acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Septembrie 2020
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

reclama

Bugetul Campinei, aprobat tarziu, fara investitii majore si fara sa fie consultate partidele politice


Bugetul Campinei, aprobat tarziu, fara investitii majore si fara sa fie consultate partidele politice

Bugetul municipiului Campina pentru anul 2018 a fost aprobat, aseara, in sedinta extraordinara a Consiliului Local. Un buget care este sarac in investitii, dar coplesit de cheltuieli salariale (aproximativ 40%). Un buget alcatuit de primar si care le-a fost pus in fata consilierilor pentru a fi aprobat.

Un buget pe nevazute

O problema majora a bugetului municipiului este faptul ca acesta nu a fost aprobat in termenul legal. Apoi, primarul nici macar nu a consultat partidele politice cu privire la alcatuirea lui, asa cum se intampla in fiecare an. A avut loc o singura intrevedere pe tema bugetului, in cadrul comisiei buget-finante, iar aseara, la sedinta, primarul Horia Tiseanu a venit cu proiectul de buget gata facut, consilierii fiind invitati sa-l voteze. 10 au spus DA, iar 8 s-au abtinut. De remarcat ca, indiferent de culoarea politica, mai multi consilieri au luat cuvantul si au criticat, in cadrul sedintei, cu privire la acest proiect de hotarare esential pentru oras - bugetul local pentru 2018.

Consilierul ALDE Daniel Ionita: „Cum este posibil sa nu fie acordata nicio suma in plus pentru investitii?! Si de ce nu s-a respectat legea, asa cum se respecta in alte localitati din Prahova? Termenul limita pentru votarea bugetului a fost sambata, 17 februarie. S-a depasit si, desi am pus aceasta intrebare in sedinta, nu am primit nicio explicatie. Vreau sa se sesizeze organele indreptatite pentru ca exista un termen legal de 45 de zile pentru toata lumea.

Totodata, am adus un amendament la buget cu privire la realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o sala multifunctionala de sport la caminele Colegiului Tehnic „C.Istrati“. Am primit un raspuns sec de la primar, ca se putea face doar daca vicepremierul (n.r. Gratiela Gavrilescu) are posibilitatea sa ne dea un teren de la Jandarmerie. Nu cred, insa, ca acest lucru este de apanajul dumneai, ci al angajatilor din Primarie. Eu chiar am indicat un posibil spatiu in proximitatea caminelor de la C.Istrati, dar nu a interesat pe nimeni. Oricum, putea fi prinsa macar o suma minima, de 50.000 de lei, pentru un studiu de fezabilitate si un proiect tehnic, care putea fi luata din cei 200.000 de lei alocati unui concurs de panouri pentru parcul de la Soldat”. Cum amendamentul nu a trecut, Daniel Ionita a continuat: „Cum e posibil sa dam doua miliarde de lei vechi pentru un concurs de panouri si sa nu alocam 500 de milioane de lei vechi pentru dezvoltare?!“


Consilierul Elena Albu a intervenit pe acest subiect spunand ca atunci cand aude de teren multifunctional de sport se ingrijoreaza argumentand ca, in opinia dumneai, mai avem unul care nu este functional. Alesul local facea, referire la terenul multifunctional realizat in 2017, la initiativa lui Daniel Ionita. Acesta din urma, ne-a declarat: „Ii comunic doamnei Albu ca eu am dorit sa facem un teren de baschet, dar majoritatea consilierilor din mandatul trecut au sustinut ca vor unul multifunctional. Cat despre realizarea lui, aceasta intra in responsabilitatea administratiei, consilierii nu sunt obligati sa verifice modul de punere in opera al proiectului. Terenul este functional pentru baschet si se pot juca meciuri oficiale. El este functional si pentru alte sporturi, dar nu este omologabil, nu pot fi gazduite competitii internationale. Singura problema a fost legata de stalpii portilor de handbal care sunt pe linia de fund a terenului, dar atunci cand avem un meci de bachet, acestia pot fi imbracati in protectii de cauciuc asa cum se intampla si in alte spatii de acest gen“.

Doar 10 milioane de lei pentru investitii, excedentul de anul trecut

Pentru investitii a fost alocata suma de 10 milioane de lei, adica excedentul de anul trecut pe care administratia locala este obligata, prin lege, s-o repartizeze doar in aceasta directie. In aceste conditii, ce se va intampla cu Calea Doftanei si Bobalna? Acestea nici macar nu pot fi numite strazi. Toti campinenii le ocolesc. Dar ce raspuns are administratia locala pentru cei care locuiesc acolo si care zi de zi merg pe acele trotuare oribile si incearca sa ocoleasca zecile de gropi, fara succes? Se pare ca niciunul, acestia fiind lasati la voia intamplarii. Acelasi lucru se poate spune si despre o alta zona problematica a municipiului, strada Buciumului. Cativa cetatenii de acolo si-au spus nemultumirile in sedinta, dar s-au ales doar cu promisiunea ca strada lor va fi pietruita.

Bugetul Campinei, aprobat tarziu, fara investitii majore si fara sa fie consultate partidele politice
1925 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot14

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2020 Expresul de Prahova