acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6495 RON
1 GBP = 5.1788 RON
100 JPY = 3.6184 RON
1 USD = 4.0769 RON
* BNR 10.12.2018
Calendar
Decembrie 2018
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)


Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)

Zeci de copii, alaturi de parintii lor, s-au aliniat la start pentru Cupa RC Campina, o competitie de modelism ce s-a desfasurat sambata, 11 noiembrie 2017, la sala de sport a Colegiului National „Nicolae Grigorescu“ din Campina. Cu emotii, dar mai ales cu mult entuziasm, juniorii si seniorii s-au antrenat, iar apoi au concurat pentru a afla cine-i cel mai bun la manevrat masinute cu telecomanda.

Concursul, aflat la prima editie, este organizat de Clubul Auto Navo RC Campina, iar automodelele au fost puse la dispozitie de catre firma Speed RC Bucuresti.

Razvan Nicolau, fondatorul Clublui, le-a multumit sponsorilor si tuturor partenerilor, dar mai ales i-a incurajat pe cei prezenti sa practice, in continuare, acest sport sau aceasta joaca de copii mari, cum ii place s-o numeasca.

„Vom face tot ce putem sa promovam acest sport in orasul nostru. Este o surpriza pentru mine sa mai vad oameni mari care se joaca cu masinute. Felicitari organizatorilor si succes tuturor concurentilor“, a spus, in deschiderea concursului, Florin Fratila, consilier local.

Competitia „The Spirit of Modelism“ s-a desfasurat cu automodele off-road, la scara 1/10, si a avut trei categorii de participanti - juniori mici, juniori mari si seniori. La acest eveniment a participat si Ioana Dumitru, secretar general al Federatiei Romane de Modelism.

„Fiecare competitie isi are frumusetea si complexitatea ei, indiferent daca este locala, nationala, europeana sau mondiala. Iar in competitia de la Campina am vazut ca nu doar copiii au fost entuziasmati, ci si parintii s-au implicat. Este mare lucru ca un parinte sa-si dedice jumatate de zi unei activitati care, la prima vedere, este doar pentru copil. Totodata, am sesizat ca, la un moment dat, orgoliile parintilor le-au depasit pe cele ale copiilor. Cu totii au pus pasiune si nu am mai vazut parinti, ci copiii din parinti. Asadar, consider ca a fost o activitate extrem de reusita.“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Ioana Dumitru, secretar general al Federatiei Romane de Modelism.

De ce sa-i inscrieti pe copii in cluburi de modelism?

Ioana Dumitru, secretar general al Federatiei Romane de Modelism, practica acest sport de 36 de ani si considera ca i-a adus numai beneficii.

„Astfel de activitati ar trebui sa se desfasoare in toate localitatile din tara, in toate unitatile de invatamant, astfel incat sa scoatem copiii din fata calculatoarelor. E adevarat ca noua, parintilor, ne este mai usor sa-i lasam in fata calculatoarelor pentru ca stau linistiti si nu ne deranjeaza, dar trebuie sa ne gandim la formarea lor ca oameni, ca viitori adulti.

Aceste activitati sunt necesare mai ales copiilor de scoala pentru ca le dau posibilitatea sa puna in practica niste cunostinte dobandite la orele de curs. Ei pot invata legea lui Arhimede in deplasamentul unei nave sau pot aprofunda cunostinte de chimie. Eu pana cand nu am practicat acest sport nu stiam ce e acela un polimer.

Sfatuiesc parintii sa-si inscrie copiii la cluburile locale unde vor face initierea in acest sport, iar mai apoi pot participa la competitii nationale si chiar internationale. In primul rand, acesti copii trebuie obisnuiti cu competitia pentru ca ei nu sunt pregatiti psihologic sa faca fata. Intotdeauna am zis ca cel mai mare merit al unui sportiv este sa stie sa piarda. Foarte putini castiga, dar sa stii sa pierzi este o arta. Ii sfatuiesc pe parinti sa-si duca copiii la un sport tehnico-aplicativ pentru ca este foarte benefic pentru dezvoltarea lor. Modelismul este un sport care educa in primul rand rabdarea.“, a argumentat ea.

Razvan Nicolau, presedintele Clubului Auto Navo RC Campina, le-a promis celor prezenti ca va mai organiza astfel de activitati si ii asteapta cu drag pe toti cei care doresc sa se inscrie in club. Mai multe detalii aflati din grupul de pe Facebook: Club RC Auto Navo Campina.

Credit foto: Alexandra Irimiea si Stefan Balas

Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)Cupa RC Campina de modelism a strans zeci de copii si parinti la start! (galerie foto)
1359 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot55

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova