acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Decembrie 2023
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07

reclama

Consilierii PNL și PMP zic că vor sala polivalentă de sport în Câmpina, dar votează împotrivă


Consilierii PNL și PMP zic că vor sala polivalentă de sport în Câmpina, dar votează împotrivă

În ultimii doi ani, niciun ales local din municipiu nu a mișcat un deget în acest sens. Cel puțin, acest lucru nu s-a concretizat în vreo propunere, în vreun proiect de hotărâre. Și când, după jumătate de mandat, unul dintre consilieri vine cu o documentație în vederea realizării primului pas pentru a putea face posibilă această promisiune făcută de toți în campania de alegeri locale, și anume găsirea unui teren, proiectul pică la vot, deoarece consilierii majoritari, PNL și PMP, se abțin.

Tărășenia s-a petrecut în ședința Consiliului Local Câmpina de ieri, 29 august, atunci când consilierul ALDE, Daniel Ioniță, a introdus pe ordinea de zi un proiect referitor la preluarea a două terenuri din administrarea Colegiului Constantin Istrati. După îndelungi demersuri, conducerea unității liceale își dăduse acceptul și era de acord cu returnarea lor către administrația locală. Daniel Ioniță a purtat, de asemenea, discuții cu un tânăr arhitect câmpinean care a realizat o propunere de proiect și care și-a formulat o opinie documentată spunând că pe cele două terenuri ar fi posibilă construirea unei săli polivalente de sport cu o parcare generoasă.

Argumentele aduse nu i-au mișcat deloc pe cei din PNL și PMP, aceștia reproșându-i alesului local că nu ar fi discutat îndeajuns cu ei pe această temă. Total fals, a replicat Ioniță, care a declarat că ar fi avut acordul de principiu al celor doi lideri de grupări politice, și anume primarul Horia Tiseanu din partea PNL, viceprimarul Ionuț Pițigoi de la PMP cât și cu cei de la PSD, lucru confirmat în ședință de aceștia.

Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, și iată că la momentul zero, opțiunea la vot s-a schimbat, fiind invocate motive din cele mai hilare. Spre exemplu, s-a vorbit despre faptul că terenul nu ar fi propice pentru așa ceva, că poate ar fi mai bine să dărâme clădirea în care se antrenează cei 80 de atleți ai profesorului Pavel pentru a construi și pe acel teren. Mai mult, unul dintre consilierii la care am fi avut pretenții, i-a cerut lui Ioniță să garanteze că va fi obținută finanțare guvernamentală pentru acest proiect. Consilierul ALDE a replicat, amuzat, că nu poate garanta nimeni așa ceva și le-a atras atenția colegilor că de fapt, ei votează împotriva preluării celor două terenuri în administrarea municipalității, lucru de neînțeles. “Acum, eu nu fac politică, dar ne-am luat cu toții un angajament în campanie. Nu ar fi fost proiectul lui Ioniță, ci al întregului Consiliu. Ce ne costă să luăm cele două terenuri, și apoi să studiem în cel fel vom putea să ducem la bun sfârșit această inițiativă? Bineînțeles că se poate găsi, în urma unui concurs de soluții, a unei licitații, o idee mai bună de cum să arate clădirea. Eu am făcut doar o propunere, urmând să se realizeze toate etapele legale pentru o asemenea investiție. Iar în ceea ce privește fondurile, uitați-vă în țară câte săli de sport s-au făcut cu bani de la Guvern, deci șanse ar fi fost”.

Fostul viceprimar, Ion Dragomir, a comentat situația la diverse, afirmând “Am curaj să spun că din bugetul propriu nu o să facem niciodată această investiție, așa că ar fi trebuit să ne bucurăm și să speculăm orice sprijin, orice oportunitate”.

Deseori, însă, teama ca nu cumva cineva să aibă un câștig de capital politic stă la baza deciziilor aleșilor locali, care ajung astfel să respingă orice propunere vine din partea celor cu o altă coloratură politică. “Nu voi renunța la această idee deoarece este dezideratul multor tineri câmpineni pe care nu i-am uitat. Aștept cu interes soluțiile miraculoase ale celor care s-au opus azi și voi da tot sprijinul oricărei soluții viabile, care va duce la realizarea acestui obiectiv. Deși sunt dezamăgiti de votul din seara aceasta, sunt totuși încrezător că am făcut în așa fel încât lucrurile să se pună în mișcare”.

Consilierii PNL și PMP zic că vor sala polivalentă de sport în Câmpina, dar votează împotrivă
1915 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot9

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2023 Expresul de Prahova