acasacontactrssfacebook
Expresul de Prahova
reclama
Curs valutar
* BNR 01.01.1970
Calendar
Decembrie 2021
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09

reclama

Avem city-manager membru in Asociatia Profesionala a Administratorilor Publici


Avem city-manager membru in Asociatia Profesionala a Administratorilor Publici

Remus Badulescu, administratorul public al Campinei, nu se poate lauda cu o experienta bogata in ceea ce priveste detinerea unei functii publice, insa, cu siguranta, compenseaza cu dorinta de a se perfectiona. Si, de astazi, Remus Badulescu are si suportul necesar pentru a face acest lucru, city-managerul devenind membru in Asociatia Administratorilor Publici din Romania.

Primirea in structura s-a realizat, in mod oficial, astazi, 22 ianuarie, odata cu vizita presedintelui Asociatiei si a doi membri, la Primaria Campina. La actiune a fost chemata si presa, care a avut, astfel, ocazia sa afle mai multe despre scopurile acestei organizatii.

Marian Florea este presedintele Asociatiei, infiintata in iulie 2011, si care numara, astazi, 90 de membri. “Este o asociatie profesionala prin care incercam ca noi, administratorii publici, sa ne perfectionam, sa ne impartasim experientele, sa invatam din greselile altora. Un bun administrator public trebuie sa stie cate putin din toate, economic, juridic, social. Altfel, care ar mai fi diferenta intre el si un primar, atunci cand semneaza un ordin de plata?. Acum, suntem membri in Asociatia Mondiala a Administratorilor Publici si putem trimite oameni in America, in stadii de pregatire, pe cheltuiala americanilor. Avem, de asemenea, castigat si in curs de implementare un proiect de 350.000 euro, cu ambasada Olandei, pentru schimburi de experienta”. La intalnirea de azi, au participat si Marian Panait, city-managerul orasului Sinaia, si Doru Mladin, city-managerul orasului Mizil.

Intrebat despre motivatia de a intra in aceasta Asociatie, Remus Badulescu a dat raspunsurile standard. “Se bate moneda pe profesionalizarea administratorilor publici si pe eficientizarea acestora, iar eu mi-am dorit acest lucru. Pana la urma, rolul nostru este de a usura sarcinile primarului si de a-l ajuta sa ia deciziile corecte”.

Interesante au fost afirmatiile presedintelui Asociatiei, care a vorbit despre cum un administrator public ar trebui sa vegheze asupra respectarii promisiunilor electorale. Intrebat sub ce forma poate sa faca acest lucru, avand in vedere ca, pana la urma, este un om numit de primarul in functie, raspunsul a fost urmatorul: “Daca nu exista alte solutii, poate sa isi dea demisia, pentru a a trage atentia asupra faptului ca acel primar s-a indepartat de la programul electoral. Au fost 12 asemenea cazuri in asociatia noastra. Insa, obiectivul nostru este sa il ajutam pe primar sa indeplineasca dorintele oamenilor si promisiunile din campanie. Asta daca mai vrem sa ramanam si noi in functie la viitoarele alegeri”.

Tinta acestei Asociatii este ca, in viitorul apropiat, sa puna bazele unui Ordin al administratorilor publici, de unde primarii sa isi poata alege oameni bine pregatiti. “Stim ca city-managerul, desi este apolitic si isi ocupa postul prin concurs, depinde de mandatul de patru ani al primarului care l-a angajat, fiind sanse foarte mari ca, la o eventuala schimbare a edilului-sef, sa fie schimbat si administratorul public. Este pacat, caci oamenii se formeaza in timp si ar fi bine sa existe un Corp de unde sa poata fi alesi oameni specializati”.

Despre cat de apolitici sunt administratorii publici, ar fi multe de discutat. La fel de multe ar fi de spus si despre cat de multa putere au acestia in fata unui primar care i-a angajat si a unui Consiliu Local, care, pana la urma, ia deciziile. Oricum, este de apreciat dorinta de a avea in administratia locala oameni care nu “semneaza ca primarul”.

Avem city-manager membru in Asociatia Profesionala a Administratorilor PubliciAvem city-manager membru in Asociatia Profesionala a Administratorilor PubliciAvem city-manager membru in Asociatia Profesionala a Administratorilor Publici
2282 vizualizari - Comenteaza - Voteaza vot52

Comentariu:
* nu va fi afisat

gazprom de romania

Aida bre ,nu stiti cine este cumnatul lui city manager????? Incepe cu litera A......si se termina cu ....escu,e va-ti prins???..Apropos ca era sa uit ....cel mai nasparliu CEAS de centru municipal s-a montat la noi in urbe si cele mai mici banci.Nu credeti? Intrebati lume a! Sa auzim de bine.....


marius

Horia,perceptia este total gresita:city managerul Campinei este un om "politic"membru de vaza al PP-DD,e adevarat ca decizia de numire a semnat-o primarul dar pentru ca i s-a impus acest lucru de catre "marea coalitie"PSD-PNL-Jenica Tabacu;este foarte adevarat ca dl Badulescu a invatat destul de repede dar exact lucrurile care nu ar trebui facute de un om in aceasta functie


horia

e bine ca avem city manager.Daca am stii si ce face,ar fi ok.Am impresia ca sta in umbra primarului si al viceuluiCautare
reclama
Meteo
Abonare newsletter


Campina Banesti Brebu Poiana Campina Provita de Jos Provita de Sus Secaria Sotrile Valea Doftanei Alte localitati
Informatii utile - Contact
© 2021 Expresul de Prahova