acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
1 EUR = 4.6495 RON
1 GBP = 5.1788 RON
100 JPY = 3.6184 RON
1 USD = 4.0769 RON
* BNR 10.12.2018
Calendar
Decembrie 2018
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

reclama

„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)


„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)

In jur de 200 de persoane au venit sambata de dimineata la Casa Tineretului din Campina si au donat sange. Actiunea s-a derulat in cadrul campaniei „Avem viata in sange“, ajunsa la editia a VI-a si organizata de Asociatia Roata de Foc RC din Campina in parteneriat cu Centrul Judetean de Transfuzii Sanguine Prahova.

„Este un fel de-al nostru de a returna comunitatii, comunitatea care ne-a crescut, care ne-a impins sa devenim motociclisti, sa ne facem un club. Aceasta editie a fost foarte linistita. Experienta ne-a invatat si am reusit sa punem la punct un sistem prin care procesul sa mearga foarte lin.

Din punct de vedere al dezvoltarii acestei campanii este foarte greu de spus pentru ca, din pacate, Centrul de Transfuzie de la Ploiesti este limitat cu capacitatea de procesare. Din acest motiv noi putem accepta doar 200 de persoane care vor sa doneze. Suntem hotarati in acest moment sa pastram cele 2 campanii pe care le avem anual. Daca in viitor vor aparea alte posibilitati, cu siguranta vom profita de ele!“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Andrei Dobrea, purtator de cuvant al Asociatiei „Roata de Foc“.

Aceste campanii de donare, organizate in orase unde nu exista centre de transfuzii, asa cum este si Campina, sunt binevenite intrucat reprezinta o ocazie de a colecta mai ales pungi cu grupe rare de sange, in special cele cu Rh negativ.

„Viziunea noastra este ca fiecare om, indiferent de Rh-ul pe care i l-a dat Dumnezeu, are dreptul la acelasi tratament. Daca cineva pateste un accident, unul cu grupa 0 nu va avea niciodata probleme pentru ca poti sa-i dai 20 de pungi, dar cel cu 0 negativ e nedreptatit, de aceea incercam sa adunam cat mai mult ca sa ai sansa de a gasi negativ. Niciodata nu ramane vreo punga sa se arunce. Noi nu deservim numai Prahova - suntem o retea nationala si obligatia noastra este ca toti romanii sa aiba tratament la drept egal.

La Centrul de Transfuzii din Ploiesti am crescut activitatea in fiecare an. In 2016 am avut 23.300 de prize recoltate, ceea ce ne situeaza pe al doilea loc fata de Bucuresti care a facut 50.000. Pe locul 3 e Timisoara, cu 18.000. Noi suntem cel mai aproape de Bucuresti si intotdeauna ajutam. Vin din ce in ce mai putini la centru sa doneze. Oamenii sunt ocupati si nu-si permit sa lipseasca o zi de la serviciu si atunci toate actiunile acestea sunt extraordinar de bune pentru ca poti sa te duci in mijlocul oamenilor. De o luna de zile avem maxim 50 de donatori pe zi, insuficient.

Totodata, incercam sa mai facem si inscrieri in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem - o alta mare provocare pentru Romania pentru ca sunt putini donatori si e greu sa gasesti omul potrivit. Iar oamenii sunt mai putini receptivi pentru ca aceasta donare se face doar la Fundeni“, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Georgeta Hanganu, medic director al Centrului de Transfuzii Ploiesti, cu o experienta de peste 27 de ani in domeniu.

In continuare, va invitam sa cititi si opinia a doi donatori ce au participat la campania „Avem viata in sange“:

Vlad Dumitrescu, 21 de ani

De ce donezi?

Donez pentru ca vreau sa ajut o viata. O fac in mod caritabil pentru a ajuta persoanele care au nevoie.

De cat timp donezi?

Este a patra mea donare, donez de 2 ani.

Faptul ca donezi are vreun efect negativ asupra sanatatii tale?

Nu are nicio treaba, cei care cred asta sunt prost informati. Din contra, ai multe avantaje dupa ce donezi: iti creste numarul de globule rosii, se regenereaza sangele mult mai rapid si creste imunitatea.

Toma Daniela Maria, 22 de ani

De ce donezi?

Vreau sa ajut cat mai multe persoane.

Este prima data cand donezi? Cum te simti dupa aceasta donare?

Da, este prima data cand donez. Sincer, ma asteptam sa ametesc si sa imi fie rau, dar nu am avut absolut nimic. Ma simt chiar bine.

Vei mai dona ulterior sange?

Da, cu siguranta!

Asadar, sambata, 14 octombrie 2017, a avut loc o noua editie de succes a campaniei „Avem viata in sange“. Urmatoarea editie va avea loc in primavara anului viitor.

A consemnat Stefan Balas

„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)„Avem viata in sange“, o campanie devenita traditie la Campina (galerie foto)
2334 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot35

Comentariu:
* nu va fi afisat


Cautare
reclamareclamareclamareclamareclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2018 Expresul de Prahova