acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.7383 RON
1 GBP = 5.3832 RON
100 JPY = 3.8045 RON
1 USD = 4.2016 RON
* BNR 15.02.2019
Calendar
Februarie 2019
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

reclama

Caminul pentru bunici si-a deschis portile! Acum avem un loc unde cei dragi sa fie ingrijiti in conditii de nota 10


Caminul pentru bunici si-a deschis portile! Acum avem un loc unde cei dragi sa fie ingrijiti in conditii de nota 10

Inainte de a pasi in incinta centrului, (situat in cadrul Clinicii EV Medica, din Campina, strada Grivitei, nr. 22B, vis-à-vis de liceului Energetic) trebuie sa lasati deoparte orice prejudecati ati avea legate de cum arata un camin de batrani. In acest caz, cand vorbim de un centru de cazare in regim hotelier, ei bine, chiar asa e! Conditiile sunt aceleasi (sau poate mai bune) ca la un hotel, cu all inclusive. In plus, pe langa serviciile de gazduire, masa, socializare, persoana draga beneficiaza si de ingrijirea medicala, de care are nevoie.

Eugenia Stănărângă, medic primar medicina muncii, cea care a infiintat si Clinica EV Medica MM, este persoana care a facut posibila deschiderea acestui centru nou si modern pentru varstnici. ”Daca ar fi sa o luam strict dupa ce scrie in acte, este vorba de un centru pentru persoanele aflate in incapacitatea de a se ingriji singure. Mie imi place, insa, sa il vad ca pe un camin pentru bunici. De fapt, eu nu am avut bunici, si nostalgia acestui sentiment, a fost parte din motivatia mea de a deschide o asemenea facilitate”, a explicat medicul.

Ca si date tehnice, caminul dispune de 14 camere, dintre care 2 sunt concepute pentru a gazdui o singura persoana, iar restul de 12 pot fi ocupate de cate doi pacienti. Fiecare camera este dotata cu grup sanitar propriu, iar consumabilele gen sapun, sampon, pasta de dinti, sunt asigurate de catre conducere. Masa beneficiarilor se face in regim catering, la cel mai inalt nivel calitativ. Totodata, pacientii dispun si de un loc special amenajat pentru socializare, dotat cu televizor si cu diferite jocuri de societate. “In curand, va fi terminat si chioscul de afara, iar, in fata, voi realiza si un fel de mini parc, un loc verde, unde sa poata iesi in aer liber, in zilele frumoase. Pentru noi, nu e importanta numai starea fizica a pacientilor, ci si starea mentala. Vrem sa se simta bine aici!”, a completat Eugenia Stanaranga.

Cat despre asistenta medicala de care vor beneficia cei internati aici, putem spune ca acopera cele mai exigente cerinte. Pacientii vor putea fi consultati de catre un medic generalist, vor beneficia de serviciile unui psiholog, se vor relaxa in mainile unui maseur si, daca e cazul, vor fi indrumati de un kinetoterapeut. In plus, zi de zi, personal calificat va veghea ca pacientilor sa li se administreze medicatia, sa fie spalati, ingrijiti si ajutati in deplasare. “Asistenta medicala va fi personalizata, in functie de nevoile fiecaruia. Pacientii care vor avea nevoie de ajutor pentru deplasare, pentru mers la toaleta, pentru spalat, mancat si altele, vor fi ajutati. In plus, vom tine o legatura permanenta cu apartinatorii si ii informama asupra starii celor dragi”.

Dupa toate aceste vesti bune, poate va intrebati cat costa ca bunicul sau bunica sa fie ingrijiti in aceste conditii? Ei bine, medicul Eugenia Stanaranga spune ca tarifele sunt stabilite in functie de pachetul de servicii ales, de nevoile fiecarei persoane. “Pentru inceput, se face evaluarea starii de sanatate a viitorului pacient, se cer actele medicale ale acestuia. Bineinteles ca, si tarifele variaza in functie de nevoile fiecaruia. Oricum, acestea sunt negociate si stabilite de comun acord cu apartinatorii. Mai vreau sa mentionez ca nu exista o perioada minima sau maxima de cazare. Pot fi internati doar o saptamana, cat familia e plecata in concediu, sau pot sta ani la noi”.

Cei interesati de mai multe informatii pot suna la numerele de telefon 0722-918.550 sau 0737-014.019.

Caminul pentru bunici si-a deschis portile! Acum avem un loc unde cei dragi sa fie ingrijiti in conditii de nota 10Caminul pentru bunici si-a deschis portile! Acum avem un loc unde cei dragi sa fie ingrijiti in conditii de nota 10
6644 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot124

Comentariu:
* nu va fi afisat

Alexandra Tanase

Cunosc Casa Bunicilor si pe doamna doctor si nu este chiar asa.Batranii sunt tratati cum trebuie,mancati la timp,medicamentele li se dau intotdeauna,sunt spalati regulat si schimbati . Doamna doctor se intereseaza zilnic si vine in centru ori de cate ori apar probleme, mai ales ca dumneaei locuieste in aceeasi incinta. Comentariile rauvoitoare nu isi au loc,deoarece vin din partea fostelor angajate care desi nu au fost multumite de conditiile de munca sau salariu, au profitat de ajutorul doamnei doctor ori de cate ori au avut nevoie. Foarte urat din partea lor!!


Banica Catalina

buna ziua as dori sa stiu si eu ce conditii trebuiesc indeplinite ptr a aduce o batrana la d-vs?este pensionara cu o pensie de 700 leiCautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2019 Expresul de Prahova