acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Aprilie 2024
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

reclama

Cod galben de ploi si cod portocaliu de ninsori si viscol, in Prahova, azi si maine!


Cod galben de ploi si cod portocaliu de ninsori si viscol, in Prahova, azi si maine!

Avertizare meteo pentru astazi si maine, in judetul Prahova! Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ploi pentru zona joasa a judetului Prahova, respectiv portocaliu de ninsori si viscol pentru zona de munte, pentru intervalul 27 noiembrie ora 20:00 - 28 noiembrie ora 16:00.

Fenomene vizate: ploi abundente in zona joasa, respectiv ninsori abundente, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului in zona de munte.

In intervalul mentionat, in zona de munte va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55...70 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Avand in vedere fenomenele meteorologice prognozate, manifestate prin intensificari ale vantului, ninsori viscolite si precipitatii sub forma de ninsori, peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de interventie si 176 mijloace tehnice pompieri sunt pregatiti sa intervina in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale si populatiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune in pericol viata semenilor sau a bunurilor acestora, se arata intr-un comunicat ISU Prahova.

In judetul Prahova, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat sunt asigurate de catre echipajele SMURD, iar pentru cautare–salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregatite sa intervina cu 2 autovehicule senilate cu capacitate marita de trecere.

La nivelul judetului Prahova se va operationaliza Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiilor - etapa I (Grupa operativa a ISU Prahova va fi la sediul unitatii), concomitent cu activarea Centrului Judetean de Comunicare si Informare Publica, iar la sediul primariilor serviciul de permanenta, si se va monitoriza evolutia fenomenelor meteorologice pentru a putea lua masurile preventive care se impun, inclusiv in caz de urgenta, in scopul limitarii eventualelor efecte negative ale fenomenelor mentionate.

Pentru evitarea situatiilor extreme ce pot pune in pericol viata si sanatatea populatiei, le reamintim celor care pornesc la drum in aceasta perioada sa se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs si sa evite drumurile greu accesibile. De asemenea, inainte de a incepe deplasarea sa se asigure ca sistemul de incalzire al autoturismului functioneaza, iar autovehiculul este echipat corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna.

Este important sa se urmareasca la posturile radio/tv buletinele meteorologice si recomandarile autoritatilor centrale si locale.

Sursa: ISU Prahova si ANM

Cod galben de ploi si cod portocaliu de ninsori si viscol, in Prahova, azi si maine!
2944 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot51

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2024 Expresul de Prahova