acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6618 RON
1 GBP = 5.3339 RON
100 JPY = 3.6337 RON
1 USD = 4.0162 RON
* BNR 15.06.2018
Calendar
Iunie 2018
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08

reclama

Campina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de Cultura


Campina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de Cultura

Atmosfera de sarbatoare, ieri, la Casa de Cultura “Geo Bogza” din Campina. Pictori, artisti, oameni de cultura si iubitori de arta au asistat cu drag la premierea celor care au participat la concursul de pictura “Campina 24 h”.

18 artisti plastici profesionisti din Campina, dar si din alte localitati, s-au intrecut in a realiza cea mai frumoasa opera de arta care ilustreaza orasul nostru.

Alexandra Ionita, directorul Casei de Cultura “Geo Bogza” din Campina, pentru Expresul de Prahova:

“Acest concurs a insemnat sansa ca patrimoniul cultural al Campinei sa fie imbogatit cu o serie de lucrari de valoare realizate de artisti plastici profesionisti. Practic, poate fi considerat un nucleu al unei sectii de arta plastica a viitorului muzeu al orasului pentru ca tablourile reprezinta locuri din Campina. Sunt cladiri vechi, pe cale de disparitie si, in acest fel, raman in memoria colectiva. Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa aduc in concurs pictori renumiti, directori ai galeriilor de arta si profesori universitari.

In urmatoarele saptamani tablourile pot fi admirate intr-o expozitie in foaierul de jos al Casei de Cultura, iar cele sase lucrari castigatoare vor face parte dintr-o expozitie permanenta”.

Istoricul Alin Ciupala, invitat de onoare:

“Sunt foarte bucuros ca tanara directoare Alexandra Ionita a preluat stafeta de la inaintasul Florin Dochia si a refacut acest traditional concurs in 24 de ore, cu locuri pitoresti din Campina. Rezultatul a fost surprinzator, toate lucrarile sunt bune.

De data aceasta e foarte original modul de premiere pentru ca in juriu erau, de obicei, parti-pris-uri, fiecare cunoastea pe unul din concurenti si incerca sa-l promoveze. Acum este pentru prima data cand artistii si-au dat fiecare puncte pentru lucrare si, in afara de una sau doua din lucrarile premiate, restul au fost foarte corect jurizate.

Sunt si putin subiectiv, pe domnul Tanislav il cunosc de mult. E un artist de mare forta, a inceput ca pictor amator, iar la o varsta matura a terminat facultatea de arte plastice care i-a perfectionat munca si lucrarea lui e intr-adevar remarcabila. Daca nu o oprea doamna directoare, o cumparam eu.”

Declaratia castigatorului competitiei, locul I

Pictorul Constantin Tanislav din Bucuresti, membru UAPR, masterand la Universitatea Nationala de Arte:

“Este un peisaj din Campinita, dintr-o zona industriala. N-am prea multe detalii, dar ce m-a atras aici a fost cromatica, acele ziduri vechi, roscate, recipiente care fac trimitere catre o geometrice picturala. Este vechea rafinarie, o zona lasata in paragina, dar care totusi isi mentine o cromatica demna de ochii unui artist plastic.

Nu ma asteptam sa castig competitia, am venit aici pentru ca imi place Campina. Primul contact pe plan artistic a fost in 2007 intr-o tabara de creatie “Campina, dragostea mea” si iata ca acesta a devenit pentru mine un laitmotiv. M-am indragostit de Campina si nu ma refer doar la loc in sine, ci si la oamenii de aici. E o zona cu o bogata activitate culturala si asta m-a facut sa vin an de an la Campina. Ma bucur foarte mult pentru ca se reia acest concurs care are deja o traditie. Face deliciliul artistului care prefera pictura in aer liber. Asta e motivul pentru care am venit, nu m-am gandit la premiu, dar multumesc foarte mult colegilor pentru ca au considerat ca aceasta lucrare merita un premiu.”

Declaratia artistului care a luat locul II

Pictorul George Paunescu din Bucuresti, conferentiar la Universitatea Nationala de Arte, preda de 20 de ani studiul culorii

“Am fost in iulie aici intr-o tabara si am facut o prospectie in jurul Campinei, sus pe Muscel, pe Valea Doftanei, dar mi-a ramas la suflet podul de la intrarea in Campina, dinspre Banesti. N-am apucat sa-l pictez data trecuta, asa ca acum am venit croit sa-l fac. Este un obiectiv important, in plus cromatica m-a avantajat.

Pentru mine a fost o intalnire placuta cu colegii mei de breasla, o ocazie pentru a socializa mai mult. De la un anumit nivel nu mai poti sa cobori stacheta, dar nu am venit pentru premiu, ci ca sa ma simt bine si ca sa lucrez.

Am mai fost in Campina, prima data am venit in toamna anului 1987 si mi-a placut foarte mult orasul. Am legaturi mai vechi aici si de fiecare data cand treceam spre Sinaia, ma abateam prin Campina. Imi place foarte mult cum sunt colinele, jocul compozitional, o dinamica a arhitecturii. Mi-am propus sa vin mereu si sper ca aceste ocazii sa se indeseasca.”

Declaratia artistei care a luat locul III

Camelia Tache din Campina, picteaza de la 14 ani si ii place indeosebi sa infrumuseteze peretii gradinitelor:

“Suntem dintre cei care ieseau la Ceas cu expozitii permanente in weekend. Am ales sa pictez Biblioteca Municipala pentru ca imi doream de mult, imi place arhitectura cladirii. Biblioteca orasului este un loc important unde se fac multe intalniri pe plan cultural, au loc lansari de carte, expozitii la care particip si imi place bulevardul din Campina.

Nu ma asteptam sa castig vreun premiu pentru ca sotul a avut niste probleme de sanatate si n-am mai avut timp sa lucrez, iar acum am venit cu inima indoita.”

Credit foto: Stefan Balas

Campina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de CulturaCampina in 18 tablouri. Premierea concursului Campina 24 h, ieri, la Casa de Cultura
1081 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot41

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova