ n-au ramas indiferenti atunci cand au aflat despre situatia femeii si impreuna cu Grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ au „turat“ motoarele pentru a face ceva concret pentru ea si nu doar a o compatimi. Astfel, au inceput cu licitatia „Cumpara un motociclist, indeplineste un vis!“, actiune in urma careia au adunat peste 1000 de lei. Banii nu au fost multi, dar au fost un prim pas in achizitia cimentului si a altor materiale de constructie. Odata cumparate, Radu Ionescu a sunat mobilizarea membrilor HSBMF, iar cei care au dorit si au putut spune prezent au muncit sambata, la „facut” betoane, la turnarea placii, tras la nivel si la mutarea BCA-urilor mai aproape de santier.

Un rol important l-a avut si Teo Delaport, reprezentant OZON Smart, care s-a implicat de la cautarea celor mai bune oferte de pret, pana la munca fizica. De data aceasta, s-au alaturat si cativa localnici si rude ale Mariei Radea. Pe langa dorinta de a face un bine, oamenii au socializat, au glumit, si-au refacut fortele la o masa „campeneasca“ si s-au bucurat de reactia femeii, ale caror ajutoare in ridicarea noii case vin de unde se astepta mai putin.

Primii au fost cei 26 de copii de la Scoala Generala „B.P Hasdeu“ Campina, apoi, odata cu mediatizarea cazului, a inceput sa vina sprijin financiar sau de alta natura si de la alti oameni de bine, pentru ca mobilizarea principala fizica, psihica si materiala sa fie de la o mana de motociclisti.

„Suntem decisi sa mergem pana la capat cu acest caz. Nu este deloc usor, am alergat si alerg cu proiectul pe la diverse firme pentru a obtine sponsorizari. Unii au dat, altii ne-au promis. Pentru o casa luata de la O ai nevoie de multe. Acum, materialele de constructie sunt primordiale. Noi venim cu forta de munca, dar si aici asteptam «intariri». O zi pe santier face cat o saptamana la sala de forta, doar ca accesul e aici gratuit… Merita sa te implici in astfel de cazuri. O faci pentru tine, inainte de toate. Dupa o zi de munca, o zi care ne-a epuizat fizic, bucuria de pe fata femeii ne-a facut sa uitam de tot si sa ne gandim la ce avem de facut saptamana viitoare“, ne-a marturisit Radu Ionescu.

Pentru materiale de constructie vor ajunge alti aproape 1000 de Euro, bani obtinuti in cadrul Cercului de Donatori Ploiesti, din toamna, in cadrul caruia Grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ a pledat si a castigat cu si pentru cazul Mariei Radea din Comarnic.

Cei care vor sa se implice in acest caz, il pot contacta pe Radu Ionescu, cel care se ocupa din toate punctele de vedere de acest proiect, la 0725339451.“

Text: Liliana Maxim Minculescu


Foto: Teo Delaport

De la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei caseDe la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei caseDe la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei caseDe la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei caseDe la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei caseDe la turat motoare, la turnat betoane! Motociclistii campineni de la HSBMF au ajutat la ridicarea unei case
1665 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot13

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova