acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6480 RON
1 GBP = 5.2128 RON
100 JPY = 3.6246 RON
1 USD = 4.0896 RON
* BNR 07.12.2018
Calendar
Decembrie 2018
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

Campina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbei


Campina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbei

Zeci de oameni au participat astazi la aniversarea Campinei! Personalitati culturale, directori de institutii, consilieri locali, fosti primari, veterani de razboi, cetateni de onoare si iubitori ai orasului au venit cu drag la acest simpozion organizat la Casa de Cultura „Geo Bogza“. Astfel, sala C. Radu s-a dovedit neincapatoare pentru cele peste 100 de persoane care au venit la aceasta manifestare culturala.

Sarbatoarea Campinei a inceput cu intonarea imnului municipiului, de catre tanarul artist Stefan Balas, solistul trupei „Umbre Albe“. Dupa acest moment emotionant, a urmat discursul primarului municipiului Campina, ing. Horia Laurentiu Tiseanu, si o serie de prelegeri care au adus detalii istorice mai putin cunoscute despre Campina.

„Sunt incantata de faptul ca sala a fost plina, ba chiar au fost persoane care au stat si in picioare, asadar a venit mai multa lume ca in alti ani, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Am incercat sa facem un program cat mai captivant si diversificat, din care nu au lipsit prelegerile istorice, cateva momente muzicale sustinute de copii si tineri, dar si o serie de expozitii inedite. Bineinteles, Alexandru Sasa, in stilul lui inconfundabil, ne-a incantat cu doua rondeluri despre Campina“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Alexandra Ionita, directorul Casei de Cultura „Geo Bogza“ din Campina.

Un alt moment artistic gustat si aplaudat indelung de catre public a fost recitalul sustinut de tanarul Stefan Balas si in special melodia „Campina“, compusa chiar de catre solist, pe versurile unui alt campinean, Andrei Sebastian Filcea, cunoscut ca Flick Domnul Rima.

ing. Horia Laurentiu Tiseanu, primarul municipiului Campina: „In primul rand, cu ocazia trecerii in noul an, va doresc multa sanatate, zile bune, bucurii si indeplinirea tuturor dorintelor. Salut prezenta la acest eveniment a invitatilor nostri, cetateni de onoare ai municipiului si doresc s-o mentionez pe doamna Cornelia Bronzetti, domnul Alexandru Blanck, domnul Alin Ciupala si domnul Petru Moga. De asemenea, din partea administratiei locale, ca fosti primari, multumesc domnului Eugen Bucur pentru prezenta si domnului Mihai Stanescu. Multumesc consilierilor locali si consilierilor judeteni pentru prezenta la acest simpozion si multumesc directorilor unitatilor de invatamant pe care ii vad in sala si care vor duce mai departe solia noastra de sarbatoare astazi cand Campina implineste 515 ani de la prima atestare documentara, la Brasov. (…) Cea mai veche atestare documentara a localitatii noastre dateaza din 8 ianuarie 1503 cand in registrele negustorilor brasoveni, care faceau comert cu targurile din Tara Romaneasca, este amintita si localitatea Campina“.

Asadar s-a discutat mult despre trecutul orasului nostru, exploatarea petroliera si in special despre marile personalitati care au avut un impact asupra urbei. De remarcat faptul ca in public s-au aflat si patru cetateni de onoare ai localitatii noastre.

Cornelia Bronzetti, cetatean de onoare: „Orasul Campina este iubitul meu pentru ca aici sunt nascuta si pentru ca ambii parinti au fost profesori de vaza in oras - filosofie si matematica a predat tata si limbi straine si limba romana, mama. Desi nu cunosc orasul foarte bine, astazi s-a vorbit mult in amanunt, mergand pe firul istoriei, am pentru Campina foarte multe proiecte muzicale pentru ca eu sunt profesor universitar si solist-concertist. Astfel, impreuna cu colegi, studenti si multi copii am organizat aici un concurs international, foarte multe concerte si am adus multi solisti romani si straini care vor iubi Campina la fel de mult ca si mine. Locuiesc in Bucuresti, dar intotdeauna imi fac timp pentru Campina“

Petru Moga, cetatean de onoare: „Eu n-am fost nascut in Campina, am venit aici dupa 1990, la varsta de 49 de ani, dar legatura cu orasul s-a facut prin faptul ca am avut activitati legate de aceasta localitate. Locul m-a stimulat si am scos tot ce-i mai bun in anii maturitatii mele. Acum, ca pensionar, nu mai sunt cetatean al Campinei, locuiesc la Cornu, dar asta nu ma impiedica sa doresc orasului sa infloreasca, sa castige in intrecerea cu alte orase in directia curateniei, a civilizatiei si sa nu ramana in urma nici in privinta concurentei culturale. Ii doresc Campinei sa aiba viitor“.

La multi ani, Campina! La multi ani, campineni! La multi ani frumosi!

Campina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbeiCampina, aniversata cu expozitii, rondeluri, cantece si prelegeri despre istoria urbei
1185 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot49

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova