acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.7581 RON
1 GBP = 5.4956 RON
100 JPY = 3.7787 RON
1 USD = 4.2268 RON
* BNR 23.04.2019
Calendar
Aprilie 2019
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

reclama

Ce ziceti, ar fi potrivit terenul de la Turnatoria Centrala Orion pentru dezvoltarea unui parc industrial la Campina?


Ce ziceti, ar fi potrivit terenul de la Turnatoria Centrala Orion pentru dezvoltarea unui parc industrial la Campina?

Au trecut mai bine de doi ani de cand Consiliul Local din Campina si-a dat acordul de principiu pentru infiintarea unui parc industrial pe terenul fostei fabrici 21 decembrie, pe Soseaua Paltinu. Insa de atunci nu s-au mai facut alti pasi in dezvoltarea acestui proiect. Bineinteles, ideea unui parc industrial la Campina nu este deloc una noua.

Iata ca in sedinta Consiliului Local de aseara s-a reluat acest subiect. Astfel, pe ordinea de zi a fost trecut un proiect de hotarare care vizeaza realizarea unui studiu de oportunitate in legatura cu realizarea unui parc industrial pe acel teren, in suprafata de aproximativ 16 hectare. Reamintim faptul ca in acest parteneriat public-privat familia Davitoiu vine cu terenul, iar administratia locala investeste in infrastructura si utilitati, o investitie totala de peste 1 milion de euro, dupa cele declarate de primarul Horia Tiseanu.

Insa consilierul local ALDE, Daniel Ionita, a prezentat in sedinta o noua posibilitate de teren care s-ar preta pentru realizarea unui parc industrial la Campina. Este vorba despre terenul de la Turnatoria Centrala Orion, societate aflata in prezent in faliment. Astfel, Daniel Ionita a luat initiativa de a purta discutii la finele saptamanii trecute cu proprietarul Turnatoriei pentru a vedea daca se poate lua in calcul aceasta varianta.

Daniel Ionita, consilier local:

„Sunt de acord cu acest proiect. Realizarea unui parc industrial este esentiala pentru locurile de munca, insa am avut discutii saptamana trecuta cu unul dintre asociatii societatii Turnatoria Centrala Orion. L-am intrebat ce se intampla cu Turnatoria si mi-a spus ca e in faliment, ca se ocupa un lichidator judiciar de acest caz. L-am intrebat daca n-ar fi interesat despre posibilitatea realizarii unui parc industrial pe terenul de acolo. L-am rugat sa vorbeasca cu lichidatorul si pentru astazi (n.r. - 28 noiembrie 2017) sa ne dea un raspuns. Acesta a trimis ieri o scrisoare primariei. Consider ca este o solutie de rezerva si sa ne gandim ca, daca la 21 decembrie nu sunt conditiile bune, putem lua in calcul aceasta varianta. De retinut faptul ca societatea Turnatorie are si datorie la primarie de peste 1 milion de lei, asa ca ar fi interesant sa ne recuperam banii.“

Fragment din scrisoare (cititi integral mai jos - foto)

„Proprietatea societatii este compusa din:

Teren in suprafata de aproximativ 210.000 mp;

Hale construite in suprafata de aprox. 40.000 mp

Corp administrativ S+P+3E in suprafata de aprox. 6000 mp

In cazul in care identificati vreun potential investitor interesat de activele mai sus amintite, va rugam sa-i transmiteti datele noastre de contact.

Totodata, va aducem la cunostinta ca terenul proprietatea TURNATORIEI CENTRALE ORION S.A., se preteaza si pentru un parc industrial, motiv pentru care, in cazul in care Primaria Municipiului Campina sau vreun investitor sunt interesati de acesta, va rugam sa ne contactati.

Hotararea in ceea ce priveste destinatia si modul de instrainare al activelor TURNATORIEI CENTRALE ORION S.A. Urmeaza sa fie luata de creditorii societatii, printre care se afla si Primaria Campina, care este inscrisa la masa credala cu suma de 1.971.140,00 lei.“

Dupa ce a citit un fragment din scrisoare trimisa primariei de catre reprezentantii Turnatoriei Centrale Orion, Daniel Ionita le-a propus colegilor sai din Consiliu sa extinda studiul de oportunitate cu privire la infiintarea unui parc industrial astfel incat sa fie inclusa si Turnatoria.

„Este o solutie pe care am putea s-o luam in considerare. Poate n-ar fi nevoie sa facem investitii prea mari in zona, deja au utilitatile. Iar daca n-ar fi industrie grea, ar merge in oras, altfel tot locul de la 21 decembrie e mai potrivit, in functie de ce o sa spuna studiul de oportunitate legat de asta. Va propuneam, daca se poate, sa extindem studiul ca sa prindem nu doar zona de la 21 decembrie, ci si aceasta posbilitate, sa nu mai trebuiasca sa facem alt studiu. Am zis sa le discutam pe amandoua, in comun, si sa luam cea mai buna hotarare. (…) Nu am putut s-o discut in comisie intrucat intalnirea a avut loc vineri si pe 27 noiembrie, ieri, au trimis scrisoarea. Am intalnit persoana, mi s-a parut oportun, chiar am grabit discutia pentru ca stiam ca astazi este sedinta de Consiliu. Mi-as dori ca la toate comisiile sa aiba loc discutii vineri si marti sa se concretizeze cu o scrisoare de intentie“, a mai declarat Daniel Ionita.

Primarul Municipiului Campina, dar si o serie de consilieri au luat cuvantul si au considerat ca ideea de a infiinta un parc industrial pe locul de la Turnatorie este o idee buna.

ng. Horia Laurentiu Tiseanu, primar:

„Eu ma bucur foarte mult ca din partea Turnatoriei apare aceasta propunere. Noi am studiat-o anterior si la acel moment nu era interesata sa realizeze un parc industrial deoarece dorea sa vanda activele unei alte societati comerciale care ar fi putut continua activitatea. In acest moment vad ca si Turnatoria este interesata de finalizarea unui parc industrial si poate ca ar fi fost o solutie mai buna decat solutia de la 21 decembrie pentru ca este o pozitie mai apropiata de iesire catre Ploiesti, Bucuresti. Problema pe care n-o cunosc este legata de terenurile, activele Turnatoriei, daca sunt ipotecate si nu stiu cum ar putea fi utilizate pentru un parc industrial.“

Adrian Ioan Pitigoi, viceprimar:

„Nu este o idee de neluat in seama, dar studiul de oportunitate ne va spune, in cazul in care ne orientam spre Turnatorie, nu spre 21 decembrie, ce se poate intampla. Normele de poluare sunt extrem de excesive, acolo numai o industrie soft va merge, probabil, nu-mi dau seama. As intreba juristii daca putem acum, in aceasta hotarare, sa anexam aceasta propunere? Am doar o problema de legalitate, in rest n-am nimic de comentat“.

Mihaela Petrovici, consilier local:

„Ideea este foarte buna, dar ar fi oportun un alt proiect de hotarare pentru un studiu de oportunitate pe acea zona, tinand cont de faptul ca acest proiect face trimitere exact la terenul din proprietatea familiei Davitoiu. Ma gandesc sa le separam cumva.“

Dupa mai multe discutii, a fost votat, in unanimitate, proiectul de hotarare initial, privind Acordul Consiliului local pentru elaborarea Studiului de Oportunitate in vederea constituirii și exploatarii unui Parc industrial, prin asocierea Municipiului Campina cu dl.Davitoiu Claudiu - Mihai și d-na Davitoiu Elena, pe terenul in suprafata de 15,8074 ha, situat in Municipiul Campina, Soseaua Paltinu, nr.106, CF nr.20533.

Insa varianta realizarii acestui parc industrial pe terenul de la Turnatorie ramane valabila. Este limpede faptul ca toate formatiunile politice isi doresc dezvoltarea unui parc industrial pe raza localitatii pentru a stimula economia locala prin crearea de noi locuri de munca. Insa cand va fi acesta realizat si cu ce bani, sunt chestiuni pe care urmeaza sa le aflam.

Ce ziceti, ar fi potrivit terenul de la Turnatoria Centrala Orion pentru dezvoltarea unui parc industrial la Campina?Ce ziceti, ar fi potrivit terenul de la Turnatoria Centrala Orion pentru dezvoltarea unui parc industrial la Campina?Ce ziceti, ar fi potrivit terenul de la Turnatoria Centrala Orion pentru dezvoltarea unui parc industrial la Campina?Ce ziceti, ar fi potrivit terenul de la Turnatoria Centrala Orion pentru dezvoltarea unui parc industrial la Campina?
2637 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot38

Comentariu:
* nu va fi afisat

Alina P

O idee excelenta.Fosta Turnatorie parc industrial iar Rafinaria muzeu al petrolului in aer liberCautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2019 Expresul de Prahova