acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
August 2022
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Cristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectie


Cristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectie

Interes pentru baschet ca sport de performanta! 19 copii de 7-8 ani, insotiti de parinti sau bunici, au venit vineri, entuziasmati si plini de energie, la Scoala Centrala din Campina pentru a participa la selectia de baschet pentru echipa Clubului Sportiv Campina.

Antrenamentul a durat mai bine de 90 de minute si a fost condus de Cristina Potgieter, profesor-antrenor de baschet, sefa sectiei de baschet din cadrul CSC Campina.

Iar luni seara cand a avut loc al doilea antrenament, numarul de copii a crescut, ajungand la 30.

Cristina Potgieter i-a anuntat pe parinti ca selectia se va intinde pe o durata de aproximativ o luna, pana cand se va definitiva un lot de 15 fete si de 15 baieti dedicati sa practice acest sport de performanta.

De ce sa ducem copilul la baschet?

„Voi incerca sa demonstrez ca acest sport, baschet, nu este o pierdere de timp, ba din contra, poate avea o contributie decisiva in dezvoltarea fizica, psihica si, mai ales, intelectuala a copiilor. 

In ultimii ani, copiii nostri nu se mai joaca in aer liber: fie pentru ca nu au unde, existand putine terenuri de joaca sau de sport disponibile, fie ca “mediul virtual” le-a acaparat deja preocuparile. 

Acum incep copiii sa ia contact cu sportul adevarat: fac incalzire, apoi exercitii specifice cu si fara minge si pe finalul antrenamentului, ca rasplata “se joaca baschet”. Pentru unii dintre ei aceste sedinte de antrenament sunt primele ocazii in care lucreaza fizic, cu adevarat, in mod organizat si se supun unor reguli destul de stricte. Bineinteles, depinde de mine ca antrenor sa reusesc sa le captez atentia si sa-i motivez pe parcursul celor 90 de minute cat dureaza, de obicei un antrenament. 

Incepand din momentul in care “merge la baschet”, viata tanarului sportiv se schimba, avand o activitate extracuriculara, de trei ori pe saptamana. Din acest motiv copilul, indrumat de parinti, trebuie sa-si organizeze mai bine timpul liber intre odihna, teme si alte preocupari. Sigur va avea mai putin timp liber pentru jocurile virtuale si asta este primul castig. 

Daca juniorul incepe sa iubeasca acest sport si vine cu placere la sala, parintii dobandesc un element motivational suplimentar pentru ca amenintarea: “nu vei merge la antrenament daca.../ pentru ca …" da rezultate excelente de multe ori. 

Dupa 1-2 ani de initiere in ABC-ul acestui sport, cei care rezista programului mult mai incarcat, arata si se misca altfel, au o tinuta mai frumoasa si sunt mult mai dezinvolti. Tot atunci vor incepe meciurile si participarea copiilor la primele competitii adevarate din viata lor“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Cristina Potgieter, sefa sectiei de baschet din cadrul CSC Campina.

Antrenamentele sunt gratuite si se desfasoara la sala de sport a Scolii Centrale din Campina, de trei ori pe saptamana: lunea, miercurea si vinerea.

Cristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectieCristina Potgieter: „Voi incerca sa demonstrez ca baschetul nu e o pierdere de timp“. 19 copii au participat vineri la prima selectie
2738 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot44

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2022 Expresul de Prahova